Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunrendszer erősítés bíbor kasvirággal, C-vitaminnal, cink
  2021-01-18 20:15:19, hétfő
 
  Immunrendszer fokozása bíbor kasvirággal, C-vitaminnal és cinkkel:

A téli hideg időjárás nemcsak a hangulatunkra nyomja rá a bélyegét, de az egészségünket is megtépázhatja, hiszen a hideg, szeles idő, a nedves időjárás miatt a kórokozók is nagyobb támadásba lendülhetnek, mint nyáron, ezért télen sokkal gyakoribb a nátha és az influenza az emberek körében.

Azonban már az influenzaszezon előtt felkészíthetjük a szervezetünket ezeknek a kórokozóknak, baktériumoknak és vírusoknak a támadására. Az immunfunkciók javíthatók, erősíthetők. Mutatjuk is, hogy milyen kiegészítőkkel és tápanyagokkal támogathatjuk az immunrendszerünket.

A téli hónapokban a legkeresettebb gyógynövény a bíbor kasvirág, hiszen sokan tudják, hogy jelentősen hozzájárulhat az erősebb immunrendszerhez. Ez a gyógynövény ugyanis elősegíti, hogy az immunsejtek sokkal precízebben és gyorsabban reagáljanak a betolakodókra, a kórokozókra, mint ahogyan egyébként tennék. A bíbor kasvirágot ezért jó, ha már az influenza szezon előtt elkezdjük fogyasztani, mintegy megelőzésként.

Ez a gyógynövény a nyálkahártyát is megerősíti és ellenállóbbá teszi. A dohányosok azért is betegszenek meg gyakrabban, mivel sérül a nyálkahártyájuk, így a kórokozók könnyebben behatolhatnak a szervezetükbe.

A bíbor kasvirág rengeteg C-vitamint tartalmaz, bebizonyosodott, hogy csökkenti a megfázás és a felső légúti fertőzések tüneteinek súlyosságát.

A C-vitamin segítségünkre lehet az egészséges immunválasz kialakításában. Használhatjuk a megfázás és a felső légúti fertőzések megelőzésében és kezelésében egyaránt.

Amikor stresszesek, idegesebbek vagyunk, akkor a szervezetünkben csökken a C-vitamin koncentrációja. Ezért, ha bármilyen immunproblémánk van, akkor szinte kötelező a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztása.

De nemcsak az immunvédelemben van kiemelkedő szerepe, hanem a kórokozók elleni harcban is, illetve az oxidatív stresszel szemben is védelmet élvezhetünk általa. Emellett a C-vitamin csökkenti a nátha előfordulását, illetve a tünetek időtartamát és intenzitását is.

A cink is hasznos anyag az immunrendszer számára, hiszen több száz anyagcsere-folyamatban és az immunválaszok kialakításában is aktívan részt vesz. Amennyiben csak kevés cinkben gazdag táplálékot veszünk magunkhoz, úgy csökkenhet az immunfunkciónk, így a szervezet legyengülhet és a kórokozók könnyebben tudnak fertőzéseket és betegségeket okozni. A cink ezen kívül antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszerhez, szervezetünkben, immunproblémánk, immunvédelemben, nyálkahártyájuk, felkészíthetjük, antimikrobiális, bebizonyosodott, influenzaszezon, kiegészítőkkel, koncentrációja, kialakításában, szervezetünket, immunfunkciónk, baktériumoknak, legkeresettebb, hangulatunkra, hozzájárulhat, segítségünkre, használhatjuk, megelőzésében, nyálkahártyát, betolakodókra, immunfunkciók, tápanyagokkal, immunrendszer, behatolhatnak, immunválaszok, támogathatjuk, szervezetükbe, megtépázhatja, megelőzésként, előfordulását, egészségünket, ellenállóbbá, legyengülhet, téli hideg, hangulatunkra nyomja, nedves időjárás, emberek körében, influenzaszezon előtt, szervezetünket ezeknek, immunfunkciók javíthatók, téli hónapokban, legkeresettebb gyógynövény, bíbor kasvirág, erősebb immunrendszerhez, gyógynövény ugyanis, immunsejtek sokkal, bíbor kasvirágot, influenza szezon, dohányosok azért,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png nő  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyon különös  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép napot kívánok  Mi lenne ha  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mai harmónia kártyám  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Adakozás  Őrizkednünk kell...  Hogy lehet megtartani  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A sors  Idő  Nagyon különös  Png virág  Szép estét  Png cica  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Minden harmadik...  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  Gonosz démon-álarc  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Erdőn  George Byron - Ahogy itt jár -...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
téli hideg, hangulatunkra nyomja, nedves időjárás, emberek körében, influenzaszezon előtt, szervezetünket ezeknek, immunfunkciók javíthatók, téli hónapokban, legkeresettebb gyógynövény, bíbor kasvirág, erősebb immunrendszerhez, gyógynövény ugyanis, immunsejtek sokkal, bíbor kasvirágot, influenza szezon, dohányosok azért, kórokozók könnyebben, felső légúti, egészséges immunválasz, szervezetünkben csökken, megfelelő mennyiségű, kórokozók elleni, oxidatív stresszel, nátha előfordulását, tünetek időtartamát, immunrendszer számára, immunválaszok kialakításában, szervezet legyengülhet, cink ezen, immunrendszerhez, szervezetünkben, immunproblémánk, immunvédelemben, nyálkahártyájuk, felkészíthetjük, antimikrobiális, bebizonyosodott, influenzaszezon, kiegészítőkkel, koncentrációja, kialakításában, szervezetünket, immunfunkciónk, baktériumoknak, legkeresettebb, hangulatunkra, hozzájárulhat, segítségünkre, használhatjuk, megelőzésében, nyálkahártyát, betolakodókra, immunfunkciók, tápanyagokkal, immunrendszer, behatolhatnak, immunválaszok, támogathatjuk, szervezetükbe, megtépázhatja, megelőzésként, előfordulását, egészségünket, ellenállóbbá, legyengülhet, intenzitását, kórokozóknak, fertőzéseket, lendülhetnek, betegségeket, kórokozókra, fogyasztani, betegszenek, gyógynövény, reagáljanak, precízebben, stresszesek, időtartamát, élvezhetünk, folyamatban, rendelkezik, kasvirággal, fogyasztása, idegesebbek, immunsejtek, erősíthetők, immunválasz, kezelésében, súlyosságát, jelentősen, gyorsabban, egészséges, amennyiben, anyagcsere, kiemelkedő, táplálékot, csökkenhet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 4385
  • e Hónap: 35871
  • e Év: 240572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.