Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az édesköményről
  2021-08-01 21:32:21, vasárnap
 
 



A köménymaggal nem csak ételeket fűszerezhetünk, az egészségnek is jót tesz.
A köménymagról talán el sem hisszük, hogy mennyire egészséges, hiszen nagyon sok, értékes tápanyagot tartalmaz. Az édesköménymagok nagy mennyiségben tartalmaznak C-, E- és K-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint például kalciumot, káliumot, magnéziumot, cinket, szelént és vasat. Ezen kívül antioxidáns polifenolokban is rendkívül gazdag.

Az édesköménymag illóolajokban is gazdag, amelyek serkentik az emésztőrendszer és az enzimek kiválasztását és így javíthatja az emésztést, de gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő. Milyen egészségügyi probléma esetén hatásos? Például székrekedés, emésztési zavar és puffadás. Az emésztőrendszer egészségének fenntartása érdekében a legjobb, amit tehetünk, ha étkezés előtt vagy után elfogyasztunk egy csésze édesköménymagból készült teát.

Az édesköménymag káliumban is gazdag, amely a vérnyomást és a pulzusszámot is szabályozni tudja. Ez a mag a nitrit szintjét is megnöveli, amely szintén pozitív hatással van a vérnyomás szabályozására.

Az édesköménymagban nagy mennyiségben találhatók fitonutriensek, amelyek az orrmelléküreg tisztításában is aktívan részt vesznek, de ezek az apró magvak csökkenthetik az asztma és a hörghurut tüneteit is.

Az édeskömény-kivonat a bőr védelmét is ellátja, hiszen csökkenti a szabad gyökök károsító hatásait és javítja a bőrsejtek élettartamát. Ásványi anyagai elengedhetetlenek a hormonok kiegyensúlyozott működéséhez, miközben fenntartják az oxigénegyensúlyt a véráramban. Széles körben használják a különböző bőrbetegségek kezelésére, mint például kiütések, pattanások és bőrszárazság.

Az édesköménymagban található illóolajok és rostok segítenek a vér megtisztításában és a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében.

Sok tanulmány számolt be arról, hogy az édesköménymagok rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, vagyis semlegesítik a szabad gyököket és eredményesen harcolnak az oxidatív stressz ellen. Ez lehet az oka annak, hogy felhasználhatók rákmegelőzésre is.

Az édesköménymag a szem egészségét is támogatja, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, amely nélkülözhetetlen a szem számára. Az édeskömény-kivonat hasznos lehet glaukóma kezelésére.

Mivel ez a mag rostokban is gazdag, így a fogyókúránkat is támogathatja, de vízhajtóként is jól működik és javítja az anyagcserét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: kiegyensúlyozott, megtisztításában, édesköménymagban, édesköménymagból, tulajdonságokkal, nélkülözhetetlen, oxigénegyensúlyt, felhasználhatók, édesköménymagok, emésztőrendszer, fűszerezhetünk, szabályozására, fitonutriensek, polifenolokban, rákmegelőzésre, fogyókúránkat, kiválasztását, elfogyasztunk, édesköménymag, illóolajokban, tisztításában, csökkenthetik, bőrbetegségek, orrmelléküreg, szervezetből, méreganyagok, kiürítésében, támogathatja, rendelkeznek, eredményesen, semlegesítik, bőrszárazság, élettartamát, mennyiségben, egészségének, egészségügyi, köménymagról talán, édesköménymagok nagy, édesköménymag illóolajokban, enzimek kiválasztását, emésztőrendszer egészségének, csésze édesköménymagból, édesköménymag káliumban, nitrit szintjét, vérnyomás szabályozására, édesköménymagban nagy, orrmelléküreg tisztításában, apró magvak, hörghurut tüneteit, szabad gyökök, bőrsejtek élettartamát, hormonok kiegyensúlyozott,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ott van  Eduardo Sacheri gondolata  jó reggelt  Jó éjszakát  Vannak emberek  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Márai Sándor tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Otthon  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Bornyi Veronika haiku verse  Jó nap volt  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A pitypang legendája  Ott van  Különleges  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Csend  Andrássy Réka - A bolond Böske  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimn...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  ajándék, mellyel meglepem  40 felett  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szívek  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Sík Sándor - Ha jő a perc  Latinovits Zoltán tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó kislány  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
köménymagról talán, édesköménymagok nagy, édesköménymag illóolajokban, enzimek kiválasztását, emésztőrendszer egészségének, csésze édesköménymagból, édesköménymag káliumban, nitrit szintjét, vérnyomás szabályozására, édesköménymagban nagy, orrmelléküreg tisztításában, apró magvak, hörghurut tüneteit, szabad gyökök, bőrsejtek élettartamát, hormonok kiegyensúlyozott, különböző bőrbetegségek, édesköménymagban található, méreganyagok szervezetből, édesköménymagok rákellenes, szabad gyököket, oxidatív stressz, szem egészségét, szem számára, kiegyensúlyozott, megtisztításában, édesköménymagban, édesköménymagból, tulajdonságokkal, nélkülözhetetlen, oxigénegyensúlyt, felhasználhatók, édesköménymagok, emésztőrendszer, fűszerezhetünk, szabályozására, fitonutriensek, polifenolokban, rákmegelőzésre, fogyókúránkat, kiválasztását, elfogyasztunk, édesköménymag, illóolajokban, tisztításában, csökkenthetik, bőrbetegségek, orrmelléküreg, szervezetből, méreganyagok, kiürítésében, támogathatja, rendelkeznek, eredményesen, semlegesítik, bőrszárazság, élettartamát, mennyiségben, egészségének, egészségügyi, vízhajtóként, pulzusszámot, köménymagról, tartalmaznak, köménymaggal, szabályozni, székrekedés, fenntartják, működéséhez, fenntartása, anyagcserét, antioxidáns, magnéziumot, egészségnek, egészséges, édeskömény, javíthatja, kiemelkedő, tápanyagot, egészségét, találhatók, kezelésére, használják, vérnyomást, illóolajok, rákellenes, pattanások, véráramban, érdekében, káliumban, megnöveli, tartalmaz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.