Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rágalmazás
  2021-11-10 21:00:45, szerda
 
  Rágalmazás

Textus: 1Kir 18,16-18

Vannak akik gyűlölik a vallást. Azt gondolják róla, hogy az egy rossz dolog. Azt gondolják, hogy rossz hatással van a világra, és hogy a világ egy jobb hely lenne nélküle. Jézus mielőtt visszament volna az Atyjához a mennybe, azt mondta azt őt követőknek, hogy a világ gyűlölni fogja őket Őmiatta és az evangéliumért. Néha a világ az Isten népe iránti gyűlöletét úgy fejezi ki, hogy rágalom hadjáratot indít ellene és igazságtalanul vádolja.

Aháb király e világ embere volt. Gyűlölte Illést és a vallását. Amikor találkozott vele, akkor rágalmazta ás igazságtalanul vádolta. Ezt mondta neki:

,,Te vagy az, Izráel megrontója?!"

Aháb úgy gondolta, hogy Illés volt az oka annak, hogy olyan rossz volt a helyzet Izráelben. Ha nem lett volna Illés, akkor most minden nagyon jó lenne az országban. Ő a felelős azért hogy olyan nagy a baj az országban, hogy olyan nagy szárazság van.

Ezt Aháb gondolta így. De valójában nem Illés volt a felelős a szárazságért. Nem ő volt a baj oka, nem ő volt a nyomorúság okozója. Ő csak az Úr követe volt. A szárazság oka Aháb király és a nép bűne volt, az hogy a Baált követték. A nép megszegte az Úr első parancsolatát.

,,Ne legyenek néked idegen isteneid énelőttem."

A nép Baált az Úr elé helyezte amivel megszegte az első parancsolatot és emiatt Isten megvonta az áldását az országtól.

Van itt néhány nagy igazság számunkra.

I. Az első az, hogy a rágalmazás a Sátán egyik módszere amivel megpróbálja lejáratni az Úr szolgáit.

Az ördögre jellemző a rágalmazás. Isten népét gyakran éri rágalmazás, úgy ahogyan itt is látjuk. Aháb király rágalmazta Illést. Azzal vádolta, hogy bajt hozott a népre.

A rágalmazás egy veszélyes dolog, sőt, a Szentírás szerint bűnt követ el az aki mást megrágalmaz. Vannak keresztyének akik nincsenek ennek tudatában. Amikor hallanak egy rágalmat valakiről akkor azt elhiszik. Amikor beszélsz velük erről akkor valami ilyensmit mondanak:

,,Rossz ember kell legyen. Biztos valami baj van vele. Ha nem így lenne, az emberek nem beszélnének rosszat róla."

De ez egyszerűen nem igaz. Jézus tökéletes volt mégis megrágalmazták. A Lk 23,2-ben a vallási vezetők azzal vádolták Jézust, hogy félrevezeti a népet. A Mk 14,56-ben azt olvassuk, hogy:

,,sokan tettek hamis tanúvallomást ellene..."

Azok akik követik Jézust néha hasonlót tapasztalnak meg. A Mt 5,11-ben Jézus azt mondta:

,,Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok."

Amikor Pál és Silás kiűzték a leánykából a gonosz lelket és annak a gazdái megértették, hogy több bevételük nem fog származni a leánykából, akkor megragadták őket, a hatóság elé, a főtérre hurcolták és azt mondták (ApCsel 16,20-21):

,,Ezek az emberek felforgatják a városunkat. Zsidók lévén, olyan szokásokat hirdetnek, amelyeket nekünk nem szabad sem átvennünk, sem követnünk, mert rómaiak vagyunk."

Amikor Thesszalonikába mentek, akkor néhány zsidó maguk mellé vettek a piaci csavargók közül néhány hitvány embert, csődületet támasztottak, fellármázták a várost, és azt mondták Pálról és Silásról (ApCsel 17,6-7):

,,Ezek, akik az egész világot felforgatták, itt is megjelentek. Jászón befogadta őket, holott ezek mind a császár parancsai ellen cselekszenek."

Ha követed Krisztust, akkor az emberek mindenféle gonosz dolgot, hazugságot mondhatnak rólad. Péter apostol is ír a levelében arról, hogy a keresztyéneket hamisan fogják vádolni. Azt írja:

1Pt 2,12: ,,Tisztességesen éljetek a pogányok között, hogy ha valamivel rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, a ti jó cselekedeteiteket látva, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján."

Milyen sok mindennel meg volt vádolva az egyházunk az évek során és még ma is elhangzanak rólunk hamis vádak. Az egyik ilyen hamis vád az, hogy mi lelkészek pénzért prédikálunk. A keresztyének meg lesznek rágalmazva.

Az ördög gyakran használ hazugságokat, rágalmazásokat és félretájékoztatást azért, hogy lejárassa Isten szolgáit. A rágalmazás egy eszköz, amit az ördög arra használ, hogy a keresztyéneket és szolgálatukat hatástalanítsa.

Van itt két lecke számunkra.

1. Az első az, hogy nem szabad hallgatnod a rágalmakra, pletykákra és célozgatásokra.

Ne hidd el azokat. Ne adjál azoknak helyet a fejedbe és a szívedbe. A megítéléseink, véleménynyilvánításaink tényeken kell alapuljanak. Nem szabad hallgatnunk a megalapozatlan pletykákra, és utána miattuk gyanakodni az emberekre.

Tudom, hogy vannak keresztyének, akik úgy gondolják, hogy aki igazán jó, arról nem keringenek pletykák. De remélem, hogy a példák a Szentírásból amiket az imént említettem a mi Urunkról és Pál apostolról, elegendő bizonyíték arra nézve, hogy ezek a testvérek belássák, hogy téves volt az ő elgondolásuk.

A keresztyéneket fogják rágalmazni. Ne hallgassatok ezekre a rágalmakra. Ítéleteinknek az igazságon kell alapulniuk.

A második lecke a gyülekezetünket érinti: szeretnénk ha az itt élő emberek jót gondolnának rólunk és ha jó hírnevünk lenne itt a térségben.

Szeretnénk ha az itt élő emberek úgy ismernének bennünket, hogy mi egy jó gyülekezet vagyunk. Nem szeretnénk, hogy rossz vagy negatív dolgok hangozzanak el rólunk az emberek között.

De amit meg kell értsünk az, hogy amikor nagy gonoszság van elterjedve, úgy mint napjainkban a társadalmunkban, akkor ez egy lehetetlen cél. Ha egy gyülekezet hűséges az Úrhoz, az Ő tanításaihoz - akkor az istentelen emberek véleménye arról a gyülekezetről nem lesz jó, nem lesz pozitív, hanem megvetéssel fognak nyilatkozni arról a gyülekezetről és rossz dolgokat fognak arról mondani.

Olyan környezetben gyűlünk össze rendszeresen imádni a Biblia Istenét, ahol a szabadelvű gondolkodás, a szabados életvitel népszerű, ahol sokan különféle bűnökben élnek amiket ők nem bűnnek tekintenek hanem jó dolognak. Azokat a gyülekezeteket amelyek ragaszkodnak a biblikus tanításokhoz mint a miénk is, sokan úgy tekintik, hogy szűklátókörűek vagy beszűkültek, maradiak vagy ósdiak, nem intellektuálisak, türelmetlenek és szeretetlenek másokkal szemben. Nem akarjuk, hogy ezeket a címkéket ránk ragasszák.

2. De a lecke amit látunk a igeszakaszunkból az, hogy: nem szabad feladnunk az elveinket, a meggyőződéseinket azért, hogy jól vélekedjenek rólunk az emberek, hogy jó véleményük legyen a gyülekezetünkről.

Illés szilárdan ragaszkodott az igazsághoz. Aháb király szemébe mondta, hogy mi az igazi probléma. Azt mondta neki:

,,Nem én döntöm romlásba Izráelt, hanem te és a te atyád háza, mert elhagytátok az ÚR parancsolatait, és te a Baalokat követed."

II. A második nagy alapelv amit látunk az igeszakaszunkból az, hogy: bajok, nehézségek és nyomorúságok jönnek, amikor az emberek megszegik Isten parancsolatait.

Illés világosan tudtára adta Aháb királynak hogy mi az igazi probléma - az, hogy Ő és a nép nagy része elhagyták az Úr parancsolatait és a Baált követték.

Ezzel az üzenettel kell mi is kimenjünk az emberek közé. El kell mondjuk nekik, hogy meg kell térjenek Istenhez, vagyis hogy el kell forduljanak a bűneiktől és Istenhez kell forduljanak. Jézus Krisztushoz kell jöjjenek, hogy általa és benne üdvözüljenek, hogy az Ő ereje által abbahagyják a bűnökben való élést és hogy elkezdjenek Istennek engedelmes életet élni. Ez az út az áldott élethez.

De Aháb a probléma okát nem abban látta amiben Illés látta. Ő Illést hibáztatta a nehéz körülmények miatt. És ő az igazi problémának a szárazságot és az éhínséget tartotta, nem pedig a saját és a nép bálványimádását. Ugyanígy tekint a mai világ a történésekre amik napjainkban történnek. A felszínt látja csak, a következményeket és azt gondolja hogy azok a fő problémák. De nem látja a gyökérproblémát, a bűnt amelyből azok származnak.

Például az AIDS betegséget a világ orvosi problémának és nem erkölcsi problémának tartja. Nem látja a nagy képet, úgy ahogy Aháb sem látta. Vajon mi látjuk-e a nagy képet? Mi a nagy kép?

A nagy kép az, hogy van egy Isten, aki igaz és igazságos. Minden embernek kötelessége az Ő dicsőségére, és az Ő parancsolatai szerint élni. Ha nem így élnek, akkor Isten bajokat, és nehézségeket küld az életükbe. Ezeken keresztül hívja az embereket bűnbánatra. Ha mi a bajt és a nehézséget tekintjük az egyetlen és végső problémának, az igazi problémának, akkor az üdvösség minden reményét elszalasztjuk.

1. Tehát a nagy lecke számunkra itt az, hogy : minket, mint gyülekezetet Isten azzal bízott meg, hogy felhívjuk a világ figyelmét arra, hogy az igazi problémák nem a szárazságok, a háborúk, az éhínségek, a betegségek (járványok; lásd Covid) - hanem az emberek bűnei amelyek végső soron ezek mögött a dolgok mögött állnak.

A bűn az ami ezeket a dolgokat reánk hozza. A bűneink következményei ezek. Illéshez hasonlóan Isten minket is azzal bízott meg, hogy megtérésre szólítsuk fel az embereket. Arra hívott el Isten, hogy tanúskodjunk az igazságról. Rá kell irányítsuk az emberek figyelmét a valódi problémára, és hívnunk kell őket, hogy térjenek Jézus Krisztushoz.

III. Végül, arra szeretném felhívni azok figyelmét akik nem keresztyének, hogy az egyik dolog amit itt látunk, az, hogy bár Isten nagy csodát vitt végbe Aháb előtt, ő mégsem tanult semmit abból.

Sokan így gondolkodnak:

,,Ha látnék egy csodát, elhinném, hogy van Isten. Ha Isten bebizonyítaná nekem, hogy ő valóban létezik, akkor biztosan hinnék Benne."

De gondoljatok Ahábra. Három és fél évig látta azt a csodát, hogy nincs eső. Később meglátta a nagy csodát a Kármel-hegyen, ahol tűz szállt le az égből, és megemésztette az Illés áldozatát. És mégis mindezek ellenére ő nem lett hívő.

Így volt ez a fáraóval is. Sok csodát látott, amikor fogságban tartotta az izraelitákat. Egyikük sem késztette rá, hogy az Úr szolgája legyen.

Jézus sok csodát művelt. Sokan a csodák ellenére sem hittek. Jézus feltámasztotta Lázárt a halálból. Válaszul néhányan eltervezték, hogy megölik őt és Lázárt.

Ha csodát látnál - hinnél? Kegyelem nélkül nem hinnél. A bűn mélyen meggyökerezik a szívedben. Ha magadra hagyna Isten, akkor a csoda egyáltalán nem hatna rád, kivéve azt a hatást, hogy jobban megkeményítene a bűnben.

Ha nem vagy keresztyén imádkoznod kell Istenhez, hogy nyissa meg a szívedet. Meg kell látnod Jézus dicsőségét. Szükséged van arra, hogy Ő eltávolítsa belőled a kőszívet. Erre csak egyedül Ő képes. Ha Ő ezt nem teszi meg, akkor olyan leszel, mint Aháb király. Ő látta a csodát, hogy három és fél évig nem volt eső. Látott tüzet lejönni az égből a Kármel-hegyen. Mégsem hitt. Elveszett. Ne kövesd a nyomdokait. Kérd Istent, hogy nyissa meg a szívedet. Ez az a dolog, amire szükséged van, hogy Ő megtegye. Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: igeszakaszunkból, következményeket, intellektuálisak, gyülekezetünkről, bálványimádását, gyökérproblémát, gyülekezetünket, társadalmunkban, thesszalonikába, szűklátókörűek, keresztyéneket, gyülekezeteket, parancsolatait, megrágalmazták, igazságtalanul, következményei, tisztességesen, célozgatásokra, feltámasztotta, hatástalanítsa, megalapozatlan, rágalmazásokat, megkeményítene, türelmetlenek, gyülekezetről, szeretetlenek, evangéliumért, parancsolatát, parancsolatai, bebizonyítaná, elszalasztjuk, megítéléseink, gonosztevőket, tanúvallomást, megemésztette, ítéleteinknek, jobb hely, világ gyűlölni, helyzet Izráelben, felelős azért, nyomorúság okozója, első parancsolatot, ördögre jellemző, veszélyes dolog, rágalmat valakiről, vallási vezetők, gonosz lelket, gazdái megértették, főtérre hurcolták, emberek felforgatják, piaci csavargók, egész világot, Gyűlölte Illést, Amikor Pál, Amikor Thesszalonikába, Biblia Istenét, Jézus Krisztushoz, Kérd Istent,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Kellemes délutánt kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hiányzik  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  Png telefon  képre írva  Éretlen vers  Hiányzik  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Rátalálsz  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png virág 
Bejegyzés Címkék
jobb hely, világ gyűlölni, helyzet Izráelben, felelős azért, nyomorúság okozója, első parancsolatot, ördögre jellemző, veszélyes dolog, rágalmat valakiről, vallási vezetők, gonosz lelket, gazdái megértették, főtérre hurcolták, emberek felforgatják, piaci csavargók, egész világot, császár parancsai, emberek mindenféle, levelében arról, keresztyéneket hamisan, pogányok között, meglátogatás napján, évek során, egyik ilyen, ördög gyakran, ördög arra, megalapozatlan pletykákra, imént említettem, testvérek belássák, keresztyéneket fogják, igazságon kell, második lecke, gyülekezetünket érinti, emberek között, gyülekezet hűséges, istentelen emberek, szabadelvű gondolkodás, szabados életvitel, gyülekezeteket amelyek, biblikus tanításokhoz, címkéket ránk, lecke amit, meggyőződéseinket azért, igazi probléma, második nagy, emberek megszegik, üzenettel kell, emberek közé, bűnökben való, áldott élethez, probléma okát, nehéz körülmények, igazi problémának, éhínséget tartotta, történésekre amik, felszínt látja, bűnt amelyből, világ orvosi, nagy képet, embereket bűnbánatra, nehézséget tekintjük, üdvösség minden, nagy lecke, világ figyelmét, igazi problémák, emberek bűnei, dolgok mögött, dolgokat reánk, bűneink következményei, emberek figyelmét, valódi problémára, egyik dolog, nagy csodát, csodák ellenére, csoda egyáltalán, igeszakaszunkból, következményeket, intellektuálisak, gyülekezetünkről, bálványimádását, gyökérproblémát, gyülekezetünket, társadalmunkban, thesszalonikába, szűklátókörűek, keresztyéneket, gyülekezeteket, parancsolatait, megrágalmazták, igazságtalanul, következményei, tisztességesen, célozgatásokra, feltámasztotta, hatástalanítsa, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 370 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9820
  • e Hét: 21531
  • e Hónap: 50843
  • e Év: 238645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.