Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hosszú élet titkai
  2019-06-15 17:10:46, szombat
 
   
  A hosszú élet titka - Ha csak a fele is igaz......
A világ legidősebb emberei elmondták, szerintük hogyan kell élni ahhoz, hogy aktív és hosszú legyen az életünk. Okoztak meglepetést is a kisöregek! És ami igazán elgondolkodtató, hogy mindezt a tapasztalatok mellett kutatások is alátámasztják.

1. Lazíts egy csésze teával!
A tea tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek meggátolni a szívbetegséget, a rákot és a korai öregedést is. Egy izraeli tanulmány kimutatta, hogy akik mérsékelten, de rendszeresen isznak teát, lényegesen tovább élnek, mint azok, akik nem, vagy csak alkalomszerűen isszák.

2. Egyensúlyozás minden reggel
Talán elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de ha reggel öltözködés közben az egyik, majd a másik lábadon egyensúlyozol, az erősíti a hát, kismedencei és a gyomor környéki izmokat, mindent, ami támasztja a gerincet." Ez az egyszerű napi rutinnak hosszú távú előnyei vannak, segít abban, hogy az öregedés során is aktívak maradjunk" - mondta Tom Salzman gyógytornász.

3. Napi három dió
A dió az egyik legegészségesebb csonthéjas, mert olyan anyagokat tartalmaz, ami segíti a szervezetet a betegségek elleni küzdelemben, és öregedés gátló antioxidánsokat is tartalmaz. Napi három dió elég ahhoz, hogy minden előnyét teljes körűen kihasználhassa a szervezeted.

4. Kevesebb fényvédő, de ne égj le!
Számos, az Egyesült Királyságban végzett kutatás bebizonyította, hogy minden második ember D-vitamin hiánnyal küzd. Ez a tápanyag a fény által, a bőrünkön keresztül jut a szervezetünkbe. Ha nem éri a bőrünket elég fény, az növeli a kockázatát a szívbetegségeknek, a csontritkulásnak és a ráknak. Ha napi 15-20 percet eltöltünk a napon mindenféle fényvédő nélkül, az csak a D-vitamin szintet növeli, a bőrrák kialakulásának kockázatát nem.

5. Hat barát, akire mindig támaszkodhatsz.
Egy friss ausztrál kutatás szerint a szoros barátságok és családi kötelékek segítenek abban, hogy megélje az ember a száz éves kort. A barátok nyújtotta lelki támasz segít kezelni a stresszt, a szeretet érzése serkenti a dopamin és az oxitocin termelést, ami közérzetjavító, serkenti az agy működését, és lassítja az öregedést. Más kutatások arra is rámutattak, hogy a 6 fő az optimális számú barát.

6. Hagyd abba az evést 80 százaléknál!
Japánban az egyik legalacsonyabb az elhízás, és a legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abba hagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja. Amerikai kutatók is megállapították, hogy az állatok is kétszer olyan hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.

7. Feküdj le egy órával korábban!
Az alváshiány is nagy kockázatot jelent az egészségünkre, depressziót és szívbetegséget eredményezhet. A Harvard egyik kutatása szerint, legalább 7 órát kell aludni éjszaka ahhoz, hogy jól regenerálódjanak a sejtjeink. Aki kialussza magát éjjel, annál csökken a szívroham és az agyvérzés kockázata.

8. Rendszeresen használj fogselymet!
Az ínybetegségek a legelterjedtebbek a világon. Mivel nem tűnik olyan nagyon komoly betegségnek, sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere!
Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak, figyelnek a részletekre, tovább élnek. Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is alszanak.

10. Tarts kisállatot!
Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van, csökkentik a szívroham kockázatát.

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe!
Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább megőrzi frissességét. A vizsgálatok szerint viszont a hűtött gyümölcsben és zöldségekben kevesebb a vitamin és a tápanyag, mint a szobahőmérsékleten tároltakban. Például, ha a paradicsomot és a paprikát nem hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tárolod, akkor kétszer annyi béta-karotin és akár hússzor több likopin marad bennük. Ez jó hír, mivel ha ebből a két antioxidánsból többet viszel be a szervezetedbe, egészségesebb lesz a szíved és alacsonyabb lesz a rák kialakulásának kockázata.

12. Segíts másoknak!
Mások segítése nem csak jó érzést okoz, de nagy egészségügyi jutalom is jár érte.
Egy átfogó amerikai kutatás szerint jelentősen tovább élnek azok, akik rendszeresen segítenek másoknak, vagy önkéntes munkát végeznek. Kevésbé hajlamosak depresszióra, és jobb az általános egészségügyi állapotuk is.

13. Énekelj a zuhany alatt!
A Harvard és a Yale egyetemek közös tanulmánya kimutatta, hogy akik
rendszeresen énekelnek, jobb egészségügyi állapotban vannak, mint akik rendszeresen vitaminokat szednek. A vizsgálatok szerint a kórusok tagjainak a várható élettartama is magasabb, mivel az éneklés csökkenti a stresszt, egészségesebb lesz a szívük és kevésbé lesznek depressziósak.

14. Ne panaszkodj!
Az optimista emberek 12 évvel tovább élnek, mint a pesszimisták az amerikai Mayo Klinika kutatásai szerint. A
pesszimisták hajlamosabbak a vírusos megbetegedésekre, és kevésbé valószínű, hogy emlő-, vagy bőrrák üti fel a fejét náluk.

15. Igyál sok almalevet!
Az almalé segít megőrizni az agy fiatalságát, és csökken az Alzheimer-kór kialakulásának veszélye. A kutatók azt találták, hogy aki naponta két pohár almalevet megiszik, nehezebben öregszik az agya.

16. A derekad mérd, ne a súlyodat!!
A tudósok felfedezték, hogy a derékbőség jobban előrejelzi a szívbetegségeket, mint akár a súly, vagy a BMI testtömegindex. Ennek az az oka, hogy derék tájékon lehet mérni leginkább, hogy a létfontosságú szervekre mennyi zsír rakodott. A férfiaknál 94, a nőknél 80 centiméter alatti derékbőség az ideális.

17. Nevess naponta legalább 20-szor!!
A nevetés erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, és serkenti egy olyan hormon termelését, ami a rákos sejtek ellen küzd. Egy kis érdekesség: míg a felnőttek naponta átlagosan csak 5-15 alkalommal nevetnek egy nap, addig a gyerekek összességében órákat töltenek ezzel, egy nap akár több mint száz alkalommal nevetnek.

18. Szokj le a dohányzásról!
Körülbelül 10 évvel rövidíti meg az életet a dohányzás egy átfogó finn tanulmány szerint. Emellett csökkenti az életminőséget is idős korban a dohányzás.

19. Higgy!
Több, mint ezer tanulmányt publikáltak már a hit és a hosszú élet kapcsolatáról. Mindegy, hogy miben hisz az ember, jobban kezeli a stresszt, az érzelmi problémákat, és ez védelmet nyújt a szívnek, a légzőszerveknek, és nehezebben alakulnak ki emésztési problémák.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: megbetegedéseket, szívbetegségeket, regenerálódjanak, megbetegedésekre, antioxidánsokkal, legegészségesebb, táplálékbevitelt, csontritkulásnak, megállapították, antioxidánsokat, cukorbetegséget, elgondolkodtató, légzőszerveknek, immunrendszert, lelkiismeretes, szívbetegséget, közérzetjavító, alkalomszerűen, szívbetegségek, kialakulásának, testtömegindex, támaszkodhatsz, legalacsonyabb, antioxidánsból, bebizonyította, kihasználhassa, szervezetünkbe, ínybetegségek, kapcsolatáról, egyensúlyozol, egyensúlyozás, eredményezhet, hajlamosabbak, életminőséget, összességében, létfontosságú, hosszú élet, világ legidősebb, tapasztalatok mellett, csésze teával, korai öregedést, izraeli tanulmány, kicsit furcsán, másik lábadon, gyomor környéki, egyszerű napi, öregedés során, egyik legegészségesebb, betegségek elleni, fény által, bőrünkön keresztül, bőrünket elég, Egyesült Királyságban, Howard Friedman, Mayo Klinika,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Kövesd a vezetőt  Maci az északi fény alatt  Aki belekortyol  Az izmaink nem csak testmozgás...  Sadhguru idézet  üdvözöllek!  Minden kedves látogatómnak sze...  A nagy természet  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Esti képek  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Esti Ima !  A jó kedv a világon  Szívet megérintő . . .  A máj egészségének javítása te...  Nagyhétfő:  Manna OWell tollából  Kövesd a vezetőt  Humor is meg nem is szerinted?  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Krisztinától  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Egy hét kihagyás  Nárcisz  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Nem jár  Ne hagyd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Apu  Alvó kisfiú  Szép estét  Esti képek  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Szép estét  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Apu  képre írva  Benedek Elek - Virágvasárnap  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Krisztinától  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Szép estét kedves látogatóimna...  virágvasárnap  Óraállítás  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Esti Ima !  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
hosszú élet, világ legidősebb, tapasztalatok mellett, csésze teával, korai öregedést, izraeli tanulmány, kicsit furcsán, másik lábadon, gyomor környéki, egyszerű napi, öregedés során, egyik legegészségesebb, betegségek elleni, fény által, bőrünkön keresztül, bőrünket elég, napon mindenféle, bőrrák kialakulásának, friss ausztrál, szoros barátságok, száz éves, barátok nyújtotta, szeretet érzése, oxitocin termelést, optimális számú, egyik legalacsonyabb, felesleges ételt, tányéron hagyja, órával korábban, agyvérzés kockázata, szívbetegségek kialakulását, részletek embere, egyik legjobb, hosszú élettartamnak, lelkiismeretes emberek, kutatások szerint, kisállatoknak nyugtató, szívroham kockázatát, vizsgálatok szerint, hűtött gyümölcsben, átfogó amerikai, általános egészségügyi, zuhany alatt, kórusok tagjainak, várható élettartama, éneklés csökkenti, optimista emberek, amerikai Mayo, vírusos megbetegedésekre, fejét náluk, almalé segít, derekad mérd, tudósok felfedezték, derékbőség jobban, létfontosságú szervekre, nevetés erősíti, rákos sejtek, felnőttek naponta, gyerekek összességében, átfogó finn, érzelmi problémákat, megbetegedéseket, szívbetegségeket, regenerálódjanak, megbetegedésekre, antioxidánsokkal, legegészségesebb, táplálékbevitelt, csontritkulásnak, megállapították, antioxidánsokat, cukorbetegséget, elgondolkodtató, légzőszerveknek, immunrendszert, lelkiismeretes, szívbetegséget, közérzetjavító, alkalomszerűen, szívbetegségek, kialakulásának, testtömegindex, támaszkodhatsz, legalacsonyabb, antioxidánsból, bebizonyította, kihasználhassa, szervezetünkbe, ínybetegségek, kapcsolatáról, egyensúlyozol, egyensúlyozás, eredményezhet, hajlamosabbak, életminőséget, összességében, létfontosságú, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 359
  • e Hét: 3509
  • e Hónap: 14100
  • e Év: 119874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.