Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
B 3 vitaminról
  2021-05-01 22:01:47, szombat
 
  A B3-vitamin jót tesz az agynak, a szívnek és még az anyagcserét is fokozza

A B3-vitaminnak vitathatatlan az élettani szerepe. Ez a vitamin vízben oldódik és a felesleg a vizelettel kiürül a szervezetből. Amennyiben hiány alakul ki belőle, száraz lehet a bőrünk, hasmenéssel kell szembesülnünk, de akár még demencia kialakulásához is vezethet. A B3-vitamin-hiány ezen kívül emlékezetkiesést, hányást, fejfájást, depressziót és fáradtságot is okozhat.

Amennyiben nem szeretnénk, hogy ennek a vitaminnak a hiányától szenvedjünk, úgy fogyasszunk rendszeresen B3-vitaminban gazdag táplálékokat, mint például gombát, csirkehúst, avokádót, zöldborsót vagy édesburgonyát.

A niacinnak nagyon sok szerepe van a testünk megfelelő működésében. Az egyik ilyen feladata a megfelelő anyagcsere biztosítása. Ha az étrendünkben nincs elegendő niacin, akkor nehézségek adódhatnak a szénhidrátok, a fehérje és a zsírok lebontásában.

Az Alzheimer-kór egy nagyon komoly betegség, hiszen a beteg mentálisan leépül és a kognitív funkciói is zavart szenvednek. Ez általában az idősebb emberek rettegett betegsége, sajnos világszerte minden tizedik 70 év fölötti embert érint. Kutatások igazolják azonban, hogy a megfelelő mennyiségű B-vitamin bevitele segíthet megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását.

Manapság a halálozási okok első helyén a rákos betegségek állnak, mögöttük azonban szorosan ott vannak a szív- és érrendszeri betegségek. A szívbetegségeket 3 alapvető életmódbeli tényező betartásával meg lehet előzni. Az egyik az egészséges étrend bevezetése az életünkbe. Kutatások igazolják, hogy a niacinban gazdag étrend segíthet kivédeni, megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A második tényező a rendszeres testmozgás, a harmadik pedig a dohányzás abbahagyása.

Kutatások támasztják alá, hogy amennyiben ügyelünk arra, hogy elegendő B3-vitaminban gazdag ételt fogyasztunk, akkor a szívroham kockázata 28 százalékkal, míg a stroke kialakulásnak esélye mintegy 13 százalékkal csökkenhet.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában szerepe van a magas triglicerid és az alacsony HDL-koleszterin-profilnak is. Azonban, ha elegendő B3-vitamint fogyasztunk, akkor csökkenhet a triglicerid és megemelkedhet az úgynevezett jó koleszterin, a HDL szintje.

A szájüregi rák kialakulásában sok tényező játszik szerepet. Az egészséges táplálkozás, a dohányzás elhagyása csökkentheti a szájüregi rák kialakulásának kockázatát, de a niacin rendszeres bevitele is mintegy 40 százalékkal mérsékelheti ennek a betegségnek a kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: emlékezetkiesést, szívbetegségeket, kialakulásában, kialakulásának, kialakulásához, vitathatatlan, kialakulásnak, édesburgonyát, szembesülnünk, megemelkedhet, szervezetből, kialakulását, betartásával, étrendünkben, lebontásában, rendszeresen, táplálékokat, szénhidrátok, csökkentheti, mérsékelheti, táplálkozás, abbahagyása, világszerte, triglicerid, biztosítása, koleszterin, hasmenéssel, működésében, érrendszeri, százalékkal, betegségnek, fogyasztunk, anyagcserét, szenvedjünk, fogyasszunk, életmódbeli, élettani szerepe, vitamin vízben, vizelettel kiürül, hiányától szenvedjünk, niacinnak nagyon, testünk megfelelő, egyik ilyen, megfelelő anyagcsere, étrendünkben nincs, zsírok lebontásában, nagyon komoly, beteg mentálisan, kognitív funkciói, idősebb emberek, megfelelő mennyiségű, halálozási okok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sose bánj semmit  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép napot kívánok  Kaffka_Margit  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Neked tudnod kell  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png cica  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Alvó cicák  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mindig jusson idő nevetni  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 19  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Egy lelki imádság  Minden harmadik...  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mai harmónia kártyám  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19 
Bejegyzés Címkék
élettani szerepe, vitamin vízben, vizelettel kiürül, hiányától szenvedjünk, niacinnak nagyon, testünk megfelelő, egyik ilyen, megfelelő anyagcsere, étrendünkben nincs, zsírok lebontásában, nagyon komoly, beteg mentálisan, kognitív funkciói, idősebb emberek, megfelelő mennyiségű, halálozási okok, rákos betegségek, egészséges étrend, niacinban gazdag, második tényező, rendszeres testmozgás, harmadik pedig, dohányzás abbahagyása, szívroham kockázata, stroke kialakulásnak, magas triglicerid, egészséges táplálkozás, dohányzás elhagyása, niacin rendszeres, emlékezetkiesést, szívbetegségeket, kialakulásában, kialakulásának, kialakulásához, vitathatatlan, kialakulásnak, édesburgonyát, szembesülnünk, megemelkedhet, szervezetből, kialakulását, betartásával, étrendünkben, lebontásában, rendszeresen, táplálékokat, szénhidrátok, csökkentheti, mérsékelheti, táplálkozás, abbahagyása, világszerte, triglicerid, biztosítása, koleszterin, hasmenéssel, működésében, érrendszeri, százalékkal, betegségnek, fogyasztunk, anyagcserét, szenvedjünk, fogyasszunk, életmódbeli, fáradtságot, úgynevezett, depressziót, kockázatát, zöldborsót, vitaminban, anyagcsere, csirkehúst, amennyiben, csökkenhet, egészséges, betegségek, bevezetése, testmozgás, rendszeres, halálozási, mentálisan, támasztják, szenvednek, mennyiségű, vitaminnak, adódhatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.