Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövényként funkcionáló, vitaminokkal teli táplálékok
  2021-03-26 20:33:23, péntek
 
  Az almára vagy a padlizsánra nem gondolunk gyógynövényként, pedig nyugodtan tekinthetünk rájuk így is, hiszen olyan pozitív hatásaik vannak, melyek az egészségünk megőrzését segítik elő. Léteznek olyan nem speciális gyógynövények, gyógyító növények, melyeknek kiemelkedő szerepük lehet a magas vérnyomás csökkentésében.

A magas vérnyomás azért is veszélyes, mert ilyenkor szó szerint nyomás nehezedik az érfalakra. Az erek károsodása olyan betegségeket okozhat, mint a szív- vagy a vesebetegség, de akár még súlyos agyvérzés is kialakulhat, ami rosszabb esetben fogyatékossággal vagy halállal végződik. A magas vérnyomás elkerülésében, pontosabban monitorozásában hasznunkra lehet, ha beszerzünk egy vérnyomásmérőt, mert így mi magunk is nyomon követhetjük, hogyan alakul a vérnyomásunk, illetve azt, milyen élethelyzetekben, szituációkban emelkedik meg.

Mi magunk nagyon sok mindent tehetünk a vérnyomásunk normalizálásáért. Többek között az egészséges, tápláló ételek rendszeres fogyasztásával érhetjük el, hogy a vérnyomásunk a normál tartományban mozogjon. Cikkünkben néhány olyan gyógyító táplálék kerül terítékre, melyeknek kiemelkedő a vérnyomást szabályozó szerepük.

A zöld leveles zöldségek bizonyítottan nagyon hatásosak a vérnyomás szabályozásában, így a magas vérnyomás csökkentésében. Ebbe a csoportba tartozik többek között a spenót, a káposzta, a kelkáposzta vagy a rukkola.

A bogyós gyümölcsök, mint az áfonya, a szeder, az eper a bennünk található flavonoidokkal vannak jótékony hatással az erekre és a vér áramlására, amivel a vérnyomás alakulására is kedvező hatást gyakorolnak.

A vérnyomás szabályozásban a cékla is verhetetlen, hiszen nagyon jól ellazítja az ereket, így segít normalizálni a vérnyomást.

A banán nemcsak azért nagyon egészséges, mert sok rostot tartalmaz, hanem azért is, mert bővelkedik káliumban, amelynek szintén kitüntetett szerepe van a vérnyomás szabályozásában.

A fokhagyma nemcsak ellazítja az ereket és az artériákat, hanem hatékony értágító is, ezzel pedig képes szabályozni a vérnyomást. Hasonló tulajdonsága van a fahéjnak, a kakukkfűnek, a rozmaringnak és a bazsalikomnak is.

Az olívaolaj bőségesen tartalmaz egészséges zsírsavakat és polifenolokat. Ezek olyan antioxidánsok, melyek csökkentik a testben kialakuló gyulladásokat, mindez pedig hozzájárul a magas vérnyomás normalizálásához. Erre azért érdemes törekedni, mert ennek köszönhetően csökkenhet az olyan magas vérnyomásból fakadó betegségek kockázata, mint a stroke, a szívbetegség, illetve az érrendszeri betegségek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: élethelyzetekben, normalizálásához, normalizálásáért, fogyatékossággal, gyógynövényként, szabályozásában, monitorozásában, fogyasztásával, csökkentésében, vérnyomásmérőt, flavonoidokkal, szabályozásban, polifenolokat, gyógynövények, elkerülésében, bizonyítottan, antioxidánsok, bazsalikomnak, szituációkban, gyulladásokat, tekinthetünk, köszönhetően, vérnyomásunk, vérnyomásból, szívbetegség, vesebetegség, normalizálni, tulajdonsága, tartományban, betegségeket, rozmaringnak, pontosabban, kialakulhat, zsírsavakat, követhetjük, kitüntetett, almára vagy, egészségünk megőrzését, magas vérnyomás, erek károsodása, szív- vagy, vérnyomásunk normalizálásáért, normál tartományban, vérnyomást szabályozó, zöld leveles, vérnyomás szabályozásában, csoportba tartozik, kelkáposzta vagy, bogyós gyümölcsök, bennünk található, vérnyomás alakulására, vérnyomás szabályozásban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Eduardo Sacheri gondolata  Eduardo Sacheri gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Különleges  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindent de mindent visszakap  Csend  Magamnak  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Isten hűségének mértéke  Mindig lesz olyan  Szép estét kedves látogatóimn...  Minden tavaszból őrizz..  Müller Péter tollából  Egy gondolat  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Magamnak  Facebookon kaptam  Tavaszi este  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Csend  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Gebhardt Nóra versei II.  Egy tavasz  A pitypang legendája  Szép estét  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Zilahy Lajos gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Különleges  Mit ünnepelnek a görögök márci... 
Bejegyzés Címkék
almára vagy, egészségünk megőrzését, magas vérnyomás, erek károsodása, szív- vagy, vérnyomásunk normalizálásáért, normál tartományban, vérnyomást szabályozó, zöld leveles, vérnyomás szabályozásában, csoportba tartozik, kelkáposzta vagy, bogyós gyümölcsök, bennünk található, vérnyomás alakulására, vérnyomás szabályozásban, banán nemcsak, fokhagyma nemcsak, olívaolaj bőségesen, testben kialakuló, olyan magas, érrendszeri betegségek, élethelyzetekben, normalizálásához, normalizálásáért, fogyatékossággal, gyógynövényként, szabályozásában, monitorozásában, fogyasztásával, csökkentésében, vérnyomásmérőt, flavonoidokkal, szabályozásban, polifenolokat, gyógynövények, elkerülésében, bizonyítottan, antioxidánsok, bazsalikomnak, szituációkban, gyulladásokat, tekinthetünk, köszönhetően, vérnyomásunk, vérnyomásból, szívbetegség, vesebetegség, normalizálni, tulajdonsága, tartományban, betegségeket, rozmaringnak, pontosabban, kialakulhat, zsírsavakat, követhetjük, kitüntetett, padlizsánra, kelkáposzta, szabályozni, verhetetlen, alakulására, gyakorolnak, kakukkfűnek, egészségünk, érrendszeri, gyümölcsök, kiemelkedő, rendszeres, egészséges, beszerzünk, cikkünkben, vérnyomást, hasznunkra, szabályozó, megőrzését, csökkentik, áramlására, artériákat, bővelkedik, hozzájárul, betegségek, károsodása, csökkenhet, kockázata, bőségesen, emelkedik, olívaolaj, kialakuló, törekedni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1826
  • e Hét: 3809
  • e Hónap: 17558
  • e Év: 222259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.