Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyen sok őszibarackot!
  2021-09-01 21:11:49, szerda
 
 



Egészséges táplálkozás: egyen sok őszibarackot!
Akár fogyhat is vele!

Az őszibarack kiváló gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Mutatunk két egyszerű és egészséges barackra komponált receptet is, ha nem csak nyersen enné.

Gyakran mondjuk a fiatal, egészséges arcbőrre, hogy hamvas, mint egy barack - nem véletlen, hiszen az őszibarack hatóanyagai kitűnőek a száraz és fáradt bőrnek. A szépségápoláson túl azonban az őszibarack az egészséges táplálkozásnak is szerves része. Alacsony kalória-, fehérje-, szénhidrát-, és zsírtartalmának köszönhetően nem terheli le szervezetünket, 85-90 százaléka víz, így kitűnően bevethető fogyókúrákhoz is.
A vitamindús őszibarack

- Az őszibarack magas ásványi anyag-, és vitamintartalma kitűnő hatással van szervezetünkre. Ez a gyümölcs olyan, mint egy természetes antioxidáns, ami még a hormonháztartást is karbantartja. Nem kell félni attól, hogy túl sokat eszünk belőle, mert nem lehet túladagolni - mondta Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.

Az őszibarack A és C-vitamin-, kálium- és szeléntartalma igen magas. A benne található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására, az ásványi anyagok pedig segítik az izmok képződését. Az őszibarack csökkenti a vérnyomást, és kedvező hatással van többek között a szívre és az érrendszerre is.
Fogyúkúra őszibarackkal

Tápértékének köszönhetően kitűnő gyümölcs a diétázók számára is, valamint bőr-, és hajszépítő hatással bír. Az őszibarack jól alkalmazható például székrekedés esetén: célszerű 2-3 órával az étkezés után fogyasztani, hogy a gyomor akkor már csak a könnyen emészthető barack hatására összpontosíthasson. Főként a számítógép-használók számára ajánlott, hiszen képes megtisztítani a szervezetet a kisugárzásos szennyeződésektől is.
Az őszibarack kiváló gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és antioxidáns

A dietetikusok a barack rendszeres fogyasztását ajánlják a köszvényben vagy reumában szenvedő betegeknek. Az őszibarack magas A-vitamin tartalma segít kezelni a reumát, az enyhe hashajtó hatása pedig csökkenti a gyulladásokat - a reuma és a köszvény egyik fő tünetét. A legtöbb jótékony hatás kiélvezéséhez nyersen, a héjával együtt fogyasszuk az őszibarackot! Már napi egy friss barack is javít az étrendünkön.

Az őszibarack csupasz testvére a nektarin, amely belsejében nem, csak külsejében különbözik. Jelenleg 500 őszibarack- és 300 nektarinfajtát ismerünk, de mivel a fákat 20-25 évente újra kell ültetni ,így újabb és újabb fajták jöhetnek létre. A piacon azokat a darabokat keressük, amelyek szép gömbölyűek, sárgás-rózsaszínesek és sérülésmentesek.

Igyekezzünk a gyümölcsöket úgy szállítani, hogy ne törjenek össze, mert utána könnyebben megromlanak. A vásárlás után a gyümölcs mosás nélkül még 2-3 napig eláll a hűtőben. Fogyasztás előtt azonban hagyjuk egy kicsit melegedni a barackokat, mert igazi zamata szoba hőmérsékleten jön csak ki.


Őszibarack krémleves
Hozzávalók: 30 dkg őszibarack, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál méz, 1 dl tejszín, fahéj, citromlé, szegfűszeg

Elkészítés: A barackokat jó alaposan mossa meg, majd szeletelje fel. A szeleteket kevés fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és a mézzel keverje össze, majd 6-7 deciliter vízzel főzze meg és hűtse le. Az egészet öntse át turmixgépbe, adja hozzá a tojás sárgáját és a tejszínt, majd turmixolja habosra. Díszítéshez egy-két szelet barackot helyezzen a leves tetejére.

Őszibarackkrém
Hozzávalók: 1 db nagy őszibarack, 1,5 dl habtejszín, 2 dl tej, 2 teáskanál méz

Elkészítés: Mossa meg alaposan az őszibarackot, majd hámozza meg. Vágja fel apró darabokra és tegye a turmixgépbe. Öntse hozzá a habtejszínt, a tejet, majd a mézet. Turmixolja alaposan össze, amíg meg nem keményedik kicsit, végül tegye át kelyhekbe és helyezze be a hűtőbe addig, amíg le nem hűl. Tálalás előtt őszibarack szeletekkel díszítse!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: hormonháztartást, tulajdonságokkal, regenerálódására, szépségápoláson, zsírtartalmának, sérülésmentesek, antimikrobiális, vitamintartalma, szervezetünket, nektarinfajtát, szeléntartalma, őszibarackkrém, táplálkozásnak, szervezetünkre, kiélvezéséhez, őszibarackkal, fogyókúrákhoz, szegfűszeggel, rózsaszínesek, megtisztítani, hőmérsékleten, gyulladásokat, érrendszerre, köszönhetően, tápértékének, karbantartja, őszibarackot, dietetikusok, kisugárzásos, gyümölcsöket, fogyasztását, alkalmazható, étrendünkön, túladagolni, díszítéshez, tanácsadója, őszibarack kiváló, őszibarack hatóanyagai, egészséges táplálkozásnak, vitamindús őszibarack, őszibarack magas, gyümölcs olyan, természetes antioxidáns, benne található, csontok regenerálódására, ásványi anyagok, izmok képződését, őszibarack csökkenti, diétázók számára, étkezés után, gyomor akkor, könnyen emészthető, Borbényi Erika, Napsugár Életház,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Egy tavasz  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Otthon  Hogyan válunk hűségesekké?  jó reggelt  Magyar költészet napja  Különleges  Walter Chrysler mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Az ember  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul Éluard - És egy mosoly  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó cicák  képre írva  Hamvas Béla  Anyámról való emlékek  Latinovits Zoltán tollából  Szép álmokat!  Márai Sándor tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Alvó cica  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanmese  Alvó kislány  "Ez egy csoda"  Anyák napjára  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Vidámság  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Ady Endre - Mindegy átka  Sík Sándor - Ha jő a perc  különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Minden tavaszból őrizz..  Kertem  Ma van a magyar költészet napj...  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Bársony székben  Önmaga ellenére  Minden tavaszból őrizz..  Önmaga ellenére  Tanmese  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  jó reggelt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Borzasztó  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 12  A hagyma antibakteriális hatás...  Müller Péter tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szívek  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos mondta  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
őszibarack kiváló, őszibarack hatóanyagai, egészséges táplálkozásnak, vitamindús őszibarack, őszibarack magas, gyümölcs olyan, természetes antioxidáns, benne található, csontok regenerálódására, ásványi anyagok, izmok képződését, őszibarack csökkenti, diétázók számára, étkezés után, gyomor akkor, könnyen emészthető, kisugárzásos szennyeződésektől, barack rendszeres, köszvényben vagy, enyhe hashajtó, gyulladásokat &#8211, köszvény egyik, legtöbb jótékony, héjával együtt, friss barack, őszibarack csupasz, fákat 20-25, piacon azokat, darabokat keressük, vásárlás után, gyümölcs mosás, kicsit melegedni, szeleteket kevés, mézzel keverje, egészet öntse, tojás sárgáját, leves tetejére, hűtőbe addig, hormonháztartást, tulajdonságokkal, regenerálódására, szépségápoláson, zsírtartalmának, sérülésmentesek, antimikrobiális, vitamintartalma, szervezetünket, nektarinfajtát, szeléntartalma, őszibarackkrém, táplálkozásnak, szervezetünkre, kiélvezéséhez, őszibarackkal, fogyókúrákhoz, szegfűszeggel, rózsaszínesek, megtisztítani, hőmérsékleten, gyulladásokat, érrendszerre, köszönhetően, tápértékének, karbantartja, őszibarackot, dietetikusok, kisugárzásos, gyümölcsöket, fogyasztását, alkalmazható, étrendünkön, túladagolni, díszítéshez, tanácsadója, habtejszínt, hatóanyagai, turmixgépbe, szervezetet, antioxidáns, rendelkezik, szeletekkel, táplálkozás, igyekezzünk, megromlanak, fogyasztani, természetes, citromlével, székrekedés, köszvényben, külsejében, keményedik, őszibarack, gömbölyűek, belsejében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.