Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyomorproblémák ellen
  2020-12-21 23:02:33, hétfő
 
 



A gyomorral kapcsolatos problémák sokféle tünettel járhatnak együtt, leginkább gyomorégés, hányinger, hányás, gyomorgörcsök és puffadás jelentkezik, de szerencsére több otthoni gyógymód is létezik erre a kellemetlen állapotra. Cikkünkben megemlítünk néhány gyógynövényt, melyek hasznunkra válnak ebben a helyzetben is.

A gyomorfájdalom egyik jellegzetes oka az egészségtelen életmód, vagyis a rendszertelen és helytelen táplálkozás, de a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a gyógyszerek mellékhatásai és a stressz is az okok között szerepelhet.

Sok otthoni gyógymód létezik a gyomorprobléma gyors enyhítésére, azonban ha a panaszok hosszabb ideje jelen vannak az életében, akkor szükség lehet egy alapos kivizsgálásra, mert akár komolyabb betegség is állhat a háttérben.

A gyomorpanaszok otthoni kezelésének egyik módja a gyógyteák fogyasztása. Az édesköményből készült teára bátran számíthatunk, hiszen csökkenti a puffadást, a gyomorégést, és még az étvágytalanság ellen is hat. További jó tulajdonsága, hogy antibakteriális hatással rendelkezik,

Ha gyomorpanaszaink vannak, akkor a kamillateában is bízhatunk, hiszen mérsékli a gyulladást és nyugtató hatású, illetve csökkenti az emésztési zavarokat úgy, mint a puffadást és a hasi görcsöket.

Ezt a problémát legjobban talán a gyömbértea orvosolhatja. A gyömbér egyik hatóanyaga a benne található gingerol nevű vegyület, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Amennyiben étkezés előtt vagy étkezés közben kortyolgatjuk el a gyömbérteát, úgy számtalan kedvező hatását is megtapasztalhatjuk, hiszen serkenti a nyál- és az epetermelést, illetve semlegesíti a gyomorsavat is.

A menta minden formájában hatásos gyógyszere a gyomorfájdalmaknak és az emésztési problémáknak. Elsősorban a puffadás és a bélgázok megszüntetésében lehet hasznos.

Amennyiben nagyon gyors segítségre van szükségünk, készítsünk citromos vizet, hiszen ez szünteti meg leggyorsabban a gyomorral kapcsolatos problémákat.

Emésztési gondok esetén az almaecetre is bátran számíthatunk. Keverjen el 2 dl langyos vízben egy-két teáskanál almaecetet, és már fogyaszthatja is.

A chiamag is segíthet a gyomorpanaszok és a savas reflux kellemetlen tüneteinek kezelésében, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Rendszeres fogyasztása egyébként is hasznos, hiszen tele van értékes tápanyagokkal és omega-3 zsírsavat is bőségesen tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, gyomorpanaszaink, antibakteriális, étvágytalanság, gyomorprobléma, gyomorfájdalom, gyomorpanaszok, egészségtelen, kivizsgálásra, kamillateában, leggyorsabban, kortyolgatjuk, mellékhatásai, édesköményből, rendszertelen, gyomorgörcsök, tápanyagokkal, fogyaszthatja, gyógynövényt, orvosolhatja, problémáknak, tulajdonsága, számíthatunk, epetermelést, rendelkezik, táplálkozás, gyömbérteát, kezelésében, semlegesíti, enyhítésére, kapcsolatos, fogyasztása, kezelésének, gyomorégést, szerepelhet, gyomorsavat, gyomorral kapcsolatos, kellemetlen állapotra, gyomorfájdalom egyik, egészségtelen életmód, gyógyszerek mellékhatásai, okok között, gyomorprobléma gyors, panaszok hosszabb, alapos kivizsgálásra, gyomorpanaszok otthoni, gyógyteák fogyasztása, édesköményből készült, étvágytalanság ellen, emésztési zavarokat, hasi görcsöket, problémát legjobban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rács mögé  A csend aranyat ért  Haja van  Mire jók ?  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívet megérintő . . .  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Öröknek hinni . . .  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Boldogság  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Az angyali üdvözlet  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Szép álmokat!  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti Ima !  A nagy természet  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam Krisztinától  Virágvasárnap: az élet és a re...  Ha nyitott vagy  Márciuzs 24.  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nagyhét eseményei  Alvó kutyák  Devecsery László - Húsvét  J. Donald Walters  Paul David Tripp Március 25  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyomorral kapcsolatos, kellemetlen állapotra, gyomorfájdalom egyik, egészségtelen életmód, gyógyszerek mellékhatásai, okok között, gyomorprobléma gyors, panaszok hosszabb, alapos kivizsgálásra, gyomorpanaszok otthoni, gyógyteák fogyasztása, édesköményből készült, étvágytalanság ellen, emésztési zavarokat, hasi görcsöket, problémát legjobban, gyömbértea orvosolhatja, gyömbér egyik, benne található, menta minden, emésztési problémáknak, bélgázok megszüntetésében, savas reflux, megszüntetésében, gyomorpanaszaink, antibakteriális, étvágytalanság, gyomorprobléma, gyomorfájdalom, gyomorpanaszok, egészségtelen, kivizsgálásra, kamillateában, leggyorsabban, kortyolgatjuk, mellékhatásai, édesköményből, rendszertelen, gyomorgörcsök, tápanyagokkal, fogyaszthatja, gyógynövényt, orvosolhatja, problémáknak, tulajdonsága, számíthatunk, epetermelést, rendelkezik, táplálkozás, gyömbérteát, kezelésében, semlegesíti, enyhítésére, kapcsolatos, fogyasztása, kezelésének, gyomorégést, szerepelhet, gyomorsavat, antioxidáns, gyógyszerek, jellegzetes, szerencsére, kellemetlen, problémákat, jelentkezik, megemlítünk, gyömbértea, készítsünk, hatóanyaga, szükségünk, hasznunkra, almaecetet, gyulladást, rendszeres, cikkünkben, helyzetben, almaecetre, tüneteinek, gyógyszere, formájában, amennyiben, elsősorban, segítségre, hatásokkal, gyomorégés, tartalmaz, zsírsavat, puffadást, gyógyteák, emésztési, csökkenti, bőségesen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 83
  • e Hét: 5324
  • e Hónap: 25186
  • e Év: 201061
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.