Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A máj egészségének javítása természetes praktikákkal
  2021-02-08 21:23:46, hétfő
 
  A máj egészséges működésének fenntartása rendkívül fontos. A mai világunkban nem is olyan könnyű megóvni a májunkat a méreganyagoktól, hiszen a környezetünkben és az ételeinkben sok adalékanyag és toxin található. Gondoljunk csak a levegő szennyezettségére, a vegyi anyagokra, a feldolgozott élelmiszerekben található adalékanyagokra.

Amikor ezek a méreganyagok bejutnak a testünkbe, akkor a véráramba kerülnek, onnan pedig a májba jutnak. A máj szűrőként is működik. Egyes méreganyagokat ugyan ki tud szűrni, de ha úgy értelmezi, hogy az adott anyag, tápanyagot is jelenthet a szervezetnek, akkor nem választja ki, így benne hagyja a testünkben.

Éppen ezért nem lehet egyetlen vállrándítással elintézni, hogy bármit megehetünk, a májunk úgyis méregtelenít. Nekünk is sokat kell tennünk azért, hogy ez a létfontosságú szervünk minél hatékonyabban végezhesse a munkáját.

Mivel támogathatjuk a májunk egészségét?
A rendszeres mozgással mindenképpen, hiszen, ha mozgunk, akkor izzadunk, és ezzel sok káros anyag távozhat a szervezetünkből.

A stressz senkinek sem jó. Amennyiben túl sok kortizol szabadul fel a szervezetünkben, megzavarhatja a máj működésének egyensúlyát, és így nem tudja kielégítően elvégezni a feladatait.

A máj a szervezetbe került alkoholt is képes kiszűrni, de erre a feladatra csakis akkor képes, ha mértékkel fogyasztunk alkoholt. A nagyobb mennyiséggel nem tud megbirkózni, így az alkohol könnyedén kifejtheti romboló hatását.

Ahhoz, hogy a májunk sokáig egészséges maradjon, némi kiegészítők fogyasztására is szükségünk lehet. Az egyik ilyen a szelén, amely megnöveli a máj képességét a glutation újrafeldolgozására. Szelénben gazdag a szezámmag, a brazil dió, a pulykahús, illetve a szardínia.

Az E-vitamin egy olyan antioxidáns, amely szintén segíthet a glutation újrafeldolgozásában. Sok E-vitamin van a magvakban, a növényi olajokban és a diófélékben.

A C-vitamin a glutationnal együttműködve segít a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében. Ezért érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, melyek bővelkednek antioxidánsokban.

A zöld tea nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amelyek szintén támogatják a májunk működését. A zöld leveles zöldségek sok klorofillt tartalmaznak, amelyek segítséget nyújtanak a májnak a vér megtisztításában, és mintegy kivezetik a káros anyagokat a szervezetből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megtisztításában, antioxidánsokban, élelmiszerekben, környezetünkben, adalékanyagokra, vállrándítással, szervezetünkben, szervezetünkből, méreganyagoktól, méreganyagokat, létfontosságú, fogyasztására, megzavarhatja, hatékonyabban, együttműködve, támogathatjuk, mennyiséggel, glutationnal, szervezetnek, tartalmaznak, méreganyagok, szervezetből, antioxidánst, kiürítésében, méregtelenít, feldolgozott, mindenképpen, diófélékben, adalékanyag, fogyasztunk, ételeinkben, kielégítően, működésének, bővelkednek, kiegészítők, egyensúlyát, levegő szennyezettségére, vegyi anyagokra, feldolgozott élelmiszerekben, méreganyagok bejutnak, véráramba kerülnek, májba jutnak, adott anyag, májunk úgyis, létfontosságú szervünk, májunk egészségét, rendszeres mozgással, stressz senkinek, szervezetbe került, feladatra csakis, nagyobb mennyiséggel, alkohol könnyedén,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A sors  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png virág  Elköszönt  Png telefon  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Örülök, hogy látlak!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi lenne ha  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Rátalálsz  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Alázat  Neked tudnod kell  Popper Péter szavai  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kövesd a cowboyt!  Ágai Ágnes – Csendélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Alvó cicák  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
levegő szennyezettségére, vegyi anyagokra, feldolgozott élelmiszerekben, méreganyagok bejutnak, véráramba kerülnek, májba jutnak, adott anyag, májunk úgyis, létfontosságú szervünk, májunk egészségét, rendszeres mozgással, stressz senkinek, szervezetbe került, feladatra csakis, nagyobb mennyiséggel, alkohol könnyedén, májunk sokáig, egyik ilyen, olyan antioxidáns, növényi olajokban, glutationnal együttműködve, méreganyagok szervezetből, májunk működését, zöld leveles, káros anyagokat, megtisztításában, antioxidánsokban, élelmiszerekben, környezetünkben, adalékanyagokra, vállrándítással, szervezetünkben, szervezetünkből, méreganyagoktól, méreganyagokat, létfontosságú, fogyasztására, megzavarhatja, hatékonyabban, együttműködve, támogathatjuk, mennyiséggel, glutationnal, szervezetnek, tartalmaznak, méreganyagok, szervezetből, antioxidánst, kiürítésében, méregtelenít, feldolgozott, mindenképpen, diófélékben, adalékanyag, fogyasztunk, ételeinkben, kielégítően, működésének, bővelkednek, kiegészítők, egyensúlyát, fogyasztani, megbirkózni, fenntartása, szervezetbe, antioxidáns, világunkban, támogatják, klorofillt, képességét, kifejtheti, egészségét, szükségünk, amennyiben, testünkben, segítséget, megehetünk, gyümölcsöt, rendszeres, egészséges, feladatait, végezhesse, tápanyagot, gondoljunk, jelenthet, kivezetik, elvégezni, zöldséget, mértékkel, elintézni, feladatra, könnyedén, tartalmaz, választja, értelmezi, véráramba, szardínia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 2347
  • e Hónap: 33833
  • e Év: 238534
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.