Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem csak szépek, egészséget is védenek
  2021-09-11 22:36:06, szombat
 
  Néhány gyógynövény nemcsak az egészségünkre nézve hasznos, hanem már a látványuk is szívet melengető. Vagy a színük vagy a küllemük olyan csodálatos, hogy öröm rájuk nézni, nem beszélve arról, hogy az egészségünket is szolgálják. Kutatások igazolják, hogy az emberek sokkal inkább el tudják kötelezni magukat az egészséges életmód mellett, ha olyan gyógyító növényeket fogyasztanak rendszeresen, amelyek elnyerik a tetszésüket. A cikkben olyan hasznos táplálékokat, gyógynövényeket szedtünk egy csokorba, amelyeknek már a látványa is elvarázsol bennünket.

Az Aloe veráról sokaknak nem a szépség jut az eszébe, én mégis azt gondolom, hogy ez a növény szép, főleg, ha a lakásunkban van belőle néhány cseréppel. Egészségügyi hatásai is kiemelkedőek, nem beszélve a szépségápolásban betöltött szerepéről. Az Aloe verát azonban leginkább égési sérülések, sebek és egyéb bőrbetegségek gyógyítására alkalmazzák.

A bojtorján is egy csodálatos gyógynövény. Széles körben lehet alkalmazni vízhajtóként és a vércukorszint csökkentésére. A hagyományos kínai orvoslásban torokfájás és a nátha tüneteinek kezelésére is használják.

A borágó alkalmazható gyomor- és bélrendszeri, légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségek kúrálására. De nagyszerű hasmenés, asztma és hörghurut esetén is, sőt vérnyomáscsökkentő és vértisztító hatásokkal is rendelkezik. Ezen kívül vese- és húgyhólyag-rendellenességek esetén is alkalmazható.

A körömvirág elsősorban sebek kezelésére használható, nagyon jó bőrnyugtató hatással rendelkezik. A búzavirág hatékony a kötőhártya-gyulladás kezelésében. Ha fáradtak vagyunk, a gyógynövényből készült főzettel nyugodtan megmoshatjuk a szemeinket.

A galagonya gyümölcsét évszázadok óta alkalmazzák szívbetegségek kezelésére, mindemellett az emésztési és a veseproblémákat is hatékonyan orvosolhatja.

A zsurlót már az ókori rómaiak és görögök is előszeretettel használták, hiszen csillapítja a vérzést, gyógyítja a fekélyeket és nagyon hatékony a sebek és a veseproblémák gyógyításában.

A homoktövis leveleit használhatjuk köhögés, láz és fájdalom enyhítésére, de nagyon hasznos gyomor- és bélrendszeri, valamint egyes bőrbetegségek gyógyításában is. A gyümölcs leve és olaja használható májbetegségek és gyomor- és bélrendszeri betegségek kezelésére. Magas C-vitamin-tartalma pedig az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt.

Az izsóp legfőképpen a gyomor- és bélrendszeri problémákat orvosolja, például bélgáz és étvágytalanság esetén jól alkalmazható. De hasznát vehetjük légúti fertőzések, nátha, torokfájás és asztma esetén is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: rendellenességek, szépségápolásban, veseproblémákat, gyógynövényeket, gyógynövényből, szívbetegségek, étvágytalanság, előszeretettel, bőrbetegségek, gyógyításában, használhatjuk, veseproblémák, májbetegségek, vércukorszint, egészségünket, csökkentésére, egészségünkre, immunrendszer, mindemellett, fogyasztanak, bélrendszeri, rendszeresen, alkalmazható, táplálékokat, gyógyítására, orvosolhatja, megmoshatjuk, vízhajtóként, erősítésében, egészségügyi, kiemelkedőek, alkalmazzák, érrendszeri, légzőszervi, lakásunkban, tetszésüket, egészségünkre nézve, színük vagy, küllemük olyan, emberek sokkal, egészséges életmód, cikkben olyan, növény szép, szépségápolásban betöltött, csodálatos gyógynövény, vércukorszint csökkentésére, hagyományos kínai, nátha tüneteinek, borágó alkalmazható, körömvirág elsősorban, búzavirág hatékony, gyógynövényből készült, Magas C-vitamin-tartalma,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanácsok egy pszichológustól  Otthon  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szívek  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szívek  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az ember emlékekből áll  Anyámról való emlékek  Annyira tisztelem a szabadságo...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  ajándék, mellyel meglepem  Robert Merle tollából  különleges  A pitypang legendája  ajándék, mellyel meglepem  Otthon  Zilahy Lajos mondta  Különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vito Giaquinto gondolata  Borzasztó  A sorsod  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ott van  Facebookon kaptam  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szívek  Pitypang szökőkút  Müller Péter tollából  Az ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Különleges  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Otthon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  39 ígéret  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  39 ígéret  James Allen  Tavaszi este  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  James Allen  Sík Sándor - Ha jő a perc  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ady Endre - Mindegy átka  Jázmin  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 15  Dóró Sándor: Embernek maradni  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Csend 
Bejegyzés Címkék
egészségünkre nézve, színük vagy, küllemük olyan, emberek sokkal, egészséges életmód, cikkben olyan, növény szép, szépségápolásban betöltött, csodálatos gyógynövény, vércukorszint csökkentésére, hagyományos kínai, nátha tüneteinek, borágó alkalmazható, körömvirág elsősorban, búzavirág hatékony, gyógynövényből készült, galagonya gyümölcsét, ókori rómaiak, veseproblémák gyógyításában, homoktövis leveleit, gyümölcs leve, immunrendszer erősítésében, izsóp legfőképpen, rendellenességek, szépségápolásban, veseproblémákat, gyógynövényeket, gyógynövényből, szívbetegségek, étvágytalanság, előszeretettel, bőrbetegségek, gyógyításában, használhatjuk, veseproblémák, májbetegségek, vércukorszint, egészségünket, csökkentésére, egészségünkre, immunrendszer, mindemellett, fogyasztanak, bélrendszeri, rendszeresen, alkalmazható, táplálékokat, gyógyítására, orvosolhatja, megmoshatjuk, vízhajtóként, erősítésében, egészségügyi, kiemelkedőek, alkalmazzák, érrendszeri, légzőszervi, lakásunkban, tetszésüket, bőrnyugtató, rendelkezik, hagyományos, gyógynövény, legfőképpen, enyhítésére, vértisztító, használható, kezelésében, csillapítja, orvoslásban, problémákat, elvarázsol, kezelésére, húgyhólyag, kúrálására, hatásokkal, betegségek, körömvirág, használják, elsősorban, kötőhártya, hatékonyan, alkalmazni, szolgálják, homoktövis, fekélyeket, csodálatos, torokfájás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1484
  • e Hét: 7840
  • e Hónap: 21589
  • e Év: 226290
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.