Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Legjobb rákpusztító ételek
  2021-03-19 15:39:14, péntek
 
  Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefoglaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogy magasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockázatával a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben.

Egy Kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a nőknél a rák visszatértének kockázata a felére csökkent, amikor elkezdtek nagy mértékben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és ezt rendszeres mozgással is támogatták.

Az Ohio Állami Egyetem kutatói pedig azt találták, hogy a gyümölcsök magas bevitele retardációt váltott ki a rákos sejtek burjánzásában, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök segíthetnek lelassítani a rákos sejtek szaporodását.

1) Ananász
A bromelain enzim, ami az ananászban található például képes arra, hogy károsítsa a védelmező réteget a tumorokon. Ez megtalálható a gyümölcs törzsében és húsában is. Emellett támogathatja a DNS megjavítását és a sejtek normális növekedését. Emellett pedig a rákpusztító tulajdonságai mellett segíti a normális sejteket egészségesnek és erősnek maradni.

2) Alma
A procyanidin, ami az almában található segít kiváltani az apoptózist vagy a természetes halált a rákos sejteknél. Az alma héja tartalmaz egy olyan anyagot, amit triterpenoidnak neveznek és nagyon hatékonyak abban, hogy megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, főként pedig az alábbiak növekedését :
- Máj
- Vastagbél
- Mellrák

Ez a legfőbb ok arra, hogy megegyük az almák héját, miután alaposan megmostuk azt.

3) Szőlő
Egy klinikai rákkutatás bizonyítékot talált arra, hogy a szőlőmag kivonat megöli a leukémiás sejtek háromnegyedét, azzal, hogy kiváltja a JNK nevű fehérjét, ami előidézi az apoptózist a rákos sejtekben. A rezveratrol nevű antioxidáns, ami a szőlő magjában található, szintén elősegítheti a rákos sejtek természetes halálát a rák alábbi fajtáinál:
- Tüdő
- Bél
- Bőr
- Mell
- Gyomor
- Prosztata

A szőlőmag kivonat és a rezveratrol többféle étrendkiegészítőben is megtalálható a terápiás tulajdonságai miatt.

4) Banán
A banán némelyik összetevőjét hatékonynak találták a leukémiás és máj rákos sejtjeinek további fejlődésének megelőzésében. A banán nagymértékű fogyasztása összefüggésbe hozható volt még az alábbi rákfajták csökkenésével :
- Végbélrák
- Agydaganat
- Leukémia
- Nyelőcső rák
- Szájüregi rák

Emellett gazdag káliumban, ami jót tesz az izmoknak és a szívnek.

5) Citrusfélék
A citrusfélék kiváló forrásai a C-vitaminnak. Emellett kiemelkedő forrása a folsavnak, az élelmi rostoknak, a káliumnak és a béta-karotinnak. A citrusfélék jótékony hatással vannak az alábbi rákfajtákkal szemben:
- Gyomorrák
- Szájrák
- Gégerák
- Torokrák

Tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a citrusfélék hatékonyak a szívproblémákkal, az idült izületi gyulladással és az epekővel szemben is. Számos kutatás foglalkozik azzal, hogy a citrom rendelkezik rákharcos tulajdonságokkal. Mivel a citrom tartalmaz C-vitamint, ami már önmagában is egy rákharcos anyag ás a citrom kivonat pedig csak a rosszindulatú sejteket támadja meg és nem nyúl az egészséges sejtekhez.

6) Bogyósgyümölcsfélék
Ezek az édes bogyógyümölcsök hatékony rákellenes anyagokat tartalmaznak. Egy egerekkel végzett kutatás szerint a fekete málna az alábbi rákos sejteket csökkentette:
- Szájrák
- Nyelőcsőrák
- Vastagbél rák

A bogyósok meggátolták a tumorok széles spektrumát attól, hogy azok létesüljenek és letelepedjenek. A bogyósgyümölcsök tartalmaznak ellagsavat, ami meggátolja a tumorfejlődést.

Az áfonya az egyik legerősebb antioxidánsforrás. A fitokemikáliák, amik benne találhatóak rákharcos anyagok. Emellett pedig gazdag forrása a hatékony antioxidánsoknak, mint például a rezveratrolnak.

Az eper szintén magas forrása az antioxidánsoknak, a folsavnak és a C-vitaminnak is. Bizonyítottan csökkentik a nyelőcsőrák kockázatát. Egy bögre eper tartalmazza a C-vitamin napi ajánlott bevitelének 100%-át.

7) Gránátalma
A gránátalma gazdag antioxidánsokban, tanninokban és flavonoidokban, amik felhívták a kutatók figyelmét a gyógyító tulajdonságaira. A kivonat megelőzi az alábbi rákfajták növekedését:
- Mellrák
- Prosztatarák
- Vastagbélrák
- Tüdőrák
Klinikai kutatás biztos bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a gránátalma antikarcinogén.

8) Kiwi
A kiwi jólismert C-vitamin forrás, mennyisége megegyezik a narancsban található C-vitamin tartalommal. Emellett erős antioxidáns hatása is van. A C-vitamin megakadályozza a szabad gyökök által okozott károsodást. Találhatóak benne flavonoidok és carotenoidok, amik megvédik a DNS-t a károsodástól vagy az oxidációs stressztől, ami a rák. Mivel tele van vitaminokkal, ezért egy erős immuntámogató. Bebizonyítja a gyógyításban való hatékonyságát az alábbi rákfajtáknál:
- Májrák
- Gyomorrák
- Mellrák
- Tüdőrák

A kiwi kivonata meggátolja a rákos sejtek sejtburjánzását. Emellett pedit a cathecin , ami egy fitokemikália, segít megelőzni a rákot és csökkenteni a rákőlő anyagok méregtartalmát.

9) Szúrszop
Brazíliában van egy fa, amit Graviolának neveznek. A szúrszop tüskés, zöld gyümölcsöt tartalmaz, ami megöli a rákos sejteket 10 000-szer jobban, mint a kemoterápiás gyógyszerek, az egészséges sejtekre veszélyes mellékhatások nélkül. A fa kivonata jól megválasztva, csak a rosszindulatú sejteket öli meg 12 rákfajtánál, beleértve a :
- Vastagbélrákot
- Tüdőrákot
- Prosztatarákot
- Mellrákot
- Hasnyálmirigyrákot

Konklúzió:
A dietetikusok azt ajánlják, hogy fogyasszunk friss gyümölcsöt annak érdekében, hogy magasabb szintű védelemhez jussunk a rákpusztító anyagok segítségével. Az ajánlott rákharcos ételek jó, ha kiteszik az étel kétharmadát, tartalmazva gyümölcsöt, zöldséget és egyharmad rész húst. A gyümölcsök rendszeres fogyasztásával a rák kockázata jelentősen csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságokkal, bogyósgyümölcsök, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, hasnyálmirigyben, szívproblémákkal, triterpenoidnak, sejtburjánzását, bogyógyümölcsök, megakadályozzák, tulajdonságaira, rezveratrolnak, tumorfejlődést, prosztatarákot, fogyasztásával, visszatértének, flavonoidokban, letelepedjenek, vastagbélrákot, méregtartalmát, fitokemikáliák, megakadályozza, antikarcinogén, tulajdonságai, megelőzésében, kaliforniában, burjánzásában, csökkenésével, háromnegyedét, gyümölcsöknek, összefüggésbe, immuntámogató, mellékhatások, hatékonyságát, szolgáltatott, rosszindulatú, mérhetetlen jótékony, rákkal szemben, eredményre jutott, felére csökkent, gyümölcsök magas, rákos sejtek, gyümölcsök segíthetnek, bromelain enzim, ananászban található, védelmező réteget, gyümölcs törzsében, sejtek normális, rákpusztító tulajdonságai, normális sejteket, almában található, apoptózist vagy, Ohio Állami Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Bársony székben  Egy párkányon  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A pitypang legendája  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Hogyan válunk hűségesekké?  Magyar költészet napja  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos gondolata  Somlyó Zoltán - Orgonával  József Attila - Kopogtatás nél...  Kertem  József Attila - Kopogtatás nél...  Walter Chrysler mondta  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Megígért békesség  Jázmin  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Megígért békesség  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  39 ígéret  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó nap volt  Jó éjszakát  Jázmin  Sorsunk miatt...  Jó nap volt  ajándék, mellyel meglepem  Ady Endre - Mindegy átka  Hogyan válunk hűségesekké?  Önmaga ellenére  Szívek  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 14  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  különleges  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mérhetetlen jótékony, rákkal szemben, eredményre jutott, felére csökkent, gyümölcsök magas, rákos sejtek, gyümölcsök segíthetnek, bromelain enzim, ananászban található, védelmező réteget, gyümölcs törzsében, sejtek normális, rákpusztító tulajdonságai, normális sejteket, almában található, apoptózist vagy, természetes halált, rákos sejteknél, alma héja, olyan anyagot, alábbiak növekedését, almák héját, klinikai rákkutatás, szőlőmag kivonat, leukémiás sejtek, rákos sejtekben, rezveratrol nevű, szőlő magjában, rezveratrol többféle, terápiás tulajdonságai, banán némelyik, banán nagymértékű, alábbi rákfajták, citrusfélék kiváló, élelmi rostoknak, citrusfélék jótékony, alábbi rákfajtákkal, eredményre jutottak, citrusfélék hatékonyak, idült izületi, epekővel szemben, citrom rendelkezik, citrom tartalmaz, rákharcos anyag, citrom kivonat, rosszindulatú sejteket, egészséges sejtekhez, édes bogyógyümölcsök, egerekkel végzett, fekete málna, alábbi rákos, bogyósok meggátolták, tumorok széles, bogyósgyümölcsök tartalmaznak, egyik legerősebb, hatékony antioxidánsoknak, eper szintén, nyelőcsőrák kockázatát, bögre eper, gránátalma gazdag, kutatók figyelmét, gyógyító tulajdonságaira, kivonat megelőzi, gránátalma antikarcinogén, kiwi jólismert, narancsban található, szabad gyökök, károsodástól vagy, oxidációs stressztől, erős immuntámogató, gyógyításban való, alábbi rákfajtáknál, kiwi kivonata, rákőlő anyagok, szúrszop tüskés, rákos sejteket, kemoterápiás gyógyszerek, egészséges sejtekre, rákpusztító anyagok, ajánlott rákharcos, étel kétharmadát, gyümölcsök rendszeres, tulajdonságokkal, bogyósgyümölcsök, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, hasnyálmirigyben, szívproblémákkal, triterpenoidnak, sejtburjánzását, bogyógyümölcsök, megakadályozzák, tulajdonságaira, rezveratrolnak, tumorfejlődést, prosztatarákot, fogyasztásával, visszatértének, flavonoidokban, letelepedjenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3535
  • e Hét: 13649
  • e Hónap: 27398
  • e Év: 232099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.