Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csontritkulás
  2021-05-16 19:36:28, vasárnap
 
  A csontritkulás nagyobb veszélyt jelent a nőkre

Természetesen a csontritkulás nem válogat és nemcsak a nőket fenyegetheti, de az tény és való, hogy a hölgyeket sokkal inkább érinti, mint a férfiakat.

A csontritkulás egy olyan állapot, amikor csökken a csontok sűrűsége és ásványianyag-tartalma, ami miatt gyakoribbak lehetnek a csonttörések. Sok esetben csak akkor derül fény arra, hogy valaki oszteoporózisban szenved, amikor sorozatos csonttörések miatt kórházba kerül.

A csontsűrűség csökkenése természetes jelenségnek mondható, hiszen ez az idős korral együtt járó öregedési folyamat része, azonban nemcsak az 50 éves kor felettieket érintheti, hanem nagyon sok olyan rizikófaktor létezik, ami miatt akár fiatalon is elkezdődhet a csontok állapotromlása.

Néhány olyan ok, ami miatt a csontritkulás kialakulhat: pajzsmirigy problémák, agyalapi mirigyet, illetve mellékvesét érintő betegségek, hormonális egyensúlytalanság, menopauza, genetika, alacsony BMI-index, de akár dohányzás, étkezési zavarok és egyes gyógyszerek is hozzájárulhatnak az idő előtti kialakuláshoz.

A megelőzés, a prevenció ebben az esetben is nagyon lényeges. A csontritkulás folyamatát lehet lassítani, de a megfelelő életmóddal akár meg is lehet akadályozni. Mi most néhány hasznos tanácsot adunk azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy nálunk ne alakuljon ez a probléma.

Az egyik legfontosabb lépés a megelőzés érdekében nem más, mint az egészséges táplálkozás, a megfelelő étrend. Részesítsük előnyben a kalciumban gazdag táplálékokat, mint például a zöld leveles zöldségeket, illetve a tejtermékeket.

A D-vitamin bevitelére is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, főként a D3-vitamin rendszeres fogyasztásáról kell gondoskodnunk. Emellett fontos, hogy elegendő magnéziumot és K2-vitamint is bevigyünk a szervezetünkbe, hiszen ezek négyen képesek megerősíteni a csontokat, illetve fenntartani a megfelelő sűrűségüket és az ásványianyag-tartalmukat.

A csontritkulás megelőzése érdekében nagy szükség van a mérsékelt intenzitású aerob sporttevékenységekre is. Már nap 30 perc gyaloglás vagy kerékpározás is segíthet megakadályozni a csontritkulás kialakulását.

A legjobb, amit tehetünk, ha rendszeresen sétálunk a szabadban, mert így elegendő napfényhez jutunk hozzá, amely hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben.

A csontok sűrűsége drasztikus csökken, amennyiben alkoholt fogyasztunk és dohányzunk, hiszen ezek a rossz szokások jelentősen megemelik a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Így a legjobb amit tehetünk, hogy abbahagyjuk a dohányzást, alkoholt pedig csak ritkán és mértékkel fogyasztunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: hozzájárulhatnak, oszteoporózisban, szervezetünkben, kialakulásának, állapotromlása, megakadályozni, fogyasztásáról, szervezetünkbe, csontritkulás, kialakuláshoz, tejtermékeket, gondoskodnunk, természetesen, megerősíteni, csonttörések, ásványianyag, kapcsolatban, rendszeresen, rizikófaktor, kialakulását, kerékpározás, csontsűrűség, legfontosabb, táplálékokat, fenyegetheti, mellékvesét, felettieket, abbahagyjuk, természetes, fordítanunk, fenntartani, akadályozni, részesítsük, intenzitású, sűrűségüket, tartalmukat, csontritkulás nagyobb, nőket fenyegetheti, hölgyeket sokkal, olyan állapot, csontok sűrűsége, csontsűrűség csökkenése, idős korral, csontok állapotromlása, csontritkulás kialakulhat, prevenció ebben, csontritkulás folyamatát, megfelelő életmóddal, egyik legfontosabb, megelőzés érdekében, egészséges táplálkozás, megfelelő étrend,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tékozló és Isten gondviselés...  Rőzsehordó nő szobra  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Az élet  Esti kép  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Ma  Rőzsehordó nő szobra  Éljen a magyar szabadság!  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szeretettel  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kokárda  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Sötétség és világosság  Az élet  Alvó baby  Jó éjszakát  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Alvó baby  ...és mégis ráismersz  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  William Shakespeare-től idéze...  Mi a különbség  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Heltai Jenő: Szabadság  Nemzeti  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Nem kellett volna!  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Mindig tud adni ,  Az agyat és a csontokat is erő...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Jó éjszakát  Kezdet  Szép álmokat!  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Heltai Jenő: Szabadság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
csontritkulás nagyobb, nőket fenyegetheti, hölgyeket sokkal, olyan állapot, csontok sűrűsége, csontsűrűség csökkenése, idős korral, csontok állapotromlása, csontritkulás kialakulhat, prevenció ebben, csontritkulás folyamatát, megfelelő életmóddal, egyik legfontosabb, megelőzés érdekében, egészséges táplálkozás, megfelelő étrend, kalciumban gazdag, zöld leveles, megfelelő sűrűségüket, csontritkulás megelőzése, mérsékelt intenzitású, csontritkulás kialakulását, rossz szokások, csontritkulás kialakulásának, legjobb amit, hozzájárulhatnak, oszteoporózisban, szervezetünkben, kialakulásának, állapotromlása, megakadályozni, fogyasztásáról, szervezetünkbe, csontritkulás, kialakuláshoz, tejtermékeket, gondoskodnunk, természetesen, megerősíteni, csonttörések, ásványianyag, kapcsolatban, rendszeresen, rizikófaktor, kialakulását, kerékpározás, csontsűrűség, legfontosabb, táplálékokat, fenyegetheti, mellékvesét, felettieket, abbahagyjuk, természetes, fordítanunk, fenntartani, akadályozni, részesítsük, intenzitású, sűrűségüket, tartalmukat, fogyasztunk, elkezdődhet, pajzsmirigy, kialakulhat, magnéziumot, jelenségnek, gyakoribbak, zöldségeket, gyógyszerek, táplálkozás, kockázatát, életmóddal, hormonális, dohányzunk, betegségek, drasztikus, egészséges, folyamatát, megelőzése, csökkenése, dohányzást, amennyiben, rendszeres, bevitelére, jelentősen, napfényhez, kalciumban, termelődik, megfelelő, érdekében, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.