Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tizenkét éves Jézus
  2021-03-05 07:36:32, péntek
 
  A tizenkét éves Jézus

,,Nem tudtátok, hogy az én Atyám házában kell lennem?... Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében." (Lk 2,49.51)

Az évenkénti jeruzsálemi utazás minden bizonnyal egyike volt a Galileában élő zsidók élete fénypontjainak. Természetesen gyalog utaztak, és egy nagy csoportban. Bizonyára sokat is énekeltek. A Zsoltárok könyvében van egy erre a célra szolgáló énekgyűjtemény, a jeruzsálemi zarándokok énekei (Zsolt 120-134).
Mária és József Jeruzsálemben ünnepelte meg a páskát, és visszatértek Názáretbe. De három nappal az elindulásuk után Jézus még mindig a rabbik lábainál ült, a templomudvarban. Ő volt a figyelem középpontjában: ,,És mindenki, aki hallotta, csodálkozott értelmén és feleletein."
Amikor aggódó szülei megtalálták, Mária megkérdezte - szelíd szemrehányással -, hogy miért okozott nekik oly sok gondot. Akkor mondta Jézus ezt a kijelentésszerű választ: ,,Nem tudtátok, hogy az én Atyám házában kell lennem?"
Tehát a mi Megváltónk tizenkét éves korában már tudta, hogy különleges kötelezettségei vannak Istennel, mint Atyjával szemben. Azt azonban lehetetlen megmondani, hogy mennyire ismerte az Istennel való valóságos kapcsolatát és az Atyának az ő életére vonatkozó akaratát.
Mária jól megjegyezte Jézus szavait. Minden bizonnyal félelem és öröm között élt, amikor figyelemmel kísérte fiának és Megváltójának életét. Tizenkét évvel korábban egy olyan himnuszt énekelt amelyik hasonlított Annáéra. Talán most arra gondolt, hogy ha Annának oda kellett adnia az ő Sámuelét az Úr szolgálatára, akkor ő sem tarthatja vissza Jézusát.
Jézus tökéletesen emberi volt. Szülei ismerték fiúk születésének titkát, de akkor még senki más nem sejthette, hogy ő Isten Fia is.
Nem szabad hogy felzaklasson bennünket a felismerés: egykor Jézus lelkes, tehetséges, de mégis közönséges zsidó fiú volt. Végül is nem azért jött, hogy emberfeletti emberré, hanem hogy tökéletesen emberivé tegyen bennünket. Jézus munkájának az eredménye az, hogy ma sok közönséges emberi lény van, akik boldogan szolgálják mennyei Atyjukat. És ezek közül néhányan még csak tizenkét évesek.

Napi gondolat

Mit gondolsz, miért nyerünk bepillantást Lukács evangéliuma jóvoltából Jézus gyermekkorába?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kötelezettségei, kijelentésszerű, templomudvarban, szemrehányással, fénypontjainak, énekgyűjtemény, középpontjában, gyermekkorába, természetesen, jeruzsálemben, megváltójának, emberfeletti, szolgálatára, visszatértek, bepillantást, születésének, felzaklasson, csodálkozott, kapcsolatát, hasonlított, figyelemmel, megkérdezte, megtalálták, tökéletesen, elindulásuk, evangéliuma, jeruzsálemi, megjegyezte, kuyvenhoven, lehetetlen, zarándokok, tehetséges, szolgálják, megmondani, munkájának, feleletein, tizenkét éves, szavakat megőrizte, évenkénti jeruzsálemi, nagy csoportban, célra szolgáló, jeruzsálemi zarándokok, elindulásuk után, rabbik lábainál, figyelem középpontjában, kijelentésszerű választ, olyan himnuszt, József Jeruzsálemben, Isten Fia, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  A közszereplő  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szeüleidtől tanultad  Müller Péter tollából  Rőzsehordó nő szobra  A Mindenható Istenben bízva  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A magyar sajtó napja március 1...  Mai harmónia kártyám  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A nemzet csak akkor...  Alvó baby  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Sajnos ezt elBalogozták  Az ünnepről  Nem kellett volna!  Nem kell ide békemenet  Jóga férfiaknak  Dóró Sándor: Tétova lét  A közszereplő  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A kávé  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Esti kép  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Ne engedd el kezem!  Mindig tud adni ,  Alvó baby  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Az ünnepről  A gyász  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Mélységes szomorúsággal  A halolaj és a hal még a migré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Amikor még rangja volt...  képre írva Március 15 -re emlé...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Az agyat és a csontokat is erő...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Szeüleidtől tanultad  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Mai harmónia kártyám  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Dóró Sándor: Tétova lét  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Törött csészék  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ez a miénk!  Meghitt estéken . . .  Ibolya  ...és mégis ráismersz  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Keresd azt a valakit,...  Szent Pio atya! 
Bejegyzés Címkék
tizenkét éves, szavakat megőrizte, évenkénti jeruzsálemi, nagy csoportban, célra szolgáló, jeruzsálemi zarándokok, elindulásuk után, rabbik lábainál, figyelem középpontjában, kijelentésszerű választ, olyan himnuszt, kötelezettségei, kijelentésszerű, templomudvarban, szemrehányással, fénypontjainak, énekgyűjtemény, középpontjában, gyermekkorába, természetesen, jeruzsálemben, megváltójának, emberfeletti, szolgálatára, visszatértek, bepillantást, születésének, felzaklasson, csodálkozott, kapcsolatát, hasonlított, figyelemmel, megkérdezte, megtalálták, tökéletesen, elindulásuk, evangéliuma, jeruzsálemi, megjegyezte, kuyvenhoven, lehetetlen, zarándokok, tehetséges, szolgálják, megmondani, munkájának, feleletein, megváltónk, különleges, jóvoltából, közönséges, mindezeket, felismerés, csoportban, galileában, ünnepelte, bennünket, megőrizte, vonatkozó, bizonnyal, valóságos, tarthatja, évenkénti, názáretbe, énekeltek, zsoltárok, könyvében, eredménye, bizonyára, sejthette, lábainál, tizenkét, szívében, tudtátok, sámuelét, néhányan, hallotta, mindenki, figyelem, akaratát, boldogan, istennel, korábban, gondolat, szolgáló, gondolsz, szavakat, atyjával, himnuszt, atyjukat, ismerték, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 3772
  • e Hónap: 65441
  • e Év: 184533
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.