Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A csontritkulás
  2021-05-16 19:36:28, vasárnap
 
  A csontritkulás nagyobb veszélyt jelent a nőkre

Természetesen a csontritkulás nem válogat és nemcsak a nőket fenyegetheti, de az tény és való, hogy a hölgyeket sokkal inkább érinti, mint a férfiakat.

A csontritkulás egy olyan állapot, amikor csökken a csontok sűrűsége és ásványianyag-tartalma, ami miatt gyakoribbak lehetnek a csonttörések. Sok esetben csak akkor derül fény arra, hogy valaki oszteoporózisban szenved, amikor sorozatos csonttörések miatt kórházba kerül.

A csontsűrűség csökkenése természetes jelenségnek mondható, hiszen ez az idős korral együtt járó öregedési folyamat része, azonban nemcsak az 50 éves kor felettieket érintheti, hanem nagyon sok olyan rizikófaktor létezik, ami miatt akár fiatalon is elkezdődhet a csontok állapotromlása.

Néhány olyan ok, ami miatt a csontritkulás kialakulhat: pajzsmirigy problémák, agyalapi mirigyet, illetve mellékvesét érintő betegségek, hormonális egyensúlytalanság, menopauza, genetika, alacsony BMI-index, de akár dohányzás, étkezési zavarok és egyes gyógyszerek is hozzájárulhatnak az idő előtti kialakuláshoz.

A megelőzés, a prevenció ebben az esetben is nagyon lényeges. A csontritkulás folyamatát lehet lassítani, de a megfelelő életmóddal akár meg is lehet akadályozni. Mi most néhány hasznos tanácsot adunk azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy nálunk ne alakuljon ez a probléma.

Az egyik legfontosabb lépés a megelőzés érdekében nem más, mint az egészséges táplálkozás, a megfelelő étrend. Részesítsük előnyben a kalciumban gazdag táplálékokat, mint például a zöld leveles zöldségeket, illetve a tejtermékeket.

A D-vitamin bevitelére is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, főként a D3-vitamin rendszeres fogyasztásáról kell gondoskodnunk. Emellett fontos, hogy elegendő magnéziumot és K2-vitamint is bevigyünk a szervezetünkbe, hiszen ezek négyen képesek megerősíteni a csontokat, illetve fenntartani a megfelelő sűrűségüket és az ásványianyag-tartalmukat.

A csontritkulás megelőzése érdekében nagy szükség van a mérsékelt intenzitású aerob sporttevékenységekre is. Már nap 30 perc gyaloglás vagy kerékpározás is segíthet megakadályozni a csontritkulás kialakulását.

A legjobb, amit tehetünk, ha rendszeresen sétálunk a szabadban, mert így elegendő napfényhez jutunk hozzá, amely hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben.

A csontok sűrűsége drasztikus csökken, amennyiben alkoholt fogyasztunk és dohányzunk, hiszen ezek a rossz szokások jelentősen megemelik a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Így a legjobb amit tehetünk, hogy abbahagyjuk a dohányzást, alkoholt pedig csak ritkán és mértékkel fogyasztunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: hozzájárulhatnak, oszteoporózisban, szervezetünkben, kialakulásának, állapotromlása, megakadályozni, fogyasztásáról, szervezetünkbe, csontritkulás, kialakuláshoz, tejtermékeket, gondoskodnunk, természetesen, megerősíteni, csonttörések, ásványianyag, kapcsolatban, rendszeresen, rizikófaktor, kialakulását, kerékpározás, csontsűrűség, legfontosabb, táplálékokat, fenyegetheti, mellékvesét, felettieket, abbahagyjuk, természetes, fordítanunk, fenntartani, akadályozni, részesítsük, intenzitású, sűrűségüket, tartalmukat, csontritkulás nagyobb, nőket fenyegetheti, hölgyeket sokkal, olyan állapot, csontok sűrűsége, csontsűrűség csökkenése, idős korral, csontok állapotromlása, csontritkulás kialakulhat, prevenció ebben, csontritkulás folyamatát, megfelelő életmóddal, egyik legfontosabb, megelőzés érdekében, egészséges táplálkozás, megfelelő étrend,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Mi lenne ha  Nagyon különös  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Facebookon kaptam  Nevem  A kételkedés kezelése  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Popper Péter szavai  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A boldog családok mind hasonló...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Még csak most kezdődik a nap  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Tanuld meg ezt a versemet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Png lepke  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csontritkulás nagyobb, nőket fenyegetheti, hölgyeket sokkal, olyan állapot, csontok sűrűsége, csontsűrűség csökkenése, idős korral, csontok állapotromlása, csontritkulás kialakulhat, prevenció ebben, csontritkulás folyamatát, megfelelő életmóddal, egyik legfontosabb, megelőzés érdekében, egészséges táplálkozás, megfelelő étrend, kalciumban gazdag, zöld leveles, megfelelő sűrűségüket, csontritkulás megelőzése, mérsékelt intenzitású, csontritkulás kialakulását, rossz szokások, csontritkulás kialakulásának, legjobb amit, hozzájárulhatnak, oszteoporózisban, szervezetünkben, kialakulásának, állapotromlása, megakadályozni, fogyasztásáról, szervezetünkbe, csontritkulás, kialakuláshoz, tejtermékeket, gondoskodnunk, természetesen, megerősíteni, csonttörések, ásványianyag, kapcsolatban, rendszeresen, rizikófaktor, kialakulását, kerékpározás, csontsűrűség, legfontosabb, táplálékokat, fenyegetheti, mellékvesét, felettieket, abbahagyjuk, természetes, fordítanunk, fenntartani, akadályozni, részesítsük, intenzitású, sűrűségüket, tartalmukat, fogyasztunk, elkezdődhet, pajzsmirigy, kialakulhat, magnéziumot, jelenségnek, gyakoribbak, zöldségeket, gyógyszerek, táplálkozás, kockázatát, életmóddal, hormonális, dohányzunk, betegségek, drasztikus, egészséges, folyamatát, megelőzése, csökkenése, dohányzást, amennyiben, rendszeres, bevitelére, jelentősen, napfényhez, kalciumban, termelődik, megfelelő, érdekében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2072
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 35696
  • e Év: 240397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.