Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Galagonya és szív, a legjobb barátok
  2021-07-02 21:23:36, péntek
 
  Amikor a szív nem tud oxigénben gazdag vért szállítani a szervezetben az egyes szerveinkhez, akkor szívelégtelenség is kialakulhat. Ez egy krónikus és progresszív betegség, azonban van egy gyógynövény, amely nagyokat segíthet ebben a helyzetben és más szívproblémák megelőzésében. Ez a gyógynövény nem más, mint a galagonya.

A galagonya egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a szívbetegség tüneteit csökkenti, de akár szívelégtelenség létrejöttét is megakadályozhatja. Szedhetjük együtt a szívgyógyszerekkel, viszont elhagyni a szívgyógyszert semmiképpen sem szabad.

Ha valaki nagyon erős gyógyszereket szed és mellette bármilyen gyógynövényt szeretne kipróbálni, előzetesen mindig egyeztessen a szakorvossal. Ugyanis csak az orvos határozhatja meg, hogy a gyógyszeradag mellett, mikor és mennyit lehet fogyasztani például ebből a gyógynövényből.

Kutatások igazolják, hogy a galagonya csökkentheti a szívbetegség néhány tünetét, akár a fáradtságot, a légszomjat vagy a heves szívdobogásérzést.

A galagonya gazdag forrásai az antioxidáns flavonoidoknak és polifenoloknak. Ezek a gyulladáscsökkentő növényi vegyületek semlegesítik a káros hatású szabad gyököket a szervezetben, illetve mérsékelik a krónikus gyulladást, ami a szívbetegség kialakulását is okozhatja.

A galagonya nemcsak a szívbetegségek és az érelmeszesedés ellen lép fel hatékonyan, hanem a koleszterinprofilt is javíthatja.

A gyógynövény és a belőle készült kivonat pozitívan hat a koszorúérre és a perifériás erekre, amelynek köszönhetően jelentősen csökkenhet a magas vérnyomás. A galagonya ezen kívül a máj triglicerid szintjét is mérsékelheti, de emellett gyomorvédő hatása is ismeretes, ugyanis minimalizálja a gyomorfekély kialakulásának esélyét.

A galagonya leveléből és bogyójából is lehet teát készíteni, de akár mi magunk is készíthetünk galagonyalekvárt, amely szintén nagyon egészséges lehet a szív számára.

A galagonya önmagában nem segít a szívelégtelenség megszüntetésében, hanem jelentősen javítja a tüneteket és ez által az életminőséget. Az élettartamot is meghosszabbíthatja, de természetesen más életmódbeli tanácsokat is be kell tartania annak, aki ebben a betegségben szenved.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívelégtelenség, megszüntetésében, galagonyalekvárt, kialakulásának, érelmeszesedés, szívbetegségek, flavonoidoknak, polifenoloknak, gyógynövényből, szívgyógyszert, gyógyszereket, gyógyszeradag, megelőzésében, szívproblémák, életminőséget, minimalizálja, természetesen, semlegesítik, szervezetben, kialakulását, szívbetegség, csökkentheti, szakorvossal, gyógynövényt, határozhatja, élettartamot, készíthetünk, szerveinkhez, mérsékelheti, köszönhetően, gyomorfekély, létrejöttét, kialakulhat, gyógynövény, fogyasztani, triglicerid, egyes szerveinkhez, csodálatos gyógynövény, szívbetegség tüneteit, szívgyógyszert semmiképpen, orvos határozhatja, gyógyszeradag mellett, galagonya csökkentheti, szívbetegség néhány, légszomjat vagy, heves szívdobogásérzést, galagonya gazdag, antioxidáns flavonoidoknak, káros hatású, krónikus gyulladást, szívbetegség kialakulását, galagonya nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 27  Nagyhétfő:  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Boldog virágvasárnapot minden...  Nem hazudnak  Manna OWell tollából  Heltai Jenő: Március  Esti kép  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Alvó cica  képre írva  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Sárkány  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Esti kép  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Paul David Tripp Március 28  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Ne hagyd  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Odaadja  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Esti képek  Kékfestőről pár szóban  Ratkós beszületései a szereplő...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  A máj egészségének javítása te...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Jó éjszakát  Jézus amikor fölment a hegyre,...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  A szeretetről  A nagyhét eseményei  Óraállítás  Levél lány  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Vérnyomáscsökkentés  képre írva  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
egyes szerveinkhez, csodálatos gyógynövény, szívbetegség tüneteit, szívgyógyszert semmiképpen, orvos határozhatja, gyógyszeradag mellett, galagonya csökkentheti, szívbetegség néhány, légszomjat vagy, heves szívdobogásérzést, galagonya gazdag, antioxidáns flavonoidoknak, káros hatású, krónikus gyulladást, szívbetegség kialakulását, galagonya nemcsak, érelmeszesedés ellen, belőle készült, perifériás erekre, magas vérnyomás, galagonya ezen, gyomorfekély kialakulásának, galagonya leveléből, szív számára, galagonya önmagában, szívelégtelenség megszüntetésében, betegségben szenved, szívelégtelenség, megszüntetésében, galagonyalekvárt, kialakulásának, érelmeszesedés, szívbetegségek, flavonoidoknak, polifenoloknak, gyógynövényből, szívgyógyszert, gyógyszereket, gyógyszeradag, megelőzésében, szívproblémák, életminőséget, minimalizálja, természetesen, semlegesítik, szervezetben, kialakulását, szívbetegség, csökkentheti, szakorvossal, gyógynövényt, határozhatja, élettartamot, készíthetünk, szerveinkhez, mérsékelheti, köszönhetően, gyomorfekély, létrejöttét, kialakulhat, gyógynövény, fogyasztani, triglicerid, semmiképpen, betegségben, egyeztessen, koszorúérre, életmódbeli, fáradtságot, progresszív, antioxidáns, előzetesen, gyulladást, tanácsokat, bogyójából, gyomorvédő, mérsékelik, kipróbálni, csökkenhet, perifériás, jelentősen, egészséges, javíthatja, légszomjat, hatékonyan, vegyületek, szedhetjük, helyzetben, szállítani, csodálatos, oxigénben, igazolják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5241
  • e Hónap: 25103
  • e Év: 200978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.