Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért fontos, hogy jól aludjunk ?
  2021-09-01 21:05:34, szerda
 
  A megfelelő alvásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában, éppen úgy, mint az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak. Nézzük is, hogy miben lehet segítségünkre az alvás.

A kutatások szerint az alvás nagyon sok agyi funkciót javíthat, például a koncentrációt, de kiemelkedő hatása van a másnapi teljesítményre és még a viselkedésünk alakításában is van szerepe.

Ma már köztudott tény, hogy az alváshiány elhízáshoz, súlygyarapodáshoz vezethet. Akkor is hízhatunk, ha csak keveset és nem jól alszunk, mivel bebizonyították, hogy a kialvatlanság csökkenti az erőfeszítéseinket az egészséges táplálkozás irányába, azaz, ha álmosak vagyunk, nagyobb hajlandóságot mutatunk a ,,bűnözésre", már ami az étkezést illeti.

Ha kialusszuk magunkat, akkor a másnapi sportteljesítményünk is jobb lesz. A szervezetünk alvás közben gyógyul, ezért van az, ha eleget és mélyen alszunk, akkor másnap hatékonyabbak leszünk, javul a koncentrációnk, a teljesítményünk, a koordinációnk, de még a mentális egészségünk is sokkal jobb lesz.

A szívbetegségek egyik kockázati tényezője a magas vérnyomás. A megfelelő alvás hozzájárul a vérnyomás szabályozásához, így ha rendszeresen jól pihenünk éjszaka, jobbak az esélyeink arra, hogy nem igazán kell majd magas vérnyomással számolnunk.

A megfelelő alvás és a mentális egészség között szoros kapcsolat áll fenn. Megállapították ugyanis, hogy az alváshiány, illetve a nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás oka lehet a depresszió kialakulásának.

Ha jókat tudunk aludni, akkor kisebb a valószínűsége annak is, hogy gyulladás alakul ki a szervezetünkben. A gyulladásos bélbetegség akkor is kialakulhat, ha alváshiányban szenvedünk, de ez fordítva is igaz. Azok, akik valamilyen gyomor- és bélrendszeri problémától szenvednek, gyakran alváshiánnyal is küzdenek.

Az alvás segít a szervezet egészségének helyreállításában és regenerálódásában. Ez a megállapítás az immunrendszerre is érvényes. Minél jobban és minél többet tudunk aludni, az immunrendszer annál hatékonyabban képes megküzdeni a fertőzésekkel szemben.

Az alvás tehát létfontosságú. Sok esetben amikor valaki nem tud megfelelően mélyen vagy eleget aludni, stressz alakul ki a szervezetében, aminek következménye lehet a gyulladás - ez pedig előszobája lehet olyan krónikus betegségeknek, mint például a szívbetegségek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: bebizonyították, szervezetünkben, immunrendszerre, megállapították, teljesítményünk, szabályozásához, kialakulásának, szívbetegségek, fenntartásában, koncentrációnk, teljesítményre, táplálkozásnak, alváshiányban, hatékonyabban, fertőzésekkel, hajlandóságot, viselkedésünk, valószínűsége, létfontosságú, kialvatlanság, alváshiánnyal, koncentrációt, immunrendszer, koordinációnk, testmozgásnak, betegségeknek, hatékonyabbak, szervezetében, következménye, segítségünkre, szervezetünk, rendszeresen, egészségének, megállapítás, alakításában, bélrendszeri, megfelelő alvásnak, egészség fenntartásában, egészséges táplálkozásnak, rendszeres testmozgásnak, kutatások szerint, alvás nagyon, másnapi teljesítményre, viselkedésünk alakításában, alváshiány elhízáshoz, kialvatlanság csökkenti, egészséges táplálkozás, étkezést illeti, szervezetünk alvás, mentális egészségünk, szívbetegségek egyik, magas vérnyomás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Ady Endre - Mindegy átka  Jánosházy György: Fogd a kezem  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  39 ígéret  Egy barátság története  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az ember emlékekből áll  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 12  Ady Endre - Mindegy átka  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vannak emberek  Tanácsok egy pszichológustól  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Robin Wight pitypang szobra  Segíts neki dicsérni Téged  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  képre írva  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szívek  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyámról való emlékek  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Szívek  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Emlékezz  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
megfelelő alvásnak, egészség fenntartásában, egészséges táplálkozásnak, rendszeres testmozgásnak, kutatások szerint, alvás nagyon, másnapi teljesítményre, viselkedésünk alakításában, alváshiány elhízáshoz, kialvatlanság csökkenti, egészséges táplálkozás, étkezést illeti, szervezetünk alvás, mentális egészségünk, szívbetegségek egyik, magas vérnyomás, megfelelő alvás, vérnyomás szabályozásához, esélyeink arra, mentális egészség, depresszió kialakulásának, valószínűsége annak, gyulladásos bélbetegség, alvás segít, szervezet egészségének, immunrendszer annál, fertőzésekkel szemben, alvás tehát, gyulladás &#8211, bebizonyították, szervezetünkben, immunrendszerre, megállapították, teljesítményünk, szabályozásához, kialakulásának, szívbetegségek, fenntartásában, koncentrációnk, teljesítményre, táplálkozásnak, alváshiányban, hatékonyabban, fertőzésekkel, hajlandóságot, viselkedésünk, valószínűsége, létfontosságú, kialvatlanság, alváshiánnyal, koncentrációt, immunrendszer, koordinációnk, testmozgásnak, betegségeknek, hatékonyabbak, szervezetében, következménye, segítségünkre, szervezetünk, rendszeresen, egészségének, megállapítás, alakításában, bélrendszeri, vérnyomással, kialakulhat, megfelelően, problémától, táplálkozás, egészségünk, bélbetegség, gyulladásos, alváshiány, mennyiségű, kialusszuk, hozzájárul, számolnunk, egészséges, depresszió, elhízáshoz, szenvedünk, előszobája, kiemelkedő, megküzdeni, szenvednek, valamilyen, rendszeres, vérnyomás, megfelelő, csökkenti, kutatások, esélyeink, bűnözésre, kapcsolat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 10667
  • e Hónap: 24416
  • e Év: 229117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.