Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kéz és amit elárul rólunk
  2021-01-17 00:02:25, vasárnap
 
   
  A kéz alakja sokat elárul a személyiségről - tudták ezt már az ókori Egyiptomban, Indiában, sőt még Carl Gustav Jung pszichológus is látott fantáziát benne.

Milyen típusú kezed van?

A legegyszerűbb kézvizsgálati szempont a tenyér és az ujjak hosszúságán, arányain alapul. Ez alapján négyféle kéztípust különböztetünk meg, melyek a 4 őselemről kapták a nevüket.

=====
Tűz kéz
=====

Jellemzője: a tenyér hosszúkás, de az ujjak rövidebbek a tenyér hosszánál. A tenyér vonalai hangsúlyosak, a bőr feszes, meleg és rugalmas tapintású.

A tűz kéz energikus, impulzív, kezdeményező, lelkes, szenvedélyes, kalandvágyó és fogékony személyiséget takar. Az ilyen ember aktív életet és, bármibe kezd, azt nagy beleérzéssel és energikusan végzi.

Nagy tevékenység-vággyal rendelkezik, fontos számára mozgás, a sport, nehezen bírja a monotonitást, az egy helyben ülést. Ha nem vezetheti le energiáit, nyűgössé és ingerültté válik. Élvezi az életet, de túlzásba eshet az evést és ivást illetően, és érdemes ügyelnie arra is, hogy ne hajtsa túl magát.

A tűz kezű ember számára fontos az önkifejezés. Jó előadó, szeret a társaság középpontjában lenni, élvezi, ha figyelnek rá. Vezető típus, aki keresi a versenyt, a kihívást. Jó szervezőkészséggel van megáldva és önálló, így ügyesen irányítja saját és mások életét.

Ide kattintva még több személyiségtipológiát találsz!>>

=====
Víz kéz
=====

Jellemzője: hosszúkás tenyér, hosszú ujjakkal, finom tenyérvonalakkal. A bőr nyirkos, puha tapintású, a kézfogásnál gyenge.

A víz kéz érzékeny, érzelmes és intuitív embert takar. Általában jók a megérzései, és vonzódik a spirituális és a misztikus dolgokhoz. Intenzív érzelmi életet él, nagyon érzékeny és hamar megbántódik.

Könnyedén alkalmazkodik környezetéhez, és hangolódik rá a körülötte lévő emberekre. Gyakran átveszi mások hangulatát, érzéseit, ezért nagyon sérülékeny. Kevésbé gyakorlatias ember, inkább kreatív művészlélek, aki sokszor belső világában, fantáziájában él. Fizikai állóképessége gyengébb.

Empatikussága miatt a szociális, segítő, tanácsadó és gyógyító pályákon sikeres lehet.

=======
Levegő kéz
=======

Jellemzője: inkább széles vagy négyzet alakú tenyér, hosszú ujjakkal, vékony, de éles tenyérvonalakkal. A bőr száraz és, puha tapintású.

A levegő típusú kézhez intelligens, kommunikatív és ötletes személyiség tartozik, akinél az ész, az intellektus, a szellemek kapják a főszerepet.

A levegő kezű ember önálló és független gondolkodású, szellemileg mozgékony és ötletes. Nagy meggyőzőerővel rendelkezik, logikusan és érzelmektől mentesen érvel. A szellemi párbajok, szócsaták feldobják. Gyakran a vita kedvéért vitatkozik. Az érzelmeket inkább analizálja, mint megéli. Mindennek a miértjét, a kiváltó okát és a hátterét kutatja. Közelebb hozza és segít megélni saját érzelmeit, ha naplót vezet és kiírja magából, ami nyomasztja.

Leginkább a szellemi foglalkozásokban és a kommunikáció terén teljesedhet ki. Egészsége szempontjából fontos, hogy szellemileg le legyen kötve, különben unatkozni kezd. A kapcsolataiban és a szerelemben hasonló érdeklődésű, szellemi társat keres.

Hogyan segíthetnek neked a személyiségtípusok az önismeretben?

======
Föld kéz
======

Jellemzője: széles vagy négyzet alakú tenyér, rövid ujjakkal. A tenyérben csak a fő vonalak rajzolódnak ki. A bőr vastag és száraz, nemritkán érdes tapintású.

A Föld kéz gyakorlatias, megbízható, józan ember sajátja. Akinek Föld típusú keze van, az szívós, kitartó, nagy teherbírású és rendszerető ember, akinek fontos kényelem és az anyagi biztonság. Nem szívesen változtat, konzervatív.

Gondolkodása realista, gyakorlatias és lényegre törő, kissé makacs, és gyengébb a képzelőereje. Nehezen rugaszkodik el a valóságtól. Kevésbé érzelmes, de nagyon egyenes, őszinte és becsületes ember, akire mindig lehet számítani, támaszkodni.

Vonzódik az anyagi világhoz, a természethez, jól bírja a fizikai munkát, remek kézügyességgel van megáldva.
Forrás : Szabó Szilvia grafológus hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: tenyérvonalakkal, foglalkozásokban, kapcsolataiban, középpontjában, kézügyességgel, meggyőzőerővel, különböztetünk, személyiségről, alkalmazkodik, kézvizsgálati, empatikussága, környezetéhez, fantáziájában, állóképessége, szempontjából, személyiséget, legegyszerűbb, természethez, szenvedélyes, beleérzéssel, monotonitást, gyakorlatias, gondolkodása, képzelőereje, kommunikáció, kezdeményező, kommunikatív, hangsúlyosak, gondolkodású, pszichológus, önismeretben, önkifejezés, teherbírású, rendszerető, megbántódik, kalandvágyó, ókori Egyiptomban, legegyszerűbb kézvizsgálati, ujjak hosszúságán, tenyér hosszúkás, ujjak rövidebbek, tenyér hosszánál, tenyér vonalai, ilyen ember, társaság középpontjában, kézfogásnál gyenge, misztikus dolgokhoz, körülötte lévő, levegő típusú, szellemek kapják, levegő kezű, szellemi párbajok, Carl Gustav Jung, Akinek Föld, Szabó Szilvia,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Alázat  Png ház  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Minden harmadik...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tanuld meg ezt a versemet  Nevem  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Erdőn  Ágai Ágnes – Csendélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png rózsa csokor  Nem tudhatod  Png lepke  Alázat  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Irgalom és ítélet  Png fotel  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogy lehet megtartani  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Őrizkednünk kell...  Örülök, hogy látlak!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Éretlen vers  A sors  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Reggel van  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Mindig jusson idő nevetni  Minden harmadik...  Mi lenne ha  Png cica  Hogy lehet megtartani  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png lepke  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
ókori Egyiptomban, legegyszerűbb kézvizsgálati, ujjak hosszúságán, tenyér hosszúkás, ujjak rövidebbek, tenyér hosszánál, tenyér vonalai, ilyen ember, társaság középpontjában, kézfogásnál gyenge, misztikus dolgokhoz, körülötte lévő, levegő típusú, szellemek kapják, levegő kezű, szellemi párbajok, vita kedvéért, érzelmeket inkább, kiváltó okát, hátterét kutatja, szellemi foglalkozásokban, kommunikáció terén, szerelemben hasonló, tenyérben csak, anyagi biztonság, anyagi világhoz, fizikai munkát, tenyérvonalakkal, foglalkozásokban, kapcsolataiban, középpontjában, kézügyességgel, meggyőzőerővel, különböztetünk, személyiségről, alkalmazkodik, kézvizsgálati, empatikussága, környezetéhez, fantáziájában, állóképessége, szempontjából, személyiséget, legegyszerűbb, természethez, szenvedélyes, beleérzéssel, monotonitást, gyakorlatias, gondolkodása, képzelőereje, kommunikáció, kezdeményező, kommunikatív, hangsúlyosak, gondolkodású, pszichológus, önismeretben, önkifejezés, teherbírású, rendszerető, megbántódik, kalandvágyó, szerelemben, egyiptomban, rendelkezik, intelligens, érzelmektől, teljesedhet, segíthetnek, művészlélek, konzervatív, kézfogásnál, személyiség, érdeklődésű, energikusan, tevékenység, rajzolódnak, rugaszkodik, támaszkodni, szellemileg, hosszúságán, spirituális, intellektus, megbízható, becsületes, nyomasztja, jellemzője, vitatkozik, megérzései, rövidebbek, főszerepet, grafológus, valóságtól, analizálja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1182
  • e Hét: 6027
  • e Hónap: 37513
  • e Év: 242214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.