Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az uborka jótékony hatásai
  2020-12-28 20:08:58, hétfő
 
 



Az uborka a negyedik leggyakoribb termesztett zöldség a világon, és az is ismert, hogy az emberi szervezet számára az egyik legjótékonyabb élelmiszer, ezért ,,szuperételnek" is nevezik.

Az uborkát gyakran permetezik, így fontos, hogy bio uborkát vegyünk, vagy ha van rá lehetőségünk, termesszük meg magunk.



Íme, az uborka 10 jótékony hatása

1."Gyors falatkák" - Az uborka a B-vitaminok jó forrása. Felejtsük el az üdítőt vagy a kávét, együnk egy szelet uborkát inkább!

2. Hidratálja a testet és visszapótolja a napi vitaminszükségletet. Az uborka 95 százaléka víz, miközben a szervezetet hidratált állapotban tartja, segíti a test méregtelenítő folyamatait. Az uborkában a legtöbb vitamin megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van egy nap. Ne felejtsük el azt sem, hogy csak magában a sötétzöld héjban annyi C-vitamin található, ami a szervezet napi C-vitamin szükségletének 10 százalékát tartalmazza.

3. Bőr- és hajápolás. Ha nem szereted az uborka héját, akkor érdemes tudni, hogy leégett ill. irritált bőrre is kiváló, csakúgy mint az aloe vera. Tegyünk egy szeletet feldagadt szemeinkre és hagyjuk, hogy gyulladásgátló tulajdonságai csökkentsék a duzzanatokat. Az uborka szilícium és kén tartalma ösztönzi a haj növekedését.

4. Rákellenes - A kígyóuborkáról megint csak ismert, hogy lariciresinol, pinoresinol és secoisolariciresinol tartalma rákölő. Erről a három lignánról kutatások kapcsán kiderült, hogy csökkenti számos ráktípus, beleértve a mellrák, petefészekrák, méhrák és a prosztata rák előfordulását.

5. Otthoni tisztítás - Kiváló a fürdőszobai tükör tisztításához. A zuhanyzást, fürdést megelőzően, dörzsölje be egy uborkaszelettel a tükröt, és meg fog szűnni a tükör ködösödése. Ha nyikorog az ajtó, akkor az azt tartó zsanérokat át kell kenni egy szelet uborkával. Az uborkában lévő hatóanyagok segítik a zsanérok mozgását.

6. Rossz lehelet ellen - Egy szelet uborkát nyelvvel a szájpadhoz nyomva 30 másodpercig, a kiáramló fitokemikáliák megölik a rossz leheletért felelős baktériumokat.

7. Másnaposság ellen - A reggeli másnaposság, vagy fejfájás ellen néhány szelet uborkát kell lefekvés előtt elfogyasztani. Az uborka elég cukrot-, B-vitamint és elektrolitokat tartalmaz ahhoz, hogy számos alapvető tápanyaggal töltse fel szervezetünket, csökkentve a másnaposság érzetét és a fejfájás intenzitását.

8. Fogyás és emésztés elősegítő - Az alacsony kalória-és magas víztartalmú uborka ideális étel fogyni és méregteleníteni vágyó emberek számára. A magas víztartalmú élelmi rost különösen hatékony abban, hogy megszabadítsa a testet a toxinoktól az emésztőrendszerben, ezzel is segítve az emésztést. Az uborka napi fogyasztása krónikus székrekedésre is gyógyír lehet.

9. Meggyógyítja a cukorbetegséget, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Az uborka leve egy olyan hormont tartalmaz, amely a hasnyálmirigy sejtjeit inzulin előállítására serkenti. Ez pedig, kutatások alapján előnyös lehet diabéteszes betegek számára. A kutatók azt találták, hogy az uborka szteroljai csökkentik a koleszterinszintet. Az uborka rengeteg káliumot, magnéziumot és rostot tartalmaz. Ezek az ásványi anyagok együttesen és hatékonyan szabályozzák a vérnyomást. Ettől lesz az uborka jó mind az alacsony, mind a magas vérnyomás kezelésére.

10. Segít köszvényben és ízületi fájdalomban szenvedőkön. Az uborka a szilícium-dioxid kiváló forrása, amely arról ismert, hogy erősíti a kötőszövetet. Az uborkában lévő B1-, B6-, C- és D-vitaminok, a folsav, kalcium, magnézium és kálium, sárgarépalével keverve enyhíti a köszvényes és ízületi fájdalmakat, a szövetekben lévő húgysav szint csökkentésével.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: uborkaszelettel, cukorbetegséget, méregteleníteni, fitokemikáliák, szervezetünket, sárgarépalével, legjótékonyabb, gyulladásgátló, kígyóuborkáról, csökkentésével, elektrolitokat, szükségletének, tulajdonságai, petefészekrák, hasnyálmirigy, méregtelenítő, székrekedésre, visszapótolja, megszabadítsa, elfogyasztani, lariciresinol, tisztításához, baktériumokat, előfordulását, előállítására, szuperételnek, megtalálható, kötőszövetet, leggyakoribb, szabályozzák, szervezetnek, lehetőségünk, intenzitását, meggyógyítja, duzzanatokat, hatóanyagok, negyedik leggyakoribb, emberi szervezet, egyik legjótékonyabb, uborkát gyakran, üdítőt vagy, szelet uborkát, szervezetet hidratált, test méregtelenítő, legtöbb vitamin, szervezetnek szüksége, sötétzöld héjban, szervezet napi, uborka héját, aloe vera, szeletet feldagadt, uborka szilícium,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem foghatunk rá minden sérülé...  A csonk és a facsemete  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszról álmodom,  Csendes éjszakán  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  A kávé  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Egyet értesz?  Nyíljatok meg  Az agyat és a csontokat is erő...  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Törött csészék  Nyíljatok meg  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Ibolya  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Könnyáztatta asszonysorsok  Házi botox  Mindig tud adni ,  Csörög a telefonom  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Paul David Tripp Március 16  Paul David Tripp Március 17  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Isteni zsebkendők  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Esti kép  Szeretettel  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Imádkozás Krisztus értelméért  A halolaj és a hal még a migré...  A tékozló és Isten gondviselés...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Nemzeti  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Kezdet  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Ne feledjük: a föld jóval több...  Március 15 emlékére virágba bo...  Amikor 5 éves voltam,  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Talpra vándor  mindent a népért...  A kávé  Könnyáztatta asszonysorsok  Por 
Bejegyzés Címkék
negyedik leggyakoribb, emberi szervezet, egyik legjótékonyabb, uborkát gyakran, üdítőt vagy, szelet uborkát, szervezetet hidratált, test méregtelenítő, legtöbb vitamin, szervezetnek szüksége, sötétzöld héjban, szervezet napi, uborka héját, aloe vera, szeletet feldagadt, uborka szilícium, kígyóuborkáról megint, három lignánról, fürdőszobai tükör, tükör ködösödése, szelet uborkával, uborkában lévő, zsanérok mozgását, szájpadhoz nyomva, kiáramló fitokemikáliák, rossz leheletért, reggeli másnaposság, uborka elég, másnaposság érzetét, fejfájás intenzitását, alacsony kalória-és, magas víztartalmú, uborka napi, uborka leve, olyan hormont, hasnyálmirigy sejtjeit, uborka szteroljai, uborka rengeteg, ásványi anyagok, magas vérnyomás, szilícium-dioxid kiváló, szövetekben lévő, uborkaszelettel, cukorbetegséget, méregteleníteni, fitokemikáliák, szervezetünket, sárgarépalével, legjótékonyabb, gyulladásgátló, kígyóuborkáról, csökkentésével, elektrolitokat, szükségletének, tulajdonságai, petefészekrák, hasnyálmirigy, méregtelenítő, székrekedésre, visszapótolja, megszabadítsa, elfogyasztani, lariciresinol, tisztításához, baktériumokat, előfordulását, előállítására, szuperételnek, megtalálható, kötőszövetet, leggyakoribb, szabályozzák, szervezetnek, lehetőségünk, intenzitását, meggyógyítja, duzzanatokat, hatóanyagok, fürdőszobai, csökkentsék, diabéteszes, pinoresinol, másnaposság, szervezetet, termesztett, fájdalomban, szenvedőkön, növekedését, köszvényben, másodpercig, víztartalmú, tápanyaggal, fogyasztása, tartalmazza, magnéziumot, folyamatait, fájdalmakat, szövetekben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.