Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ízületi gyulladás természetes és hatékony gyógymódjai
  2021-01-27 22:17:52, szerda
 
  Az ízületi betegségek nagy fájdalmakkal járhatnak együtt. Ilyenkor a szervezetben gyulladás alakul ki, az ízületek merevvé és duzzadttá válnak, csökken a mozgástartomány, és sok esetben csak fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők segítenek.

Az ízületi gyulladásra gyakran írnak fel gyógyszereket, amivel csak az a gond, hogy egy idő után nem használnak, mivel hozzászokást eredményeznek. Ráadásul, mint minden gyógyszernek, ezeknek is lehetnek komoly mellékhatásaik, akár súlyos szövődményeket is okozhatnak, melyekre megint felír a háziorvos vagy a kezelőorvos valamilyen gyógyszert. így könnyen egy ördögi körbe kerülünk, azaz a mellékhatások leküzdésére is komoly gyógyszereket szedünk, majd a vesénk egyszer csak jelezni kezd, hogy képtelen megbirkózni azzal a sok méreganyaggal, amit a szervezetünkbe juttattunk.

A legjobb tehát az, ha otthoni módszerekkel próbálkozunk és ezeket váltogatjuk. Az egyik módszert alkalmazzuk hat hétig, majd jöhet a következő praktika. Így biztos nem szokik hozzá semmilyen természetellenes anyaghoz a szervezetünk és az ízületi gyulladás is jelentősen enyhül, illetve meg is szűnhet, ha rendszeresen foglalkozunk a problémánkkal.

Ízületi gyulladás esetén valamilyen kenőanyagra van szükség, hogy az ízületek ne súrlódjanak egymáshoz, mert sok esetben ez is okozhatja a fájdalmat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő egyén elegendő folyadékot, legfőképpen vizet fogyasszon.

Azok, akik ízületi gyulladásban szenvednek, jól teszik, ha rendszeresen tornáztatják a beteg testrészüket. Ha a kezében van a gyulladás, engedjen egy lavórba meleg vizet, majd tornáztassa benne a kezét, akár egy kisebb gumilabdát is használhat.

A megfelelő étrend kiválasztása kulcsfontossággal bír azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A mediterrán ételek zöme gyulladáscsökkentő hatású, így mindenképpen érdemes erre az étrendre áttérni. Amennyiben rendszeres mozgást is párosítunk, tovább növelheti a mozgástartományt és ez élhetőbb életet biztosít azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

A levendula-illóolaj is nagyon hatásos lehet, hiszen csökkenti a stresszt és az izomfeszültséget, ami pedig enyhíti a fájdalmat. Használhatjuk még erre a célra a rozmaring-, a majoránna- és a borsmenta-illóolajat is.

A gyömbértea is remek választás azok számára, akiket ízületi betegség gyötör, hiszen a gyömbér nemcsak fájdalmat csillapít, de gyulladást is csökkent.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: izomfeszültséget, mozgástartományt, természetellenes, mozgástartomány, elengedhetetlen, mellékhatásaik, szövődményeket, szervezetünkbe, eredményeznek, problémánkkal, gyógyszereket, használhatjuk, mellékhatások, méreganyaggal, gyulladásban, szervezetünk, rendszeresen, foglalkozunk, mindenképpen, hozzászokást, fájdalmakkal, kiválasztása, gyógyszernek, szervezetben, próbálkozunk, tornáztatják, testrészüket, módszerekkel, kezelőorvos, legfőképpen, leküzdésére, megbirkózni, váltogatjuk, tornáztassa, kenőanyagra, súrlódjanak, ízületi betegségek, szervezetben gyulladás, ízületek merevvé, ízületi gyulladásra, háziorvos vagy, kezelőorvos valamilyen, ördögi körbe, mellékhatások leküzdésére, vesénk egyszer, szervezetünkbe juttattunk, legjobb tehát, egyik módszert, következő praktika, ízületi gyulladás, ízületi gyulladásban, beteg testrészüket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Óraállítás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Alvó baby  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  képre írva  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Paul David Tripp Március 26  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A jó kedv a világon  Szép estét kedves látogatóimna...  Színház az egész világ,  A jó kedv a világon  Paul David Tripp Március 28  Amikor még kicsi voltál...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Kövesd a vezetőt  Maci az északi fény alatt  képre írva  2004-es kivégzés után  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Esti kép  Nem hazudnak  Paul David Tripp Március 26  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Az erdőterápia egészségre gyak...  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Húsvéti üdvözlet !  képre írva  Esti kép  Alvó baby  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Sárkány  A pálma a győzelem és a diadal...  Alvó baby  Az erdőterápia egészségre gyak...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Nem jár  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden kedves látogatómnak sze...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Maci az északi fény alatt  Sok ember olyan,  Sadhguru idézet  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ízületi betegségek, szervezetben gyulladás, ízületek merevvé, ízületi gyulladásra, háziorvos vagy, kezelőorvos valamilyen, ördögi körbe, mellékhatások leküzdésére, vesénk egyszer, szervezetünkbe juttattunk, legjobb tehát, egyik módszert, következő praktika, ízületi gyulladás, ízületi gyulladásban, beteg testrészüket, lavórba meleg, kisebb gumilabdát, megfelelő étrend, mediterrán ételek, étrendre áttérni, gyömbér nemcsak, izomfeszültséget, mozgástartományt, természetellenes, mozgástartomány, elengedhetetlen, mellékhatásaik, szövődményeket, szervezetünkbe, eredményeznek, problémánkkal, gyógyszereket, használhatjuk, mellékhatások, méreganyaggal, gyulladásban, szervezetünk, rendszeresen, foglalkozunk, mindenképpen, hozzászokást, fájdalmakkal, kiválasztása, gyógyszernek, szervezetben, próbálkozunk, tornáztatják, testrészüket, módszerekkel, kezelőorvos, legfőképpen, leküzdésére, megbirkózni, váltogatjuk, tornáztassa, kenőanyagra, súrlódjanak, alkalmazzuk, gyulladásra, valamilyen, rendszeres, szenvednek, gyulladást, juttattunk, párosítunk, amennyiben, jelentősen, gyógyszert, okozhatnak, használnak, betegségek, gyömbértea, illóolajat, gumilabdát, mediterrán, használhat, folyadékot, fogyasszon, fájdalmat, gyulladás, következő, növelheti, járhatnak, duzzadttá, segítenek, megfelelő, semmilyen, választás, okozhatja, egymáshoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 5777
  • e Hónap: 25639
  • e Év: 201514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.