Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A májkárosodás fontos jelei
  2021-11-03 21:54:12, szerda
 
  Mik a májkárosodás legfontosabb tünetei? Hogyan ismerheti fel időben a problémát?

Májunkat számtalan veszély fenyegeti, ezek közül a leggyakoribbak a hepatitis,(döntő részben vírusos) az elhízás és a cukorbetegség okozta zsírmáj, és végül, de nem utolsó sorban az alkohol okozta májbetegségek, a cirrózis vagy májzsugor és a zsírmáj.

A károsodott máj legfontosabb tünetei:

1, Gyomorproblémák: a gyakori hányinger és hányás a májkárosodás jelei is lehetnek. Ezek a tünetek akkor jelentkeznek, ha a máj nem képes semlegesíteni a különböző toxinokat.

2, A vizelet megváltozott színe: a vizelet eltérő színét a bilirubin megnövekedett mennyisége okozza a vérben. Ilyenkor a vizelet barnás színűvé (sör barna) válik. Mivel a máj nem képes kiszűrni a vérből a bilirubint, a vesék veszik át ezt a feladatot. Az epekövesség is gyakoribb és ezek a kövek nem koleszterin kövek, hanem leginkább pigmentkövek.

3, Emésztőrendszeri problémák: amikor a máj megbetegszik, nem képes megfelelő mennyiségű epét termelni, ezért gyakrabban fordul elő hasmenés. Az epe hiányában megnő a zsírokkal szembeni érzékenység, ami irritálja a beleket, de okozhat felfúvódást és székrekedést is, valamint a szervezet kevésbé tolerálja az alkohol bevitelt.

4, Hasmenés, székrekedés, bélrendszeri vérzés. A sérült máj eredményeként előfordulhat bélrendszeri vérzés, ami hasmenést, de akár székrekedést is okozhat. Az előrehaladott májkárosodás súlyos nyelőcső vérzést okozhat, ami vérhányással is jár. Életveszélyes állapot, intenzív kezelése szükséges!

5, Hasi diszkomfort érzet. Ez a májkárosodás egyik leggyakoribb tünete.

6, Megnövekedett folyadék visszatartás. Ez a tünet a májbetegségek korai szakaszában szokott jelentkezni, s a folyadék felgyülemlése rendszerint a lábakban és bokában történik.

7, Hasi fájdalmak. Fájdalmas görcsök, puffadás, melyek a has alsó részére koncentrálódnak. Ilyenkor folyadék felgyülemlés is előfordulhat a hasban.

8, Krónikus viszketés. Amikor a máj károsodik, a bőr sokkal érzékenyebbé válik és állandóan viszket.

9, A széklet színének változása. Ezt a tünetet az epe hiánya okozza. Ilyenkor a széklet halvány sárgává, szürkévé válik.

10, Csökkent étvágy. A májnak fontos szerepe van a zsírok lebontásában és az emésztés folyamatában. Ha ezt a funkcióját nem tudja megfelelően ellátni, akkor az elfogyasztott étel nem emészthető meg megfelelően, s ez fogyáshoz, az étvágy csökkenéséhez vezet.

11, Sárgaság. Ennek során a szem fehérje, az ujjak, a nyelv és a bőr válik sárgás színűvé. Oka a bilirubin emelkedett szintje a vérben.

12, Fáradtság érzet. Ez a tünet nagyon jellemző a májkárosodásra. A fáradtság azért alakul ki, mert a májnak sokkal többet kell dolgoznia, hogy feladatát el tudja látni, ez pedig kimeríti a szervezetet.

13, A testszőrzet fokozatos eltűnése.

14, A köldök körüli vénák kitágulása, amit már az ókorban is ismertek és medúza fejnek neveztek el.

15, Jellegzetes, semmivel össze nem keverhető szájszag.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: emésztőrendszeri, koncentrálódnak, gyomorproblémák, leggyakoribbak, májkárosodásra, felgyülemlése, eredményeként, májbetegségek, cukorbetegség, elfogyasztott, előrehaladott, megnövekedett, életveszélyes, csökkenéséhez, semlegesíteni, májkárosodás, pigmentkövek, vérhányással, megváltozott, székrekedést, jelentkeznek, bélrendszeri, megbetegszik, legfontosabb, előfordulhat, felgyülemlés, lebontásában, folyamatában, visszatartás, érzékenyebbé, leggyakoribb, rendszerint, felfúvódást, testszőrzet, székrekedés, szervezetet, májkárosodás legfontosabb, cukorbetegség okozta, alkohol okozta, cirrózis vagy, gyakori hányinger, májkárosodás jelei, tünetek akkor, különböző toxinokat, vizelet megváltozott, vizelet eltérő, bilirubin megnövekedett, vizelet barnás, vesék veszik, zsírokkal szembeni, szervezet kevésbé, alkohol bevitelt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó cicák  Esti kép  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Hogy lehet megtartani  Szép napot kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Png fotel  Julian Brass gondolata  Png cica  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
májkárosodás legfontosabb, cukorbetegség okozta, alkohol okozta, cirrózis vagy, gyakori hányinger, májkárosodás jelei, tünetek akkor, különböző toxinokat, vizelet megváltozott, vizelet eltérő, bilirubin megnövekedett, vizelet barnás, vesék veszik, zsírokkal szembeni, szervezet kevésbé, alkohol bevitelt, előrehaladott májkárosodás, májkárosodás egyik, májbetegségek korai, folyadék felgyülemlése, széklet színének, széklet halvány, májnak fontos, zsírok lebontásában, emésztés folyamatában, elfogyasztott étel, étvágy csökkenéséhez, szem fehérje, bilirubin emelkedett, tünet nagyon, fáradtság azért, májnak sokkal, testszőrzet fokozatos, köldök körüli, emésztőrendszeri, koncentrálódnak, gyomorproblémák, leggyakoribbak, májkárosodásra, felgyülemlése, eredményeként, májbetegségek, cukorbetegség, elfogyasztott, előrehaladott, megnövekedett, életveszélyes, csökkenéséhez, semlegesíteni, májkárosodás, pigmentkövek, vérhányással, megváltozott, székrekedést, jelentkeznek, bélrendszeri, megbetegszik, legfontosabb, előfordulhat, felgyülemlés, lebontásában, folyamatában, visszatartás, érzékenyebbé, leggyakoribb, rendszerint, felfúvódást, testszőrzet, székrekedés, szervezetet, koleszterin, epekövesség, érzékenység, diszkomfort, megfelelően, jellegzetes, szakaszában, jelentkezni, kitágulása, gyakrabban, funkcióját, mennyiségű, bilirubint, károsodott, mennyisége, emelkedett, emészthető, állandóan, bilirubin, fáradtság, változása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1707
  • e Hét: 6552
  • e Hónap: 38038
  • e Év: 242739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.