Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az öregedési folyamatot lassító táplálékok
  2020-12-24 22:33:38, csütörtök
 
  Mindenki megtapasztalta már, ha zsírosabb, nehezebben emészthető ételt fogyasztott, akkor alig volt energiája, úrrá lett rajta a fáradtság, és legszívesebben aludt volna egy nagyot. Nos, az elfogyasztott ételek hatással vannak ránk, az egészségünkre, a közérzetünkre és a testsúlyunkra is. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan táplálékot, amelyek segítenek bennünket fitten tartani és a bőrünket is megszépítik.

Mint ahogyan léteznek olyan táplálékok, amelyek elnehezítenek, amelyek negatív hatással vannak az egészségi állapotunkra, úgy olyanok is vannak, melyek aktívan részt vesznek az öregedési folyamatok felgyorsításában. Szerencsénkre olyanok is léteznek, amelyek lelassítják ezeket az öregedési folyamatokat, és hatásukra sokkal fiatalabbnak is kinézhetünk, mint amilyen a biológiai korunk valójában.

Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon, hiszen nagyon sok előnye van a szervezetünk számára. Fogyaszthatjuk a cukorbetegség megelőzésére, de hatékonyan kezeli a magas vérnyomást és koleszterinszintet, sőt még a fogyást is támogatja. Az avokádó emellett gyulladáscsökkentő zsírsavakat is tartalmaz, melyek a bőr megszépítésében válhatnak hasznunkra leginkább.

A spenót nagyon sok rostot tartalmaz és ezzel karban tartja az emésztést, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti az étvágyat, és székrekedés esetén is eredményeket hoz, amennyiben ez a probléma hosszú távon jelen van az életünkben.

Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, amely nemcsak az immunrendszer kiegyensúlyozott működését biztosítja, hanem a kollagéntermelést is serkenti. E-vitamin-tartalma is jót tesz a bőrnek, rendszeres fogyasztása ugyanis rugalmassá és széppé varázsolhatja a bőrünket.

A brokkoli is sok C-vitamint tartalmaz, mely eredményesen veszi fel a harcot az öregedéssel szemben. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a bőr pigmentációját és később jelennek meg a bőrön a ráncok, amelyek az öregedés első és legszembetűnőbb jelei.

A vízitorma rendszeres fogyasztása is javasolt, amennyiben harcolni szeretnénk az öregedéssel szemben. Nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis antioxidáns tápanyagokat és olyan ásványi anyagokat is, mint a kalcium és a vas, amelyek szintén hozzájárulnak a bőr egészségéhez.

A zöld leveles zöldségek fogyasztása nemcsak azért javasolt, mert sok értékes tápanyagot tartalmaznak, hanem azért is, mert fokozzák a keringést, ami az egyik kulcstényezője az egészséges és fiatalos bőrnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kiegyensúlyozott, felgyorsításában, legegészségesebb, megszépítésében, vércukorszintet, legszembetűnőbb, fogyasztásával, csökkenthetjük, megtapasztalta, legszívesebben, kulcstényezője, fogyaszthatjuk, pigmentációját, egészségünkre, elfogyasztott, testsúlyunkra, közérzetünkre, varázsolhatja, immunrendszer, cukorbetegség, hozzájárulnak, elnehezítenek, szerencsénkre, egészségéhez, tartalmaznak, folyamatokat, állapotunkra, eredményesen, szervezetünk, eredményeket, mennyiségben, megelőzésére, fiatalabbnak, tápanyagokat, öregedéssel, fogyasztása, elfogyasztott ételek, egészségi állapotunkra, öregedési folyamatok, öregedési folyamatokat, biológiai korunk, egyik legegészségesebb, szervezetünk számára, cukorbetegség megelőzésére, magas vérnyomást, avokádó emellett, spenót nagyon, probléma hosszú, immunrendszer kiegyensúlyozott, öregedéssel szemben, öregedés első, vízitorma rendszeres,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig jusson idő nevetni  Esti kép  Hogy lehet megtartani  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png csokor  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Csak a fogyatkozás látható  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Bounty krémes  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Rátalálsz  Julian Brass gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Reggel van  Facebookon kaptam  A sors  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szívem tiéd  Png ház  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 21  Sose bánj semmit  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Sose bánj semmit  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Jó éjszakát  Egy hatékony szolga  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einstein gondolata  Png lepke  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Png csokor  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
elfogyasztott ételek, egészségi állapotunkra, öregedési folyamatok, öregedési folyamatokat, biológiai korunk, egyik legegészségesebb, szervezetünk számára, cukorbetegség megelőzésére, magas vérnyomást, avokádó emellett, spenót nagyon, probléma hosszú, immunrendszer kiegyensúlyozott, öregedéssel szemben, öregedés első, vízitorma rendszeres, zöld leveles, egyik kulcstényezője, kiegyensúlyozott, felgyorsításában, legegészségesebb, megszépítésében, vércukorszintet, legszembetűnőbb, fogyasztásával, csökkenthetjük, megtapasztalta, legszívesebben, kulcstényezője, fogyaszthatjuk, pigmentációját, egészségünkre, elfogyasztott, testsúlyunkra, közérzetünkre, varázsolhatja, immunrendszer, cukorbetegség, hozzájárulnak, elnehezítenek, szerencsénkre, egészségéhez, tartalmaznak, folyamatokat, állapotunkra, eredményesen, szervezetünk, eredményeket, mennyiségben, megelőzésére, fiatalabbnak, tápanyagokat, öregedéssel, fogyasztása, megszépítik, lelassítják, kinézhetünk, szabályozza, antioxidáns, székrekedés, zsírsavakat, fogyasztott, életünkben, tápanyagot, nehezebben, rendszeres, rugalmassá, folyamatok, emészthető, hatékonyan, bemutatunk, táplálékok, egészséges, amennyiben, vérnyomást, táplálékot, szeretnénk, hasznunkra, cikkünkben, biztosítja, hatásukra, öregedési, zöldségek, támogatja, keringést, energiája, működését, tartalmaz, valójában, biológiai, anyagokat, csökkenti, emésztést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 2731
  • e Hónap: 34217
  • e Év: 238918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.