Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rémület és sötétség
  2020-12-22 20:18:37, kedd
 
  ,,Rémület és nagy sötétség szállt őreá"(1Móz 15,12).

Ebben az igeszakaszban a nap végül leszállt, és az éjszaka rohamosan ráterítette súlyos leplét az egész helyszínre. A lelki konfliktusban kimerülten és a nap erőfeszítése meg gondjai miatt Ábrahámot ,,mély álom lepte meg" (12. vers). Álma közben lelkét elnyomta a ,,rémület és nagy sötétség", ami úgy tűnik, fojtogatta, és lidércnyomásként nehezedett szívére.
A sötétségnek ezt a fajta rémületét érezted-e már valaha? Átéltél-e már szörnyű szomorúságot, amit nehéznek tűnt összeegyeztetni Isten tökéletes szeretetével - olyan bánatot, ami kifacsarta lelkedből Isten irgalmának békés nyugalmát, és odadob a sötétség tengerére, majd kioltja még a remény egyetlen sugarát is? Tapasztaltál-e már olyan szomorúságot, amit a kegyetlenség okozott, amikor mások durván bántak bizalmas szíveddel, és kezdtél azon csodálkozni, hogy van-e Isten odafönt, aki látja, mi történik, és mégis megengedi azt? Ha ismered ezt a fajta szomorúságot, akkor tudsz valamit erről a ,,rémületről és nagy sötétségről".
Az emberi élet ragyogásból és mélabúból készült, árnyékból és napsütésből, és sötét felhők követték a fény ragyogó sugarait. Mégis mindezeken át Isten isteni igazsága teljesítette az Ő tervét, érintve és figyelmezve minden egyes lelket.
Drága Barátom! Ha tele vagy rémület és a nagy sötétség félelmével, mert Isten így bánik az emberiséggel, tanulj meg bízni az Ő csalhatatlan bölcsességében, mert ez egyenlő az Ő változatlan igazságával. És tudd meg, hogy Ő elviselte a ,,rettenetes sötétséget" a Golgotán és az elhagyatottság érzését a kereszten, ami téged is kísér ,,a halál árnyékának völgyében" (Zsolt 23,4), amíg meg nem láthatod, hogy a nap süt a másik oldalon.
Bárcsak rájönnénk, hogy ,,az előttünk való reménység... biztos és erős horgonya lelkünknek, és beljebb hatol a kárpitnál" (Zsid 6,18-19)! És bárcsak tudnánk, hogy jóllehet nem látható az Ő szentélyében, horgonyunknak van alapja, és az soha nem hagy cserben. Szilárdan megtart minket az Ő visszatérésének napjáig, és akkor mi is követjük azt a biztonságos kikötőbe, amit megígért nekünk Isten változhatatlan Igéje. ( F. B. Meyer)
A tanítványok azt gondolták, hogy a dühös tenger elkülönítette őket Jézustól. Lényegében némelyikük még ennél is rosszabbra gondolt - úgy vélték, hogy a rájuk törő baj jele volt annak, hogy Ő elfeledkezett róluk, és nem törődik velük.
Ó, drága Barátom, ez az, amikor bajaid a legtöbb bántást okozhatják. Az ördög jön, és ezt suttogja neked: ,,Isten elfeledkezett rólad", vagy ,,Isten elhagyott téged", és hitetlen szíved felkiált, mint ahogy Gedeon tette egykor: ,,Uram, ha velünk van az Úr, miért ért bennünket mindez?" (Bír 6,13) Isten megengedi, hogy nehézségek szakadjanak ránk, hogy közelebb vonjon minket önmagához. A nehézség nem azért jön, hogy elkülönítsen minket Jézustól, hanem jön, hogy még hűségesebben ragaszkodjunk hozzá, még szilárdabban és még egyszerűbben. (F. S. Webster)
Istenre kell hagyatkoznunk még teljesebben azokban az időkben, amikor úgy látszik, hogy elhagyott bennünket! Élvezzük az Ő világosságát és vigasztalását, amikor neki úgy tetszik, hogy azt ránk bocsátja, de ne kössük össze magunkat az Ő ajándékaival! Ehelyett inkább ragaszkodjunk hozzá, és amikor beleenged minket az éjszakába, ahol tiszta hit szükséges, haladjunk tovább a bénító sötétségen át!

Ó, a hit szerez diadalt,
Ha közel a vereség!
Ó, a hit szerez diadalt,
A győzelem örömét -
Ó, a hit félelem nélkül arat diadalt.

Herbert Booth

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: lidércnyomásként, összeegyeztetni, visszatérésének, elhagyatottság, bölcsességében, változhatatlan, ragaszkodjunk, elfeledkezett, horgonyunknak, konfliktusban, elkülönítette, igeszakaszban, hagyatkoznunk, vigasztalását, szilárdabban, szomorúságot, teljesítette, emberiséggel, csalhatatlan, elkülönítsen, hűségesebben, erőfeszítése, egyszerűbben, szentélyében, ajándékaival, világosságát, szeretetével, tapasztaltál, kegyetlenség, ragyogásból, tanítványok, szakadjanak, biztonságos, figyelmezve, sötétségről, csodálkozni, éjszaka rohamosan, egész helyszínre, lelki konfliktusban, fajta rémületét, sötétség tengerére, remény egyetlen, kegyetlenség okozott, fajta szomorúságot, emberi élet, fény ragyogó, nagy sötétség, elhagyatottság érzését, halál árnyékának, másik oldalon, előttünk való, biztonságos kikötőbe, Drága Barátom, Herbert Booth,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png ház  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fehér virág  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Leonardo da Vinci gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Idő  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png nő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Boldog születésnapot a ma ünne...  Makszim Gorkij gondolata  Alvó cicák  Tavaszi kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem tudhatod  Szívem  Csak a fogyatkozás látható  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 19  A kételkedés kezelése  Lóhere  Akarat  A másik dolog,  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
éjszaka rohamosan, egész helyszínre, lelki konfliktusban, fajta rémületét, sötétség tengerére, remény egyetlen, kegyetlenség okozott, fajta szomorúságot, emberi élet, fény ragyogó, nagy sötétség, elhagyatottság érzését, halál árnyékának, másik oldalon, előttünk való, biztonságos kikötőbe, dühös tenger, rájuk törő, legtöbb bántást, bénító sötétségen, győzelem örömét, lidércnyomásként, összeegyeztetni, visszatérésének, elhagyatottság, bölcsességében, változhatatlan, ragaszkodjunk, elfeledkezett, horgonyunknak, konfliktusban, elkülönítette, igeszakaszban, hagyatkoznunk, vigasztalását, szilárdabban, szomorúságot, teljesítette, emberiséggel, csalhatatlan, elkülönítsen, hűségesebben, erőfeszítése, egyszerűbben, szentélyében, ajándékaival, világosságát, szeretetével, tapasztaltál, kegyetlenség, ragyogásból, tanítványok, szakadjanak, biztonságos, figyelmezve, sötétségről, csodálkozni, sötétségnek, ráterítette, igazságával, változatlan, teljesebben, napsütésből, fojtogatta, kifacsarta, rémületről, nehezedett, félelmével, helyszínre, kimerülten, sötétséget, okozhatják, lelkünknek, lényegében, némelyikük, rosszabbra, rettenetes, árnyékának, irgalmának, sötétségen, mindezeken, nehézségek, kárpitnál, bennünket, önmagához, szilárdan, gondolták, nyugalmát, tengerére, megengedi, reménység, kereszten, elviselte, árnyékból, völgyében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4671
  • e Hét: 10917
  • e Hónap: 40229
  • e Év: 228031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.