Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mikrobiom-helyreállító ételek
  2021-10-31 20:19:29, vasárnap
 
  Mikrobiom-helyreállító ételek

Az egészséges, jól működő mikrobiom, vagy más néven bélflóra a sikeres fogyókúra egyik záloga. Az itt élő 100 billió bélbaktérium tehet róla, hogy az ember mit kíván meg, mennyire éhes, és hány kalóriát nyer ki az ételből, amit megeszik, egyszóval összekötik a gyomrot az aggyal.

Általánosságban azoknak, akik karcsúbbak, több és sokszínűbb a bélbaktérium-állománya. A mikrobiom egyensúlyhiánya ugyanis gyulladások kialakulásához, súlygyarapodáshoz és nehézkes fogyáshoz vezethet. Viszont a bélflóra állapotán könnyen és gyorsan lehet javítani a megfelelő táplálkozással.

Az alábbi listában olyan pre- és probiotikus (vagyis a vastagbélben élő jó baktériumokat tápláló vagy hasznos baktériumokat tartalmazó) ételeket gyűjtöttünk össze, melyek segítenek legyőzni a cukoréhséget, közben pedig helyreállítják a mikrobiom egészségét, és segítenek a fogyásban.

9 étel, ami optimálissá teszi a mikrobiom működését: fogyasztanak, és a bélflórának is jók
Ez a 9 fogyasztó étel rendbe teszi a gyomor és az agy kapcsolatát.

A csicsóka 2 gramm rostot tartalmaz, ennek 76 százaléka inulin, mely támogatja a bélbaktériumokat, javítja az emésztést, és segít a zsírbontásban. Ezenkívül a csicsóka az immunrendszernek is jót tesz, és magas tiamin- és káliumtartalma miatt támogatja az izmok működését.

A hagyma és a fokhagyma is tartalmaz az inulin mellett egy másik, frukto-oligoszacharid (FOS) nevű prebiotikus rostot. Mindkét növény jót tesz a szív és érrendszeri betegségeknek, valamint támogatják az immunrendszert. A fokhagyma rostjai ráadásul a bifidobaktérium növekedésében is szerepet játszanak, mely fellép a káros baktériumok ellen.

A spárga 100 grammja 2-3 gramm inulint tartalmaz, ráadásul olyan bélbaktériumokat is táplál, melyek fellépnek a rák egyes fajtái ellen. Antioxidáns- és rosttartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatással is bír, ráadásul igazi negatív kalóriás, fogyókúrás csodaszer.

A banán vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, és egy kis inulin is van benne. Ráadásul a zöld banán rezisztens keményítőt is jócskán tartalmaz, aminek szintén van prebiotikus hatása. Mértékkel fogyasztva jó kiegészítője lehet a fogyókúrának enyhe vízhajtó hatása miatt is.

A baboknak és hüvelyeseknek is kifejezetten magas a rost- és a rezisztenskeményítő-tartalmuk, ami miatt nemcsak a fogyókúrának tesznek jót, ugyanis tovább eltelítenek, és hosszan laktatnak, hanem a bélflórát is táplálják. Különösen ajánlott a lencse és a vesebab.

Bár a legtöbb sajt fermentálással készül, nem mindegyik tartalmaz probiotikumokat. A gouda, mozzarella, cheddar sajtok és a cottage cheese jó forrásnak számít. A sajtok ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdagok, a fogyasztásuk csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, és fehérjetartalmuk miatt a fogyókúrának is jó kiegészítői lehetnek.

A kefir egy fermentált tejtermék, akárcsak a joghurt. Mindkettő probiotikus jellegű, tehát olyan baktériumokat tartalmaz, melyek eljutnak a vastagbélig, megtapadnak annak falán, és gazdagítják a bélflórát. A kefir segíti az emésztést, és véd a fertőzésekkel szemben. Bár a joghurtot gyakrabban fogyasztják, a kefir sokkal többféle jó baktériumot és élesztőt tartalmaz, ezért érdemes beiktatni az étrendbe.

A savanyított zöldségek, mint amilyen az uborka is, rengeteg egészséges probiotikus baktériumot tartalmaznak, melyek segítenek javítani az emésztést. A kalóriatartalmuk rendkívül alacsony, ezért fogyókúrához is előnyösek, és sok bennük a K-vitamin, aminek véralvadásgátló hatása van.

Az olívabogyó darabjában 5 kalória van, és ez az apró gyümölcs rengeteg egészséges zsírt és antioxidánst is tartalmaz, amellyel véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen. A boltban kapható olívabogyó bizony szintén fermentált, és Lactobacillusban gazdag, mely egy gyomorbarát baktérium.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: fehérjetartalmuk, bélbaktériumokat, lactobacillusban, immunrendszernek, kalóriatartalmuk, egyensúlyhiánya, rosttartalmának, bifidobaktérium, általánosságban, véralvadásgátló, probiotikumokat, kialakulásához, kialakulásának, oligoszacharid, káliumtartalma, táplálkozással, fermentálással, helyreállítják, immunrendszert, hüvelyeseknek, baktériumokat, növekedésében, betegségeknek, zsírbontásban, fertőzésekkel, vastagbélben, fogyókúrának, bélbaktérium, fogyasztanak, kiegészítője, cukoréhséget, fogyókúrához, vitaminokban, köszönhetően, antioxidánst, kifejezetten, sikeres fogyókúra, mikrobiom egyensúlyhiánya, bélflóra állapotán, megfelelő táplálkozással, alábbi listában, mikrobiom egészségét, mikrobiom működését, izmok működését, inulin mellett, fokhagyma rostjai, bifidobaktérium növekedésében, káros baktériumok, banán vitaminokban, zöld banán, fogyókúrának enyhe, fogyókúrának tesznek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Alvó kislány  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Horváth Szilvia tollából  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Borzasztó  Facebookon kaptam  IGEN így  Horváth Szilvia tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vidámság  Ady Endre - Mindegy átka  Jan Twardowski - Siessünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét  Az ember  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Különleges  Magyar költészet napja  Ott van  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Gebhardt Nóra versei II.  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
sikeres fogyókúra, mikrobiom egyensúlyhiánya, bélflóra állapotán, megfelelő táplálkozással, alábbi listában, mikrobiom egészségét, mikrobiom működését, izmok működését, inulin mellett, fokhagyma rostjai, bifidobaktérium növekedésében, káros baktériumok, banán vitaminokban, zöld banán, fogyókúrának enyhe, fogyókúrának tesznek, legtöbb sajt, cottage cheese, sajtok ásványi, fogyasztásuk csökkenti, fermentált tejtermék, kefir segíti, fertőzésekkel szemben, joghurtot gyakrabban, kefir sokkal, savanyított zöldségek, kalóriatartalmuk rendkívül, olívabogyó darabjában, apró gyümölcs, boltban kapható, gyomorbarát baktérium, fehérjetartalmuk, bélbaktériumokat, lactobacillusban, immunrendszernek, kalóriatartalmuk, egyensúlyhiánya, rosttartalmának, bifidobaktérium, általánosságban, véralvadásgátló, probiotikumokat, kialakulásához, kialakulásának, oligoszacharid, káliumtartalma, táplálkozással, fermentálással, helyreállítják, immunrendszert, hüvelyeseknek, baktériumokat, növekedésében, betegségeknek, zsírbontásban, fertőzésekkel, vastagbélben, fogyókúrának, bélbaktérium, fogyasztanak, kiegészítője, cukoréhséget, fogyókúrához, vitaminokban, köszönhetően, antioxidánst, kifejezetten, fogyasztásuk, tartalmaznak, helyreállító, gyűjtöttünk, baktériumok, eltelítenek, savanyított, baktériumot, kapcsolatát, antioxidáns, gazdagítják, probiotikus, vastagbélig, prebiotikus, megtapadnak, fogyasztják, kiegészítői, gyomorbarát, optimálissá, bélflórának, érrendszeri, gyulladások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.