Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A férfiaknak több pihenésre van szükségük, mint a nőknek
  2021-05-10 22:54:21, hétfő
 
  A címben szereplő mondatot nem én állítom, hanem tudományos kutatások igazolják, hogy bizony a férfiaknak jóval több pihenésre van szükségük, mint a nőknek. A kutatások szerint ennek az a magyarázata, hogy a férfiak többsége kemény fizikai munkát végez, ami miatt testileg-lelkileg fáradtak és kimerültek lesznek. Cikkünkben most a férfiaknak adunk tippeket, akik egész életükben mindig is fizikai munkát végeztek. Azoknak a férfiaknak, akik korán indulnak dolgozni és csak késő éjjel érnek haza, akik nem ismerik a szabadidő fogalmát, mert egész életükben a családjukért, a jobb megélhetésért dolgoztak.

Uraim, itt az ideje egy kis pihenésnek! Adják meg a testüknek és a lelküknek, amire szükségük van, hiszen egy életük van, és bármennyire is fontos a munka, hiszen meg kell élni valamiből, mégis azt kell mondanom, hogy a pihenés éppen olyan fontos az életben. Nem beszélve arról, hogy a feleségüknek és a gyerekeiknek szüksége van Önökre, de az unokáik is egy boldog, kiegyensúlyozott nagypapára vágynak.

Az egyik legfontosabb lépés, hogy tűzze ki azt a napot, amikor egyáltalán nem dolgozik. Egy héten legalább legyen egy olyan napja, amikor semmilyen munkát nem végez, esetleg csak tesz-vesz az otthonában, a ház körül, ami jól esik és örömmel tölti el. Az agyának és a testének szüksége van pihenésre, hiszen csak ebben az esetben tud maximálisan regenerálódni.

A lehető legjobb megoldás a stressz ellen, ha elmegy szaunázni, úszni vagy időpontot kér egy remek masszázsra. Ez utóbbi nemcsak a testet, de a lelket is kisimítja.

Nagyon lényeges, hogy bizonyos időközönként elmenjen nyaralni a családdal vagy kapcsolódjon ki a barátokkal. Szervezzenek biciklitúrákat vagy horgásszanak együtt. Nem lehet mindig csak a munkának élni. A barátoknak is kiemelt időt és figyelmet kell szentelnünk, hiszen a szociális kapcsolatok ápolása is jó hatással vannak az egészségünkre, és amíg velük töltjük az időt, addig sem dolgozunk.

A sok munka kizsigereli az embert. Ezért nem mindegy, hogy a munkával töltött órák alatt mivel tápláljuk a testünket. Az egészséges táplálkozás és az étrend-kiegészítők fogyasztása kiemelten fontos minden embernek, különösen azoknak, akik kemény fizikai munkát végeznek.

Amennyiben nem pihenünk eleget, úgy nemcsak a testünket zsigereljük ki, de az idegrendszerünk sem lesz a legjobb állapotban. Azok a férfiak, akik sokat dolgoznak, voltaképpen folyamatosan stressz alatt tartják a szervezetüket. Ha ehhez még hozzávesszük a kevés alvást, akkor borítékolható, hogy a stressz egy idő után tartóssá válik, ami sokféle betegség kialakulásához vezethet. Leginkább az olyan krónikus betegségeknek alapozhat meg, mint például a szív- és érrendszeri betegségek vagy a diabétesz, de a magas vérnyomás, a metabolikus szindróma és az elhízás kialakulásának kockázata is nagyobb lehet.

Végül, de nem utolsósorban a rendszeres testmozgást sem szabad elhanyagolni. A fizikai munka fárasztó, stresszes és megviseli az embert testileg és lelkileg egyaránt. Ezért is van szükség valamilyen sporttevékenységre, ami másfajta mozgásformát ígér, mint maga a munka, hogy a test olyan izmai is át legyenek mozgatva, amelyek munka közben nem dolgoznak annyira. Az egészségünket szolgálja, ha heti egyszer legalább biciklizünk, elmegyünk kajakozni, hétvégente eljárunk úszni vagy esténként futunk a barátainkkal.

Meg kell találnunk az arany középutat, hiszen a munka nem minden. Egy életünk van, rajtunk múlik, hogy mennyire figyelünk oda a testi, a lelki és a szellemi egészségünkre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: kiegyensúlyozott, idegrendszerünk, kialakulásához, kialakulásának, biciklitúrákat, betegségeknek, szervezetüket, borítékolható, megélhetésért, regenerálódni, egészségünket, egészségünkre, kapcsolódjon, utolsósorban, horgásszanak, időközönként, legfontosabb, feleségüknek, barátainkkal, gyerekeiknek, családjukért, mozgásformát, elhanyagolni, szervezzenek, hozzávesszük, folyamatosan, kizsigereli, érrendszeri, maximálisan, bármennyire, biciklizünk, zsigereljük, táplálkozás, voltaképpen, magyarázata, szentelnünk, címben szereplő, férfiaknak jóval, kutatások szerint, férfiak többsége, férfiaknak adunk, szabadidő fogalmát, jobb megélhetésért, pihenés éppen, gyerekeiknek szüksége, egyik legfontosabb, héten legalább, olyan napja, testének szüksége, lehető legjobb, stressz ellen, remek masszázsra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szabó T. Anna - Pitypang  Hogyan válunk hűségesekké?  Azért kaptad  Dóró Sándor: Embernek maradni  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  A sorsod  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jan Twardowski - Siessünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Anyák napjára  Mindent de mindent visszakap  Egyszerű  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  különleges  Facebookon kaptam  Otthon  Borzasztó  Emlékezz  Ady Endre - Mindegy átka  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Azért kaptad  Vidámság  Szép álmokat!  Eduardo Sacheri gondolata  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Jázmin  Tanácsok egy pszichológustól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A sorsod  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét  Magyar költészet napja  ajándék, mellyel meglepem  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ott van  Az ókori görögök sebkezelésre ...  képre írva  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Azért kaptad  Martin Buber, A haszidim meséi  A sorsod  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Ma van a magyar költészet napj...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Ott van  Paul David Tripp Április 15  Önmaga ellenére  Alvó cica  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  IGEN így  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Különleges  Emlékezz  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci... 
Bejegyzés Címkék
címben szereplő, férfiaknak jóval, kutatások szerint, férfiak többsége, férfiaknak adunk, szabadidő fogalmát, jobb megélhetésért, pihenés éppen, gyerekeiknek szüksége, egyik legfontosabb, héten legalább, olyan napja, testének szüksége, lehető legjobb, stressz ellen, remek masszázsra, családdal vagy, munkának élni, szociális kapcsolatok, munkával töltött, egészséges táplálkozás, testünket zsigereljük, legjobb állapotban, kevés alvást, olyan krónikus, magas vérnyomás, metabolikus szindróma, elhízás kialakulásának, rendszeres testmozgást, fizikai munka, embert testileg, test olyan, egészségünket szolgálja, arany középutat, szellemi egészségünkre, kiegyensúlyozott, idegrendszerünk, kialakulásához, kialakulásának, biciklitúrákat, betegségeknek, szervezetüket, borítékolható, megélhetésért, regenerálódni, egészségünket, egészségünkre, kapcsolódjon, utolsósorban, horgásszanak, időközönként, legfontosabb, feleségüknek, barátainkkal, gyerekeiknek, családjukért, mozgásformát, elhanyagolni, szervezzenek, hozzávesszük, folyamatosan, kizsigereli, érrendszeri, maximálisan, bármennyire, biciklizünk, zsigereljük, táplálkozás, voltaképpen, magyarázata, szentelnünk, metabolikus, kapcsolatok, kiegészítők, fogyasztása, testmozgást, hétvégente, pihenésnek, amennyiben, állapotban, egészséges, betegségek, barátokkal, férfiaknak, rendszeres, masszázsra, egyáltalán, barátoknak, valamilyen, nagypapára, otthonában, cikkünkben, tudományos, kimerültek, pihenésre, dolgozunk, vérnyomás, valamiből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 17172
  • e Hónap: 30921
  • e Év: 235622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.