Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az A-vitamin nélkülözhetetlen az egészségünk megőrzéséhez
  2020-12-27 19:29:53, vasárnap
 
  Az A-vitaminról szinte mindenkinek a sárgarépa jut először eszébe, illetve az a tény, hogy ez a vitamin a szem egészségét biztosítja. Valóban nagyon hasznos számunkra, ezért mindenképpen gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiség beviteléről, hiánya ugyanis sok problémát okozhat.

A testünk működéséhez tápanyagokra, azaz vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség. Amennyiben nem kapja meg ezeket a szervezetünk, valamilyen formában jelezni fog nekünk. A jelzések eleinte szelídebbek, de súlyosabb egészségügyi problémák formájában is kommunikálhat a testünk, akár fertőzések vagy komolyabb betegségek révén is .

Az A-vitamin az egyik legfontosabb tápanyag a szervezetünk számára, ezért törekednünk kell arra, hogy ne jöjjön létre hiány belőle, mert különben sokféle tünettel kell megküzdenünk. Nem kizárt fekélyek megjelenése, torokfertőzés, száraz bőr, pattanás vagy szemproblémák előfordulása.

Állapotos nőknél A-vitamin-hiány gyenge immunitást okozhat, sőt a magzat fejlődésére is negatívan hathat, hiszen ez a vitamin az agy fejlődésében is szerepet játszik.

Ezért nagyon lényeges, hogy kiegyensúlyozottan és egészségesen táplálkozzunk, mivel így minden fontos tápanyaghoz hozzájutunk. Mivel a szervezetünk nem képes az A-vitamin előállítására, így különféle táplálékok útján szükséges juttatni.

Az egyik legfontosabb feladata az A-vitaminnak, hogy biztosítsa a szem egészségét. Nemcsak a szembetegségektől óvhat meg bennünket, de a látásunkra is pozitívan hat. Hiányában éjszakai vakság, szürkehályog és glaukóma is kialakulhat.

Az A-vitamin a bőr és a haj egészségét is támogatja, hiszen elősegíti a bőr sejtjeit és a haj növekedését is. Mivel egy antioxidáns vitaminról van szó, megakadályozza a bőr idő előtti öregedését, így segítheti a bőrünket sokáig fiatalon tartani.

Számos kutatás azt támasztotta alá, hogy az A-vitamin sokféle rákos betegségtől is megóvhat bennünket, főként a tüdő-, a gyomor- és a prosztatarák esetében.

Az A-vitamin nem közvetlenül hat a csontok egészségére, ha azonban kevés van ebből a vitaminból a szervezetünkben, akkor a kalcium felszívódásával gondok lehetnek, ami a csontok erősségégét is nagyban befolyásolja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: szervezetünkben, felszívódásával, megakadályozza, táplálkozzunk, kommunikálhat, előállítására, torokfertőzés, szemproblémák, gondoskodnunk, szervezetünk, legfontosabb, tápanyagokra, megküzdenünk, egészségügyi, mindenképpen, szürkehályog, prosztatarák, fejlődésében, befolyásolja, előfordulása, egészségesen, egészségére, közvetlenül, megjelenése, törekednünk, erősségégét, szelídebbek, mindenkinek, tápanyaghoz, növekedését, antioxidáns, támasztotta, kialakulhat, hozzájutunk, betegségtől, vitaminokra, szem egészségét, megfelelő mennyiség, testünk működéséhez, jelzések eleinte, egyik legfontosabb, szervezetünk számára, magzat fejlődésére, szembetegségektől óvhat, antioxidáns vitaminról, bőrünket sokáig, prosztatarák esetében, csontok egészségére, kalcium felszívódásával, csontok erősségégét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó lelkek  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nem hazudnak  képre írva  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Levél lány  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Nem látom őket  képre írva  Az út  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Varázskönyv  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Jó éjszakát  képre írva  Nárcisz  Manna OWell tollából  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Görgess  Alvó baby  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virágvasárnap a húsvét előtti  A máj egészségének javítása te...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ködvirágok  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Sadhguru idézet  Boldog virágvasárnapot minden...  Havazás  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  A víz abszolút súlya nem számí...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Karinthy Frigyes: Almafa  Nagy Feró megmondta?  Szeretettel !  képre írva  J. Donald Walters  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Fényvarázslat  Galaktikus kapcsolat  Aki belekortyol  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az idegen országok éghajlata  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Jó éjszakát  J. Donald Walters  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Virágvasárnap: az élet és a re...  Ha nyitott vagy  Alvó kutya  A jó kedv a világon  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti 
Bejegyzés Címkék
szem egészségét, megfelelő mennyiség, testünk működéséhez, jelzések eleinte, egyik legfontosabb, szervezetünk számára, magzat fejlődésére, szembetegségektől óvhat, antioxidáns vitaminról, bőrünket sokáig, prosztatarák esetében, csontok egészségére, kalcium felszívódásával, csontok erősségégét, szervezetünkben, felszívódásával, megakadályozza, táplálkozzunk, kommunikálhat, előállítására, torokfertőzés, szemproblémák, gondoskodnunk, szervezetünk, legfontosabb, tápanyagokra, megküzdenünk, egészségügyi, mindenképpen, szürkehályog, prosztatarák, fejlődésében, befolyásolja, előfordulása, egészségesen, egészségére, közvetlenül, megjelenése, törekednünk, erősségégét, szelídebbek, mindenkinek, tápanyaghoz, növekedését, antioxidáns, támasztotta, kialakulhat, hozzájutunk, betegségtől, vitaminokra, fejlődésére, beviteléről, működéséhez, vitaminról, vitaminból, betegségek, fertőzések, formájában, egészségét, táplálékok, látásunkra, biztosítsa, vitaminnak, biztosítja, immunitást, valamilyen, öregedését, amennyiben, hiányában, problémát, komolyabb, sárgarépa, pozitívan, számunkra, megfelelő, anyagokra, támogatja, bennünket, különféle, szükséges, mennyiség, súlyosabb, negatívan, problémák, segítheti, elősegíti, állapotos, sejtjeit, szerepet, bőrünket, megóvhat, lényeges, esetében, különben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.