Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
COVID- Létezik újrafertőződés - előzzük meg !
  2021-04-28 19:00:09, szerda
 
  Létezik újrafertőződés - ezért 2 dózis után is éljünk szabálykövetően

A mintegy 66 milliónyi - már 2 dózissal - beoltott amerikai körében, április 13-ig, 5.800 fertőzés fordult elő - ismerteti a bejelentéseket gyűjtő adatbázisa alapján a Járványügyi és Betegségmegelőzési központ (CDC).

A friss közlemény leszögezi, hogy még a csaknem hatezres esetszám ismeretében sem tartják azonban riasztónak a helyzetet az orvosok. Mindenkit igyekeznek azzal nyugtatni, hogy nem az újrafertőződésekben mutatkozik meg a COVID-19 infekció veszélye. A védettségük elvárt megléte ellenére újrafertőződöttek körében 396 alanyt (7%) kellett kórházba szállítani, és közülük 74 esetben (0,0001%) történt haláleset. (Összességében tehát a teljesen beoltott amerikaiaknak csak 0,008%-a lett újra COVID-fertőzött.)

,,A COVID-19 elleni vakcinák hatásosak és alapvető fontosságú eszköznek számítanak a pandémia ellenőrzés alatt tartásában. Minden elérhető vakcina kellően hatékonynak bizonyult abban, hogy megelőzi a súlyos betegséget, a kórházba kerülést és legfőképpen az elhalálozást. És bár az oltások az elvárásoknak, várakozásainknak megfelelően jól működnek, mégis, akárcsak bármely más vakcina esetén is, előfordulhatnak fertőzések" - hangsúlyozza állásfoglalásában Kristen Nordlund, a CDC szóvivője.

Tehát a beoltható népesség soraiban - a bejelentések adatai szerint - minden korcsoportban volt példa oltást követő fertőződésre, de azért inkább az idősebbeket érintette. Valamivel több mint 40%-a a 60 éveseknél, illetve a náluk is idősebbek körében történt. Más, figyelemre méltó megfigyelésre is érdemes utalni: e sajátos fertőződések 29%-a tünetmentesen zajlott, és az alanyok 65%-a nő volt. ,,Ami a megfigyelt férfi-női arányokra vonatkozik, nincs szakértő, aki meggyőző magyarázattal állt volna elő, hogy vajon ez miért így történt" - töpreng a bio-statisztikával, epidemiológiával foglalkozó Stanley H. Weiss közegészség- és járványügyi professzor (New Jersey Medical School, Department of Biostatistics and Epidemiology, Rutgers School of Public Health).

A koronavírus ellen teljesen beoltott személy nehezen hiszi el, hogy újra koronavírus-fertőzött lett. De az orvosok igyekeznek mindenkit megnyugtatni. Sok esetben megtörténhet, nincs ebben semmi rendkívüli. ,,Senki nem állította, hogy a vakcina 100%-ban hatásosan nyújt védelmet" - mondja az egészségbiztonsággal is foglalkozó infektológus szakértő, Amesh Adalja (Johns Hopkins Center for Health Security). ,,Ugyanakkor az ilyen esetek extrém módon ritkák, és általában nincs is súlyos következményük."

Az USA-ban jóváhagyott minden egyes COVID-19 elleni oltás hatékonysági rátája más és más. A Pfizer-BioNTech vakcina 95%-ban képes megelőzni a tünetes COVID-19 infekciót. A Moderna vakcinája 94,1%-ban mutatkozott hatékonynak a klinikai próbákon, és ami a Johnson & Johnson védőoltását illeti - aminek az alkalmazását a vérrögképződési zavarok miatti aggodalomra hivatkozással ideiglenesen felfüggesztették, s jelenleg senkit nem oltanak vele az USA-ban -, 66,3%-ban nyújthat védelmet.

,,E vakcinák, legjobb teljesítményüket nyújtva, nagy hatékonyságot mutatnak" - állítja dr. William Schaffner (Vanderbilt University School of Medicine), ,,fantasztikusan hatékonyak, de az életben semmi nem lehet tökéletes" - teszi hozzá a fertőző betegségek professzora.

Egy másik infektológus, dr. Thomas Russo (University at Buffalo, New York) teljesen egyetért vele, és ki is fejti, miért nem tartja meglepőnek a jelenséget. Arra mutat rá, hogy a klinikai vizsgálatok eredményei és a vakcináknak a való világban való használata eltér egymástól. ,,A klinikai próbákba nem válogatták be az immunszuprimáltakat, de kizárták azokat is, akiknek az immunrendszere alulteljesít, és így nem mérhető az átlagnépesség immunteljesítményéhez." Ennek következménye, hogy azoknál, akik olyanok, mint akiket a próbáról kizártak, a valódi beoltások során a vakcina nem tud mindig az elvártaknak megfelelően teljesíteni. Dr. Thomas Russo magyarázatával teljesen egyetért dr. William Schaffner is: ,,Ma már egészen törékeny állapotban lévőket és immunhiányos személyeket is oltunk - érthető, hogy náluk könnyen előfordulhatnak újrafertőződések.
Beoltottként is fontos az óvintézkedések, szabályok betartása

Az újrafertőződések aláhúzzák annak jelentőségét, hogy továbbra is követni kell a COVID-19 megelőzésére hozott szabályokat. Be kell tartani az ajánlásokat, teljesen függetlenül attól, hogy a beoltottság milyen szintjén állunk. A maszkhordás, a távolságtartás ma még nagyon is fontos szabály a közösségi életben, mindaddig, amíg nem lesz sokkal több beoltott a lakosság körében. Majd ha a lehető legalacsonyabbra csökkennek az esetszámok, akkor mondhatunk búcsút a közegészségügyi korlátozásoknak.

Helyes döntés a járványügyi szakemberek részéről, ha nyomon követik az oltást követően megfertőződött eseteket, mert csak így lehet pontosabb magyarázatot találni, fogalmaz Amesh Adalja infektológus szakértő.

Végezetül megismételjük, hogy a szakemberek azzal nyugtatják a lakosságot, hogy a teljes képet nézzék. Azt, hogy mekkora a védőoltások előnye. A vakcina (bármelyikről legyen is szó) a teljesen (2 dózissal) beoltottaknál nagymértékben képes hatékonyan megelőzni a COVID-19 fertőzést. Összegezzük: újrafertőződés az esetek 99,93 százalékában nem fordult elő. A vakcinák nagyon nagy mértékben csökkentik a fertőződés kockázatát, ha az esélyét nem is viszik le nullára. Éppen ezért fontos az oltás, és beoltottként is fontos az óvintézkedések, szabályok betartása!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: epidemiológiával, várakozásainknak, felfüggesztették, legalacsonyabbra, teljesítményüket, újrafertőződések, előfordulhatnak, szabálykövetően, közegészségügyi, korlátozásoknak, vérrögképződési, magyarázatával, újrafertőződés, óvintézkedések, statisztikával, fantasztikusan, immunrendszere, bejelentéseket, távolságtartás, megfertőződött, következményük, nagymértékben, korcsoportban, megfigyelésre, megismételjük, következménye, tünetmentesen, magyarázattal, biostatistics, összességében, hivatkozással, amerikaiaknak, hatékonyságot, átlagnépesség, beoltottaknál, beoltottként, bejelentéseket gyűjtő, friss közlemény, csaknem hatezres, védettségük elvárt, teljesen beoltott, pandémia ellenőrzés, súlyos betegséget, kórházba kerülést, beoltható népesség, bejelentések adatai, idősebbeket érintette, alanyok 65%-a, megfigyelt férfi-női, koronavírus ellen, orvosok igyekeznek, vakcina 100%-ban, COVID- Létezik, Kristen Nordlund, Stanley, Jersey Medical School, Rutgers School, Public Health, Amesh Adalja, Johns Hopkins Center, Health Security, William Schaffner, Vanderbilt University School, Thomas Russo,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Szeüleidtől tanultad  Vágy, élet és sugár  Esti kép  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Március  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Amikor 5 éves voltam,  Rejtő Jenő versei  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  William Shakespeare-től idéze...  Az élet  Könnyáztatta asszonysorsok  Müller Péter tollából  Nagy László - Szerelem emléke  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Akinek vaj van a fején...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Alvó baby  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Nyíljatok meg  Március 15 emlékére virágba bo...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Alvó baby  Isteni zsebkendők  Nemzeti  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Esti kép  Müller Péter tollából  Nyíljatok meg  Az élet  Mindig tud adni ,  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  A csonk és a facsemete  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szabó Norbert – Szabadsá...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Imádkozás Krisztus értelméért  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Kokárda  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Heltai Jenő: Szabadság  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Házi botox  ...és mégis ráismersz  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
bejelentéseket gyűjtő, friss közlemény, csaknem hatezres, védettségük elvárt, teljesen beoltott, pandémia ellenőrzés, súlyos betegséget, kórházba kerülést, beoltható népesség, bejelentések adatai, idősebbeket érintette, alanyok 65%-a, megfigyelt férfi-női, koronavírus ellen, orvosok igyekeznek, vakcina 100%-ban, ilyen esetek, tünetes COVID-19, klinikai próbákon, vérrögképződési zavarok, életben semmi, fertőző betegségek, másik infektológus, klinikai vizsgálatok, való világban, klinikai próbákba, immunrendszere alulteljesít, próbáról kizártak, valódi beoltások, elvártaknak megfelelően, újrafertőződések aláhúzzák, beoltottság milyen, közösségi életben, lakosság körében, lehető legalacsonyabbra, közegészségügyi korlátozásoknak, járványügyi szakemberek, oltást követően, szakemberek azzal, teljes képet, védőoltások előnye, vakcinák nagyon, fertőződés kockázatát, epidemiológiával, várakozásainknak, felfüggesztették, legalacsonyabbra, teljesítményüket, újrafertőződések, előfordulhatnak, szabálykövetően, közegészségügyi, korlátozásoknak, vérrögképződési, magyarázatával, újrafertőződés, óvintézkedések, statisztikával, fantasztikusan, immunrendszere, bejelentéseket, távolságtartás, megfertőződött, következményük, nagymértékben, korcsoportban, megfigyelésre, megismételjük, következménye, tünetmentesen, magyarázattal, biostatistics, összességében, hivatkozással, amerikaiaknak, hatékonyságot, átlagnépesség, beoltottaknál, beoltottként, alkalmazását, fertőződésre, hangsúlyozza, százalékában, bejelentések, elvárásoknak, immunhiányos, alulteljesít, infektológus, hatékonysági, ideiglenesen, megelőzésére, megtörténhet, bármelyikről, jelentőségét, megnyugtatni, epidemiology, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.