Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyömbérillóolaj házilag
  2021-06-02 12:56:08, szerda
 
 



A gyömbért már évezredek óta alkalmazza az ájurvédikus orvoslás és a kínai gyógyászat. Számtalan előnye létezik, többek között remek gyulladáscsökkentő, melyet az egyik aktív vegyületének, a gingerolnak köszönhetünk.

A gyömbérolajat mi magunk is elkészíthetjük otthon, és nagyon sokféle célra, számos betegség gyógyítására felhasználhatjuk. A gyömbérolaj aromaterápiás hatása kiemelkedő, hiszen serkentő és melegítő hatásokkal rendelkezik. Emellett fokozza a koncentrációt, csökkenti a stresszt, de nagyon hatásos szorongás, szédülés és fáradtság esetén is.

Külsőleg, azaz a bőrre kenve is alkalmazhatjuk, hiszen számos bőrproblémára és egyéb egészségügyi gondra jelenthet megoldást. Használhatjuk bőrpír ellen, de a bőr öregedési folyamatainak lassítására és a bőrkárosodások csökkentésére is, de segít a bőr színét is helyreállítani és ragyogást biztosít a fakó arcbőrnek.

A gyömbérolajat a hajunkra is használhatjuk, hiszen tisztítja a fejbőrt, nagyon hatékony megoldást nyújt a viszketés ellen, elősegíti az egészséges haj növekedését és javítja a fejbőr vérkeringését.

A gyömbérolaj megkönnyíti a méreganyagok szervezetből történő eltávolítását, enyhíti a gyomorban és a bélben a kellemetlen érzet kialakulását, fokozza az étvágyat, tisztítja a légutakat, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is.

A gyömbérolaj nagyon sok aktív hatóanyagot tartalmaz, melyeknek nagy hasznát vehetjük, hiszen antioxidáns, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással is rendelkeznek.

Hogyan készítsük el a gyömbérolajat?

Hozzávalók:
1 csésze friss gyömbérgyökér
1,5 csésze olívaolaj

Elkészítése:
Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért, majd öntsük fel az olívaolajjal. 2-3 napra tegyük hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Le is szűrhetjük, de nem feltétlenül szükséges.

Az alábbiakban néhány gyömbéres receptet közlünk, melyekhez gyömbérolajat és illóolajat is használhatunk.
Felhasználása:
Diffúzorba csepegtethetünk 2-3 csepp illóolajat, amely javítja a rossz hangulatot, fokozza a libidót és segíti a jobb alvást.

A diffúzorba cseppenthetünk 3 csepp gyömbér-, 2 csepp bergamott- és 2 csepp pacsuli-illóolajat, amely támogatja az érzelmi és a mentális egyensúlyt.

Ha szomorúak és fáradtak vagyunk, akkor tegyünk a diffúzorba a következő illóolajokból: 3 csepp gyömbér-, 2-2 csepp narancs- és ylang ylang illóolajat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: felhasználhatjuk, csepegtethetünk, helyreállítani, alkalmazhatjuk, elkészíthetjük, bőrkárosodások, cseppenthetünk, gyömbérolajat, gyömbérgyökér, aromaterápiás, koncentrációt, vérkeringését, bőrproblémára, használhatjuk, felhasználása, használhatunk, eltávolítását, illóolajokból, csökkentésére, folyamatainak, egészségügyi, gyógyítására, kialakulását, rendelkeznek, méreganyagok, olívaolajjal, vegyületének, szervezetből, köszönhetünk, összeérjenek, gyömbérolaj, lassítására, rendelkezik, alábbiakban, ájurvédikus, antioxidáns, ájurvédikus orvoslás, kínai gyógyászat, egyik aktív, gingerolnak köszönhetünk, gyömbérolaj aromaterápiás, bőrre kenve, bőrkárosodások csökkentésére, fakó arcbőrnek, viszketés ellen, fejbőr vérkeringését, gyömbérolaj megkönnyíti, méreganyagok szervezetből, kellemetlen érzet, gyömbérolaj nagyon, ízek alaposan, alábbiakban néhány,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előnyök, amelyeket a meditáció...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nagy és kis csodák  Martin Buber, A haszidim meséi  "Ez egy csoda"  Borzasztó  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Müller Péter tollából  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindent de mindent visszakap  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tanmese  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Müller Péter tollából  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Egy párkányon  Töröld le  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szívek  Egyszerű  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Előfordul, hogy  képre írva  képre írva  Magamnak  Borzasztó  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Töröld le  A pitypang legendája  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy barátság története  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ájurvédikus orvoslás, kínai gyógyászat, egyik aktív, gingerolnak köszönhetünk, gyömbérolaj aromaterápiás, bőrre kenve, bőrkárosodások csökkentésére, fakó arcbőrnek, viszketés ellen, fejbőr vérkeringését, gyömbérolaj megkönnyíti, méreganyagok szervezetből, kellemetlen érzet, gyömbérolaj nagyon, ízek alaposan, alábbiakban néhány, rossz hangulatot, jobb alvást, diffúzorba cseppenthetünk, mentális egyensúlyt, következő illóolajokból, felhasználhatjuk, csepegtethetünk, helyreállítani, alkalmazhatjuk, elkészíthetjük, bőrkárosodások, cseppenthetünk, gyömbérolajat, gyömbérgyökér, aromaterápiás, koncentrációt, vérkeringését, bőrproblémára, használhatjuk, felhasználása, használhatunk, eltávolítását, illóolajokból, csökkentésére, folyamatainak, egészségügyi, gyógyítására, kialakulását, rendelkeznek, méreganyagok, olívaolajjal, vegyületének, szervezetből, köszönhetünk, összeérjenek, gyömbérolaj, lassítására, rendelkezik, alábbiakban, ájurvédikus, antioxidáns, feltétlenül, hatóanyagot, kellemetlen, növekedését, gingerolnak, megkönnyíti, elkészítése, hozzávalók, hangulatot, illóolajat, egészséges, egyensúlyt, diffúzorba, gyulladást, szűrhetjük, gyógyászat, hatásokkal, alkalmazza, kiemelkedő, viszketés, elősegíti, megoldást, arcbőrnek, ragyogást, következő, gyomorban, bergamott, tisztítja, gyömbéres, tartalmaz, számtalan, melyeknek, készítsük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3009
  • e Hét: 13123
  • e Hónap: 26872
  • e Év: 231573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.