Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A menopauza tünetei más betegségekkel is összetéveszthetők
  2021-06-04 23:21:37, péntek
 
  A menopauza egy természetes folyamat. Minden nő átesik rajta, csak nem mindegy, hogy milyen életkorban. Manapság egyre több fiatal nő észleli a korai menopauzát, ami lerövidíti a termékeny időszakot. Sok és szerteágazó tünettel jelentkezhet, de ezek más betegségek esetében is előállhatnak. Sajnos előfordul, hogy a nőgyógyászok nem is igazán foglalkoznak ezzel a kérdéssel, pedig vannak olyan esetek, amikor egy nő nem is a menopauza szakaszába lépett, hanem valamilyen más betegsége van és ez okozza a menstruáció elmaradását.

A menopauzának tehát sok tünete létezik, de nem mindegyik jelentkezik minden nőnél egyformán. Van, aki többet is megtapasztal belőlük, másokat csak egy-két tünet kínoz és olyan esetek is előfordulnak, amikor az illető hölgy problémamentesen átvészeli ezt az időszakot.

A menopauza tünetei és jelei lehetnek többek között a menstruációs ciklus felborulása, a vérzés kimaradása, illetve elmaradása, de előfordulhat szorongás, koncentrációs probléma is. Az sem kizárt, hogy hüvelyszárazság, álmatlanság, depresszió, súlygyarapodás, hőhullámok, kipirulás, éjszakai izzadás, memóriagondok is jelentkeznek, de akár száraz bőr, csökkent nemi vágy, hajhullás, heves szívdobogás, illetve visszatérő húgyúti problémák, fejfájás, csökkenő izomtömeg, fokozott szőrnövekedés is előállhat.

A menopauza és a méhnyakrák tünetei sok hasonlóságot mutatnak, ezért nem kell megijedni, ha mi azt gondoljuk, hogy beléptünk a menopauza szakaszába, a nőgyógyászunk azonban egy rutinbeavatkozás keretében meg szeretné tudni, hogy biztosan nem méhnyakrákról van-e szó.

A hasonlóság miatt a méhnyakrák néhány tünete gyakran összekeverhető a menopauza tüneteivel: ez lehet fájdalom a kismedence térségében, hőhullámok, fokozott vizelési inger, rendellenes menstruációs vérzés, kellemetlen szagú hüvelyi váladék. Ezért sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy rendszeresen kell járni nőgyógyászati szűrővizsgálatokra. Minden nőnek tudnia kell, hogy az időben felfedezett betegség, ez esetben a méhnyakrák, szinte 100 százalékban gyógyítható.

Hihetetlen, de a 21. században még mindig hallani olyat, hogy a nők a betegségtől való félelem miatt nem járnak rendszeresen szűrővizsgálatokra. Sokan még akkor sem mennek orvoshoz, amikor már fájdalmaik vannak, pedig ez már nagyon rosszat jelez előre, hiszen előrehaladottabb betegséget, esetlegesen kialakult áttéteket is jelenthet.

Minden nőnek évente kellene szűrővizsgálatra járnia, mint ahogyan a férfiaknak is kötelező lenne prosztata vizsgálaton, urológiai szakrendelésen megjelenni. Hiszen esetükben is a korai diagnózis és kezelés elkezdése akár az életüket is megmentheti.

Az endometriózis tünetei is gyakran keverednek a menopauza kellemetlen következményeivel. Ezek lehetnek többek között alacsony libidó, hányinger, fáradtság, fájdalmas vizelés és székelés, menstruációs problémák, cikluszavarok, illetve ciszták megjelenése.

Néhány kiegészítőt is felsorolunk, hogy a menopauza elviselhetőbb legyen. A D-vitamin segíthet csökkenteni a szorongást és a depressziót. A citromfű támogatja a koncentrációt. Esetleges hüvelyszárazság esetén érdemes síkosítót használni, a hüvelyi fertőzések ellen pedig hatékonyak lehetnek a hüvelykúpok.

A rendszeres testmozgás növeli az energiaszintet és javítja a hangulatot. A dohányzás abbahagyása, az alkohol és a kávé mértékkel történő fogyasztása pedig hozzáárul a hőhullámok gyakoriságának és intenzitásának csökkenéséhez.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: problémamentesen, rutinbeavatkozás, előrehaladottabb, szűrővizsgálatra, hüvelyszárazság, súlygyarapodás, szakrendelésen, intenzitásának, gyakoriságának, energiaszintet, összekeverhető, elviselhetőbb, nőgyógyászati, csökkenéséhez, nőgyógyászunk, memóriagondok, koncentrációs, méhnyakrákról, endometriózis, szőrnövekedés, koncentrációt, cikluszavarok, előállhatnak, hangsúlyozni, nőgyógyászok, rendszeresen, foglalkoznak, előfordulhat, megtapasztal, előfordulnak, menopauzának, menstruációs, jelentkeznek, jelentkezhet, hasonlóságot, csökkenteni, természetes folyamat, korai menopauzát, termékeny időszakot, menopauza szakaszába, menstruáció elmaradását, menopauzának tehát, illető hölgy, menopauza tünetei, menstruációs ciklus, vérzés kimaradása, méhnyakrák tünetei, nőgyógyászunk azonban, rutinbeavatkozás keretében, hasonlóság miatt, méhnyakrák néhány, menopauza tüneteivel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gebhardt Nóra versei II.  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Segíts neki dicsérni Téged  Emlékezz  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  39 ígéret  Tanácsok egy pszichológustól  Egy gondolat  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 13  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Paul Éluard - És egy mosoly  Magyar költészet napja  Ma van a magyar költészet napj...  Hamvas Béla  Nevelőszülőkhöz adták,  Megígért békesség  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szívek  József Attila - Kopogtatás nél...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Erdei gyöngyvirág  Szeretem ujjad karcsuságait,  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  Robert Merle tollából  James Allen  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Csend  Borzasztó  Paul David Tripp Április 15  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bársony székben  Pitypang szökőkút  IGEN így  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Otthon  A sorsod  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
természetes folyamat, korai menopauzát, termékeny időszakot, menopauza szakaszába, menstruáció elmaradását, menopauzának tehát, illető hölgy, menopauza tünetei, menstruációs ciklus, vérzés kimaradása, méhnyakrák tünetei, nőgyógyászunk azonban, rutinbeavatkozás keretében, hasonlóság miatt, méhnyakrák néhány, menopauza tüneteivel, kismedence térségében, időben felfedezett, betegségtől való, korai diagnózis, endometriózis tünetei, menopauza kellemetlen, menopauza elviselhetőbb, citromfű támogatja, hüvelyi fertőzések, rendszeres testmozgás, dohányzás abbahagyása, kávé mértékkel, hőhullámok gyakoriságának, problémamentesen, rutinbeavatkozás, előrehaladottabb, szűrővizsgálatra, hüvelyszárazság, súlygyarapodás, szakrendelésen, intenzitásának, gyakoriságának, energiaszintet, összekeverhető, elviselhetőbb, nőgyógyászati, csökkenéséhez, nőgyógyászunk, memóriagondok, koncentrációs, méhnyakrákról, endometriózis, szőrnövekedés, koncentrációt, cikluszavarok, előállhatnak, hangsúlyozni, nőgyógyászok, rendszeresen, foglalkoznak, előfordulhat, megtapasztal, előfordulnak, menopauzának, menstruációs, jelentkeznek, jelentkezhet, hasonlóságot, csökkenteni, felsorolunk, megmentheti, álmatlanság, természetes, elmaradását, fogyasztása, felfedezett, hüvelykúpok, menstruáció, felborulása, esetlegesen, depressziót, betegségtől, abbahagyása, kiegészítőt, százalékban, szívdobogás, kellemetlen, szerteágazó, gyógyítható, megjelenése, rendellenes, vizsgálaton, jelentkezik, hasonlóság, méhnyakrák, elmaradása, hőhullámok, depresszió, rendszeres, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3587
  • e Hét: 9943
  • e Hónap: 23692
  • e Év: 228393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.