Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A koriander levél, -mag és -olaj előnyei
  2021-10-22 09:40:36, péntek
 
 



A koriandernek meglehetősen érdekes az illata. Sokan éppen emiatt a különös szag miatt nem fogyasztják, pedig nagyon sok egészségügyi előnye van, nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis vasat, mangánt és magnéziumot. De rostokban is bővelkedik, amelyek csökkentik az emésztési panaszok kialakulását, mint például hasmenés, gyomorfájdalom, étvágytalanság és puffadás.

A koriander más előnyökkel is rendelkezik, például eredményesen csillapítja a fogfájást, az ízületi fájdalmat, illetve a gomba és baktériumok okozta fertőzésekkel szemben is eredményesen veszi fel a harcot.

Sokféle formában fogyaszthatjuk, hiszen a gyógynövény levele, magja és a belőle készült olaj is ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik. A koriander antiszeptikus, gombaellenes, méregtelenítő és antioxidáns hatású, így védelmet jelenthet a bőr számára a gombás fertőzésekkel, a bőrszárazsággal és az ekcémával szemben. Kiemelkedő az antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatása, többek között ezért is olyan hatékony a bőrbetegségekkel szemben.

A gyógynövény kalciumban is gazdag, ami nagyon hasznos, ha szeretnénk, hogy a csontjaink sokáig erősek és egészségesek maradjanak és megelőzhessük a csontritkulást.

A koriander antioxidáns vitaminokban is bővelkedik, mint például A- és C-vitamin, emellett olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek szükségesek a jó látás fenntartásához. A gyógynövény egészséges alkotóelemei csökkentik a stresszt, amely ha tartóssá válik, negatív hatása van a szem működésére. A koriander levelei béta-karotinban is gazdagok, amit A-vitaminná alakít át a szervezetünk, így nemcsak a szem, hanem a bőr egészségét is támogatja.

A koriander stimulálja a belső elválasztású mirigyeket, például arra ösztönzi a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint termeljen. Ez nagyon lényeges a cukorbetegek számára, hiszen ez a hatás csökkentheti a vércukorszintet. A koriandermagnak kiemelkedő szerepe van az emésztés szabályozásában is, ennek következtében pedig a koleszterinszintet is csökkenti.

A magok C-vitaminban is bővelkednek. Ez az erős antioxidáns segít a szervezetnek, hogy hatékonyan küzdjön meg a megfázással, és csökkentse az olyan kellemetlen tünetet, mint például a köhögés.

A korianderolaj is nagyon hatásos lehet egyes emésztési problémáknál, akár puffadás vagy bélgázképződés esetén. Ha valaki gyógyszert szed, kérdezze meg a kezelőorvosát a koriander fogyasztásával kapcsolatban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, bőrbetegségekkel, szabályozásában, koriandermagnak, bőrszárazsággal, antimikrobiális, vércukorszintet, hasnyálmirigyet, gyomorfájdalom, bélgázképződés, fogyasztásával, csontritkulást, étvágytalanság, fenntartásához, fogyaszthatjuk, fertőzésekkel, antiszeptikus, méregtelenítő, kezelőorvosát, megelőzhessük, következtében, korianderolaj, alkotóelemei, koriandernek, kialakulását, egészségesek, szervezetünk, eredményesen, csökkentheti, gombaellenes, cukorbetegek, egészségügyi, kapcsolatban, mennyiségben, szervezetnek, vitaminokban, koriandernek meglehetősen, különös szag, emésztési panaszok, ízületi fájdalmat, gyógynövény levele, belőle készült, koriander antiszeptikus, gombás fertőzésekkel, ekcémával szemben, bőrbetegségekkel szemben, gyógynövény kalciumban, csontjaink sokáig, koriander antioxidáns, gyógynövény egészséges, szem működésére, koriander levelei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sorsunk miatt...  Paul David Tripp Április 13  Egy barátság története  Az ember emlékekből áll  képre írva  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Andrássy Réka - A bolond Böske  Borzasztó  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Horváth Szilvia tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péter: Harmonia c...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A Magyar Költészet napja alkal...  Anyák napjára  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Segíts neki dicsérni Téged  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Robert Merle tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó cicák  Robert Merle tollából  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Zilahy Lajos mondta  Ady Endre - Mindegy átka  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  "Ez egy csoda"  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jan Twardowski - Siessünk  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  különleges  Szívek  IGEN így  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda"  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyszerű  Paul David Tripp Április 12  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Vidámság  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
koriandernek meglehetősen, különös szag, emésztési panaszok, ízületi fájdalmat, gyógynövény levele, belőle készült, koriander antiszeptikus, gombás fertőzésekkel, ekcémával szemben, bőrbetegségekkel szemben, gyógynövény kalciumban, csontjaink sokáig, koriander antioxidáns, gyógynövény egészséges, szem működésére, koriander levelei, koriander stimulálja, belső elválasztású, cukorbetegek számára, hatás csökkentheti, koriandermagnak kiemelkedő, emésztés szabályozásában, magok C-vitaminban, erős antioxidáns, olyan kellemetlen, koriander fogyasztásával, tulajdonságokkal, bőrbetegségekkel, szabályozásában, koriandermagnak, bőrszárazsággal, antimikrobiális, vércukorszintet, hasnyálmirigyet, gyomorfájdalom, bélgázképződés, fogyasztásával, csontritkulást, étvágytalanság, fenntartásához, fogyaszthatjuk, fertőzésekkel, antiszeptikus, méregtelenítő, kezelőorvosát, megelőzhessük, következtében, korianderolaj, alkotóelemei, koriandernek, kialakulását, egészségesek, szervezetünk, eredményesen, csökkentheti, gombaellenes, cukorbetegek, egészségügyi, kapcsolatban, mennyiségben, szervezetnek, vitaminokban, elválasztású, problémáknál, meglehetősen, antioxidáns, magnéziumot, csillapítja, gyógynövény, baktériumok, rendelkezik, fogyasztják, bővelkednek, szükségesek, kellemetlen, megfázással, egészségét, kalciumban, karotinban, egészséges, kiemelkedő, bővelkedik, maradjanak, stimulálja, csontjaink, ugyanolyan, csökkentik, szeretnénk, működésére, mirigyeket, vitaminban, gyógyszert, előnyökkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 587
  • e Hét: 6943
  • e Hónap: 20692
  • e Év: 225393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.