Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezek a szívroham jelei
  2021-01-06 22:17:38, szerda
 
  A szívrohamnak vannak tünetei. Nem biztos, hogy közvetlenül az esemény előtt jelentkeznek, lehet, hogy már hetekkel vagy hónapokkal előtte is észlelhetjük őket. Sokan sokféle panasztól számolnak be, de mivel nem tudjuk, valójában mi történik velünk, csak azt érezzük, valami gond van, nem igazán foglalkozunk ezekkel a jelekkel.

Cikkünkben néhány olyan tünetet sorolunk fel, amelyek már a szívroham előtt hetekkel, napokkal is jelentkezhet. Jó, ha odafigyelünk ezekre, mert ha időben elmegyünk az orvoshoz, akkor az életünket is köszönhetjük ennek a döntésnek.

A szívroham egyik legjellemzőbb tünete a mellkasi fájdalom. A betegek ilyenkor szorító érzést éreznek a mellkasukban, amely tarthat folyamatosan is, de rövid idő után meg is szűnhet.

Pont ez utóbbi dolog miatt nem fordulunk időben orvoshoz, hiszen a fájdalom nem mindig folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb szünetekkel jelentkezik. Pedig ez a szívroham első és vezető tünete is lehet, ami miatt haladéktalanul ellátást kell kérnünk. Inkább derüljön ki, hogy csak valamilyen banális oka van a fájdalomnak, minthogy később baj legyen.

A másik tünet a légzéssel kapcsolatos, hiszen a légszomj is nagyon gyakori tünet azoknál a személyeknél, akik szívinfarktuson estek át.

Amennyiben nincs gond a tüdejével, nem asztmás vagy allergiás, a légzésével mégis hirtelen gondok lesznek, akkor is gyanakodhat szívinfarktusra. Persze a hirtelen fellépő légzési nehézségeknek ezer más oka is lehet, de a szívinfarktusnak is vezető tünete lehet.

Mivel a szívroham harmadik tünete a laikus ember számára nem kapcsolódik szorosan a szívinfarktushoz, így a gyomor és emésztőrendszeri problémák, mint a hasi fájdalom, gyomorfájdalom, hányás és hányinger nem is szokott gyanút kelteni. Sokan ilyenkor megpróbálják önmagukat kezelni, hiszen nem gondolnak arra, hogy ezek a tünetek is a szívinfarktushoz kapcsolódhatnak.

A fokozott izzadás, pontosabban a hideg veríték is jelezheti, hogy a szívvel valami komoly gond van. Hasonlóképpen gyanakodjunk, ha zsibbadás, szédülés, ájulás, hátfájás vagy hirtelen fáradtság jelentkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: szívinfarktushoz, szívinfarktusnak, emésztőrendszeri, kapcsolódhatnak, szívinfarktusra, szívinfarktuson, gyomorfájdalom, haladéktalanul, nehézségeknek, hasonlóképpen, legjellemzőbb, jelentkezhet, foglalkozunk, személyeknél, köszönhetjük, folyamatosan, gyanakodjunk, megpróbálják, odafigyelünk, mellkasukban, észlelhetjük, jelentkeznek, szívrohamnak, jelentkezik, fájdalomnak, szünetekkel, közvetlenül, kapcsolatos, gyanakodhat, kapcsolódik, pontosabban, hónapokkal, cikkünkben, amennyiben, valamilyen, légzésével, szívrohamnak vannak, esemény előtt, szívroham előtt, szívroham egyik, mellkasi fájdalom, betegek ilyenkor, szívroham első, másik tünet, légzéssel kapcsolatos, légzésével mégis, hirtelen fellépő, szívroham harmadik, laikus ember, hasi fájdalom, szívinfarktushoz kapcsolódhatnak, fokozott izzadás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Spenót fasírttal  40 felett  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 13  Ma van a magyar költészet napj...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Gebhardt Nóra versei II.  különleges  Csend  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péter: Harmonia c...  József Attila - Kopogtatás nél...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vannak emberek  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  A sorsod  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az ókori görögök sebkezelésre ...  jó reggelt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimna...  Csend  Vannak emberek  jó reggelt  Tanmese  IGEN így  képre írva  különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Emlékezz  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Vidámság  Paul David Tripp Április 12  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magamnak  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Az ember emlékekből áll  Jó éjszakát  Alvó cicák  Horváth Szilvia tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Szívek  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jan Twardowski - Siessünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Vidámság 
Bejegyzés Címkék
szívrohamnak vannak, esemény előtt, szívroham előtt, szívroham egyik, mellkasi fájdalom, betegek ilyenkor, szívroham első, másik tünet, légzéssel kapcsolatos, légzésével mégis, hirtelen fellépő, szívroham harmadik, laikus ember, hasi fájdalom, szívinfarktushoz kapcsolódhatnak, fokozott izzadás, hideg veríték, szívvel valami, szívinfarktushoz, szívinfarktusnak, emésztőrendszeri, kapcsolódhatnak, szívinfarktusra, szívinfarktuson, gyomorfájdalom, haladéktalanul, nehézségeknek, hasonlóképpen, legjellemzőbb, jelentkezhet, foglalkozunk, személyeknél, köszönhetjük, folyamatosan, gyanakodjunk, megpróbálják, odafigyelünk, mellkasukban, észlelhetjük, jelentkeznek, szívrohamnak, jelentkezik, fájdalomnak, szünetekkel, közvetlenül, kapcsolatos, gyanakodhat, kapcsolódik, pontosabban, hónapokkal, cikkünkben, amennyiben, valamilyen, légzésével, szívroham, fáradtság, döntésnek, önmagukat, légzéssel, jelezheti, allergiás, valójában, hányinger, zsibbadás, panasztól, számolnak, elmegyünk, tüdejével, életünket, gondolnak, fordulunk, problémák, szorosan, mellkasi, orvoshoz, ilyenkor, fájdalom, hirtelen, fokozott, minthogy, sorolunk, szédülés, történik, jelekkel, légszomj, napokkal, hetekkel, ellátást, derüljön, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1674
  • e Hét: 8030
  • e Hónap: 21779
  • e Év: 226480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.