Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egészséges bőr alapvető tápanyagai
  2021-08-23 22:41:01, hétfő
 
  A legnagyobb szervünk a bőrünk. Nem véletlen, hogy azt mondják, azok vagyunk, amit megeszünk. Ez igaz a bőr és az étkezés kapcsolatára is, hiszen az elfogyasztott táplálékok és italok, mind-mind nyomot hagynak a bőrünkön. Vannak olyan ételek, amelyek negatívan hatnak a bőrre, ami miatt szárazzá válik és akár még bőrbetegségek is kialakulhatnak, mint például pikkelysömör vagy ekcéma. A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás lényeges a bőr egészségének megőrzése szempontjából.

Milyen tápanyagokra van szüksége a bőrünknek? A cink az egyik legfontosabb, hiszen gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással rendelkezik. Gazdag forrásai: a vörös hús, a kagyló, a diófélék, a magvak, a hüvelyesek, illetve a tojássárgája.

Az A-vitamin nagyon fontos az egészséges bőrünk minőségének javításában, a szövetnövekedésben és a keratintermelésben is. Az A-vitamin élelmiszerforrásai közé tartozik a hal, a tojás és a hús.

A C-vitamin remek antioxidáns vitamin, amely döntő szerepet játszik a kötőszövetek egészségében, a kollagéntermelésben, segíti a sebgyógyulást és az immunrendszert is támogatja. Nagy mennyiségben a citrusfélék, a cseresznye, a brokkoli, az eper, a homoktövis és a csipkebogyó tartalmazza.

Az omega-3 zsírsavak hidratálják a bőrt, csökkentik a gyulladást, elősegítik a sebgyógyulást, sőt még az ekcéma gyógyításában is kiemelkedő szerepet játszanak. Nagy mennyiségben az olajos halak tartalmazzák, de egyes növényekben is megtalálható, mint például olívaolaj, avokádó, chiamag, lenmag, kendermag.

A hidratáció elengedhetetlen feltétele az egészséges bőrnek. Legalább napi 2 liter víz biztosítja a bőrsejtek megfelelő működését. Az elegendő vízfogyasztás megakadályozza a bőr szárazságát és korai öregedését, mivel a víz belülről hidratál. Az elfogyasztott ivóvíz a nyirokrendszer működését is segíti és szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében is.

Vannak olyan táplálékok és környezeti tényezők, amelyek ronthatják a bőrünk állapotát. Például a tejtermékek gyakran okoznak gyulladást és olyan bőrbetegségek kialakulásában játszanak szerepet, mint az ekcéma.

A cukor drasztikusan megemeli a vércukorszintet. A magas inzulinszint fokozott faggyútermelést és gyulladást is okozhat a bőrben. A telített transzzsírok is megnövelik a gyulladást a szervezetben, így jobb, ha ezeket is kerüljük vagy lecsökkentjük a fogyasztásukat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: kiegyensúlyozott, vércukorszintet, faggyútermelést, elengedhetetlen, fogyasztásukat, immunrendszert, megakadályozza, nyirokrendszer, kialakulhatnak, kialakulásában, elfogyasztott, szempontjából, sebgyógyulást, lecsökkentjük, vízfogyasztás, bőrbetegségek, gyógyításában, tápanyagokra, drasztikusan, tartalmazzák, megtalálható, pikkelysömör, kötőszövetek, egészségében, transzzsírok, egészségének, mennyiségben, szervezetben, inzulinszint, kapcsolatára, tojássárgája, legfontosabb, csipkebogyó, minőségének, antioxidáns, rendelkezik, legnagyobb szervünk, étkezés kapcsolatára, elfogyasztott táplálékok, egyik legfontosabb, egészséges bőrünk, kötőszövetek egészségében, csipkebogyó tartalmazza, omega-3 zsírsavak, ekcéma gyógyításában, olajos halak, hidratáció elengedhetetlen, egészséges bőrnek, bőrsejtek megfelelő, elegendő vízfogyasztás, elfogyasztott ivóvíz, nyirokrendszer működését,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Png csokor  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fekete-erdő desszert  Png cica  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Akarat  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak!  Egy bizonyos határt  Hogy lehet megtartani  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát  Png kislány  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png rózsa csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb szervünk, étkezés kapcsolatára, elfogyasztott táplálékok, egyik legfontosabb, egészséges bőrünk, kötőszövetek egészségében, csipkebogyó tartalmazza, omega-3 zsírsavak, ekcéma gyógyításában, olajos halak, hidratáció elengedhetetlen, egészséges bőrnek, bőrsejtek megfelelő, elegendő vízfogyasztás, elfogyasztott ivóvíz, nyirokrendszer működését, bőrünk állapotát, tejtermékek gyakran, cukor drasztikusan, magas inzulinszint, telített transzzsírok, kiegyensúlyozott, vércukorszintet, faggyútermelést, elengedhetetlen, fogyasztásukat, immunrendszert, megakadályozza, nyirokrendszer, kialakulhatnak, kialakulásában, elfogyasztott, szempontjából, sebgyógyulást, lecsökkentjük, vízfogyasztás, bőrbetegségek, gyógyításában, tápanyagokra, drasztikusan, tartalmazzák, megtalálható, pikkelysömör, kötőszövetek, egészségében, transzzsírok, egészségének, mennyiségben, szervezetben, inzulinszint, kapcsolatára, tojássárgája, legfontosabb, csipkebogyó, minőségének, antioxidáns, rendelkezik, hidratálják, növényekben, sebgyógyító, szárazságát, javításában, tartalmazza, táplálkozás, tejtermékek, citrusfélék, öregedését, gyulladást, egészséges, kiemelkedő, csökkentik, környezeti, elősegítik, táplálékok, hidratáció, homoktövis, hüvelyesek, biztosítja, ronthatják, legnagyobb, cseresznye, megnövelik, bőrsejtek, megfelelő, működését, feltétele, támogatja, olívaolaj, kendermag, szervezet, játszanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.