Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idősebb korban : a máj sok mindent nem tolerál
  2021-10-05 19:38:57, kedd
 
  Idősebb korban minden más lesz. A máj sok mindent nem tolerál már!

A májunk relatíve sokáig jól működik és meglehetősen jól tűri, amit évtizedeken keresztül művelünk vele. De aztán ez a szervünk is besokall és megmakacsolja magát, már nem úgy végzi el a feladatait, ahogyan az elvárható lenne. Ahogy öregszünk, úgy egyre több változást tapasztalhatunk meg a testünkön egyes ételektől, italoktól és tevékenységektől. Már semmi sem olyan, mint fiatalkorunkban, mondhatnánk. És ez valóban így is van. Mutatjuk is, hogy milyen változások következhetnek be az életünkben és mit tegyünk, hogyan változtassunk.

Ahogy idősödünk, azt érezhetjük, hogy a kávé már nem dob fel, sokkal inkább szorongónak és stresszesnek érezzük magunkat tőle. Az alkohol is megzavarhat bennünket, már sokkal kevesebb is elég, kis mennyiségtől is becsíphetünk.

Alvászavart és gyakori éjszakai ébredést is tapasztalhatunk, különösen hajnali egy és három óra között. Különböző bőrbetegségek jelenhetnek meg, akár allergia vagy ekcéma, de érzékenyebbek lehetünk vegyi anyagokra és parfümökre is.

Fáradtság és izommerevség is jelentkezhet a reggeli ébredésnél. Gyakorivá válhatnak a problémák a pajzsmirigy és a koleszterin vonatkozásában, és többet fájhat a fejünk. Hormonális egyensúlyhiány is felléphet, hasonlóan depresszió és szorongás is kialakulhat.

A májra nagyon sok feladat hárul az emberi szervezetben, többek között a vér szűrése és méregtelenítése. Olyan hormonokat, toxinokat távolít el a szervezetből, amelyek egyébként kárt tehetnének az egészségünkben.

Mivel a máj felelős a zsírok emésztéséért, a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy megkönnyítjük a munkáját, azaz kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezetünk méregtelenítésére koncentráljon, hogy a különböző toxinok ne kerüljenek a véráramba és így ne okozzanak betegségeket.

A májfunkciót sokféleképpen javíthatjuk. Az alkoholfogyasztás csökkentése szinte azonnal tehermentesíti a májat. A citromos víz is nagyon hasznos, hiszen elősegíti az epetermelést, ami pedig elengedhetetlen az élelmiszerek lebontáshoz.

A B-vitaminok is segítik a máj működését. Nagy mennyiségben a hüvelyesek, a diófélék és a zöld leveles zöldségek tartalmazzák. A zöld leveles zöldségek önmagukban is elengedhetetlenek a jó májműködéshez, mivel nagyon sok folátot, C- és K-vitamint, káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaznak.

A májtisztításban a zöld leveles zöldségek mellett kiemelkedő szerepet játszanak a bogyós gyümölcsök, valamint a cukkini, az uborka, az alma, az eper és az áfonya.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: tevékenységektől, méregtelenítése, májtisztításban, fiatalkorunkban, elengedhetetlen, tapasztalhatunk, tehermentesíti, egészségünkben, egyensúlyhiány, vonatkozásában, következhetnek, megmakacsolja, koncentráljon, májműködéshez, megkönnyítjük, sokféleképpen, változtassunk, bőrbetegségek, érzékenyebbek, becsíphetünk, mennyiségtől, emésztéséért, izommerevség, stresszesnek, szervezetből, jelentkezhet, szervezetben, szervezetünk, mennyiségben, epetermelést, élelmiszerek, tartalmazzák, meglehetősen, tartalmaznak, betegségeket, mondhatnánk, májunk relatíve, elvárható lenne, testünkön egyes, reggeli ébredésnél, koleszterin vonatkozásában, májra nagyon, emberi szervezetben, zsírok emésztéséért, legjobb dolog, szervezetünk méregtelenítésére, különböző toxinok, májfunkciót sokféleképpen, alkoholfogyasztás csökkentése, élelmiszerek lebontáshoz, zöld leveles, bogyós gyümölcsök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Pitypang szökőkút  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az ember  József Attila - Kopogtatás nél...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Töröld le  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Csend  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vidámság  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul David Tripp Április 15  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  39 ígéret  Horváth Szilvia tollából  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Spenót fasírttal  Reményik Sándor: Pierrot &...  39 ígéret  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Magyar költészet napja  József Attila - Kopogtatás nél...  ajándék, mellyel meglepem  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Van néhány kérdés, amin gondol...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 15  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Alvó kislány  Kertem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Önmaga ellenére  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Különleges  40 felett  Márai Sándor tollából  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Jázmin  Hegedüs Géza: Magyar költészet 
Bejegyzés Címkék
májunk relatíve, elvárható lenne, testünkön egyes, reggeli ébredésnél, koleszterin vonatkozásában, májra nagyon, emberi szervezetben, zsírok emésztéséért, legjobb dolog, szervezetünk méregtelenítésére, különböző toxinok, májfunkciót sokféleképpen, alkoholfogyasztás csökkentése, élelmiszerek lebontáshoz, zöld leveles, bogyós gyümölcsök, tevékenységektől, méregtelenítése, májtisztításban, fiatalkorunkban, elengedhetetlen, tapasztalhatunk, tehermentesíti, egészségünkben, egyensúlyhiány, vonatkozásában, következhetnek, megmakacsolja, koncentráljon, májműködéshez, megkönnyítjük, sokféleképpen, változtassunk, bőrbetegségek, érzékenyebbek, becsíphetünk, mennyiségtől, emésztéséért, izommerevség, stresszesnek, szervezetből, jelentkezhet, szervezetben, szervezetünk, mennyiségben, epetermelést, élelmiszerek, tartalmazzák, meglehetősen, tartalmaznak, betegségeket, mondhatnánk, lebontáshoz, jelenhetnek, szorongónak, alvászavart, magnéziumot, pajzsmirigy, javíthatjuk, májfunkciót, évtizedeken, megzavarhat, fogyasztunk, kialakulhat, koleszterin, csökkentése, életünkben, változások, érezhetjük, tehetnének, önmagukban, kiemelkedő, gyümölcsök, hüvelyesek, kerüljenek, ébredésnél, depresszió, hormonokat, parfümökre, hormonális, feladatait, gyakorivá, elvárható, válhatnak, problémák, felléphet, fáradtság, anyagokra, bennünket, testünkön, változást, különösen, öregszünk, különböző, hasonlóan, szorongás, zöldségek, működését, kalciumot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 11041
  • e Hónap: 24790
  • e Év: 229491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.