Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Görögdinnye előnyeiről
  2021-07-20 16:04:56, kedd
 
 


A görögdinnye csodálatosan hidratáló gyümölcs, hiszen 90 százalékban vizet tartalmaz, de kitűnő forrása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak is. Ez a gyümölcs alacsony kalória-tartalommal rendelkezik, viszont rengeteg értékes mikrotápanyagban gazdag, mint például cink, magnézium és kálium. Fokozza az immunitást, javítja a szív egészségét és még a vércukorszint szabályozásában is aktívan részt vesz.

A görögdinnyében található magnézium nagyon lényeges az anyagcsere folyamtokhoz, míg a cink az emésztést, a sejtek növekedését és az idegrendszert támogatja.

A görögdinnye pozitívan hat a bőrünk állapotára is, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns C-vitamint, amely még az olyan bőrbetegséget is kezelheti, mint az ekcéma. A gyümölcsben található cink lassítja az öregedési folyamatokat, hiszen részt vesz a sejtosztódásban és a fehérjeszintézisben is.

A görögdinnye a szív egészségére is pozitívan hat, mivel jó forrása az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírsavaknak. A jó zsírok jó szolgálatot tesznek a szívroham és a stroke megelőzésében. Ez a lédús gyümölcs magnéziumot is tartalmaz, ami szintén jót tesz a szív működésének és nagyon hatékony a vérnyomás szabályozásában is.

A görögdinnye gyulladáscsökkentő, antioxidáns és értágító hatással is rendelkezik, így nemcsak a szív, hanem az erek egészségét is védi.

Mint említtettük, a gyümölcs magnéziumot is tartalmaz, amely a szénhidrát anyagcserét is segít szabályozni, ami pedig közvetlenül befolyásolja a vércukorszintet - így a görögdinnye segítségünkre lehet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

Vasban is gazdag ez a nyári gyümölcs, amely szintén fokozza az immunrendszer működését. A gyümölcs a B-vitaminok gazdag tárháza is, így az idegrendszer védelmét is ellátja. Hasznos lehet idegrendszeri zavarok és a demencia megelőzésében.

A görögdinnye olyan mikrotápanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek az energiaszint fenntartásában. Ezáltal sokkal energikusabbak és aktívabbak lehetünk, még akkor is, ha odakint tombol a kánikula és nagyon meleg van. A sok-sok csodálatos egészségügyi hatása mellett nagyszerűen hidratál és felfrissít bennünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: mikrotápanyagban, vércukorszintet, sejtosztódásban, szabályozásában, görögdinnyében, energikusabbak, fenntartásában, vércukorszint, idegrendszert, bőrbetegséget, segítségünkre, megelőzésében, idegrendszeri, immunrendszer, cukorbetegség, vitaminoknak, energiaszint, befolyásolja, mennyiségben, csodálatosan, egészségügyi, többszörösen, zsírsavaknak, folyamtokhoz, idegrendszer, folyamatokat, növekedését, működésének, görögdinnye, említtettük, gyümölcsben, magnéziumot, anyagcserét, antioxidáns, százalékban, szabályozni, görögdinnye csodálatosan, ásványi anyagoknak, gyümölcs alacsony, szív egészségét, vércukorszint szabályozásában, görögdinnyében található, anyagcsere folyamtokhoz, sejtek növekedését, idegrendszert támogatja, görögdinnye pozitívan, bőrünk állapotára, olyan bőrbetegséget, gyümölcsben található, öregedési folyamatokat, szív egészségére, többszörösen telítetlen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hazára minden embernek szükség...  Popper Péter szavai  Alázat  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Idő  Sose bánj semmit  Hogy lehet megtartani  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete István - Akác  Tanuld meg ezt a versemet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A sors  Soha ne kedvezz...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép napot kívánok  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Nem méltó hozzád  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png lepke  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kaffka_Margit  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Adakozás  Adakozás  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Minden harmadik...  Png telefon  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Popper Péter szavai  s immár én is felragyogva, ért...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem  Tavaszi kép  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete-erdő desszert  210 éve született a SZÓZAT meg... 
Bejegyzés Címkék
görögdinnye csodálatosan, ásványi anyagoknak, gyümölcs alacsony, szív egészségét, vércukorszint szabályozásában, görögdinnyében található, anyagcsere folyamtokhoz, sejtek növekedését, idegrendszert támogatja, görögdinnye pozitívan, bőrünk állapotára, olyan bőrbetegséget, gyümölcsben található, öregedési folyamatokat, szív egészségére, többszörösen telítetlen, stroke megelőzésében, lédús gyümölcs, szív működésének, vérnyomás szabályozásában, erek egészségét, gyümölcs magnéziumot, szénhidrát anyagcserét, vércukorszintet &#8211, görögdinnye segítségünkre, 2-es típusú, nyári gyümölcs, immunrendszer működését, idegrendszer védelmét, demencia megelőzésében, görögdinnye olyan, energiaszint fenntartásában, sok-sok csodálatos, mikrotápanyagban, vércukorszintet, sejtosztódásban, szabályozásában, görögdinnyében, energikusabbak, fenntartásában, vércukorszint, idegrendszert, bőrbetegséget, segítségünkre, megelőzésében, idegrendszeri, immunrendszer, cukorbetegség, vitaminoknak, energiaszint, befolyásolja, mennyiségben, csodálatosan, egészségügyi, többszörösen, zsírsavaknak, folyamtokhoz, idegrendszer, folyamatokat, növekedését, működésének, görögdinnye, említtettük, gyümölcsben, magnéziumot, anyagcserét, antioxidáns, százalékban, szabályozni, szolgálatot, rendelkezik, tartalommal, egyszeresen, nagyszerűen, egészségére, közvetlenül, anyagcsere, aktívabbak, szénhidrát, egészségét, csodálatos, immunitást, felfrissít, telítetlen, állapotára, anyagoknak, szívroham, tartalmaz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.