Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kommunikáció 3 legfontosabb előnye
  2020-12-29 20:29:10, kedd
 
  A kommunikációnak, a beszélgetésnek fontos és kiemelt szerepe van az emberek közötti kapcsolat kialakításában és fenntartásában, de a lelkünkre, sőt még az egészségünkre is pozitívan hat. A beszélgetések közelebb hozzák egymáshoz az embereket, a barátokat, a családtagokat és a házaspárokat. Milyen hatásai vannak még a kommunikációnak? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.

A hosszabb, nagyobb lélegzetvételű beszélgetések, de rövidebb csevegések is olyan kapukat nyithatnak meg az emberek lelkében, melyekről nem is gondoltuk volna, hogy egyáltalán léteznek.

Akárkivel is beszélgetünk, legyen szó a barátainkról, a családunk tagjairól, a szerelmünkről, mély érzelmeket kelthetnek életre, és az érzelmi stabilitás megteremtésében is aktívan részt vehetnek.

Az ember társas lény, ezért nagy szüksége van a szociális kapcsolatokra. Ezeknek a társadalmi kapcsolatoknak a kialakításához járulnak hozzá a beszélgetések, melyek boldogsággal tölthetnek el bennünket.

A rendszeres beszélgetések nem csupán a testi, hanem a lelki egészségünket is szolgálják. Mennyire igaz ez a párkapcsolatra, hiszen olyan jó érzés, amikor a párunkkal nemcsak együtt élünk, de minden apró-cseprő dolgot meg tudunk beszélni.

Az emberi kapcsolatok általában egy rövidebb beszélgetéssel indulnak. Gondoljunk csak arra, amikor két ember megismerkedik egymással. A beszélgetés segíthet megtalálni az igaz szerelmet, de üzleti kapcsolataink kibővítésében, kiszélesítésében is nagy szerepe van.

A beszélgetéseknek fontos szerepük van abban is, hogy új emberekkel ismerkedjünk meg, ezáltal új lehetőségek táruljanak fel előttünk. A kommunikáció olyan előnyökkel jár, melyeket csakis mi, emberek tapasztalhatunk meg.

Tételezzük fel, hogy éppen munkát keresünk. A boltban el is mondjuk ezt a kedvenc eladónknak, mert hosszú évek óta ugyanabba a boltba járunk. Elpanaszoljuk neki, hogy mennyire szeretnénk dolgozni, mennyire el vagyunk keseredve, mert sok helyre beadtuk az önéletrajzunkat, mégsem kapunk soha választ. Lehet, hogy az eladó ismer valakit, aki alkalmazni tudja Önt, és így hamar munkába is állhat.

A kommunikációnak tehát nagy ereje van, használjuk ki ha csak tehetjük. Akár az egészségünk is múlhat rajta, hogy kibeszéljük magunkból a problémáinkat, kiadjuk az érzelmeinket, ami sok betegségtől óvhat meg bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: kiszélesítésében, beszélgetéseknek, tapasztalhatunk, kommunikációnak, megteremtésében, önéletrajzunkat, kialakításában, fenntartásában, beszélgetéssel, párkapcsolatra, lélegzetvételű, beszélgetésnek, kialakításához, kapcsolatoknak, beszélgetések, családtagokat, megismerkedik, egészségünkre, elpanaszoljuk, kibővítésében, szerelmünkről, problémáinkat, egészségünket, kapcsolataink, kapcsolatokra, kommunikáció, házaspárokat, beszélgetünk, ismerkedjünk, barátainkról, boldogsággal, érzelmeinket, lehetőségek, kibeszéljük, kapcsolatok, beszélgetés, beszélgetésnek fontos, emberek közötti, beszélgetések közelebb, cikkben erre, emberek lelkében, családunk tagjairól, érzelmi stabilitás, ember társas, szociális kapcsolatokra, társadalmi kapcsolatoknak, kialakításához járulnak, rendszeres beszélgetések, lelki egészségünket, párunkkal nemcsak, emberi kapcsolatok, rövidebb beszélgetéssel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos mondta  "Ez egy csoda"  Walter Chrysler mondta  Spenót fasírttal  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szívek  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Isten hűségének mértéke  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  40 felett  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Szép estét  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Müller Péter tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II.  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Otthon  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Magamnak  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Spenót fasírttal  Egy barátság története  A sorsod  Paul David Tripp Április 13  Emlékezz  Sík Sándor - Ha jő a perc  Pitypang szökőkút  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ismeretlen: Ikarusz monda  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  képre írva  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará... 
Bejegyzés Címkék
beszélgetésnek fontos, emberek közötti, beszélgetések közelebb, cikkben erre, emberek lelkében, családunk tagjairól, érzelmi stabilitás, ember társas, szociális kapcsolatokra, társadalmi kapcsolatoknak, kialakításához járulnak, rendszeres beszélgetések, lelki egészségünket, párunkkal nemcsak, emberi kapcsolatok, rövidebb beszélgetéssel, beszélgetés segíthet, igaz szerelmet, beszélgetéseknek fontos, kommunikáció olyan, kedvenc eladónknak, boltba járunk, eladó ismer, kommunikációnak tehát, kiszélesítésében, beszélgetéseknek, tapasztalhatunk, kommunikációnak, megteremtésében, önéletrajzunkat, kialakításában, fenntartásában, beszélgetéssel, párkapcsolatra, lélegzetvételű, beszélgetésnek, kialakításához, kapcsolatoknak, beszélgetések, családtagokat, megismerkedik, egészségünkre, elpanaszoljuk, kibővítésében, szerelmünkről, problémáinkat, egészségünket, kapcsolataink, kapcsolatokra, kommunikáció, házaspárokat, beszélgetünk, ismerkedjünk, barátainkról, boldogsággal, érzelmeinket, lehetőségek, kibeszéljük, kapcsolatok, beszélgetés, betegségtől, egészségünk, egyáltalán, társadalmi, csevegések, eladónknak, emberekkel, tételezzük, kelthetnek, stabilitás, érzelmeket, előnyökkel, használjuk, szolgálják, nyithatnak, alkalmazni, táruljanak, tölthetnek, szeretnénk, válaszokat, rendszeres, megtalálni, gondoljunk, keseredve, akárkivel, egymáshoz, tagjairól, egymással, bennünket, embereket, pozitívan, családunk, párunkkal, barátokat, szociális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2186
  • e Hét: 12300
  • e Hónap: 26049
  • e Év: 230750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.