Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyteák, amelyek felpezsdítik az életünket
  2021-11-15 18:59:27, hétfő
 
  Gyógynövényeket és gyógyteákat már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használtak. A középkorban is gyakran kortyolgattak az emberek gyógyfüvekből készült teákat, amelyekhez fűszereket is adtak, hogy tovább fokozzák a pozitív hatásaikat. Ma is sokan fogyasztják szerte a világon, hiszen a legtöbbnek csodálatos gyógyhatása van és sok tea még a fogyásunkat is támogathatja. Mutatunk néhány gyógyteát, melyeket mindenképpen érdemes beillesztenünk a mindennapi étrendünkbe.

Az egyik legszélesebb körben fogyasztott gyógytea a citromfű. A menta család tagjaként hatékonyan gyógyítja az emésztési problémákat, a gyomorpanaszokat, a fog- és a fejfájást, illetve a mentális zavarokat. A citromfű nyugtató hatással rendelkezik, így mindazoknak ajánlott a fogyasztása, akik szorongástól és álmatlanságtól szenvednek. Ez a tea remek antioxidáns-forrás is, amely hatékonyan pusztítja el a vírusokat a szervezetben.

A borsmenta is nagyon jó választás az álmatlanság problémájára. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, megtalálható benne az A- és a C-vitamin, illetve a kálium, a kalcium és a magnézium is. A borsmenta csökkenti a fejfájást, a menstruációs görcsöket, támogatja az emésztést és segít leküzdeni a bakteriális fertőzéseket, hiszen antibakteriális hatással is rendelkezik.

A kamilla nagyon sokféle egészségügyi probléma esetén hatásos lehet. A benne található antioxidánsok kiemelkedő szerepet játszanak a szívbetegségek és a rákos megbetegedések megelőzésében.

A gyömbértea rendszeres fogyasztása is ajánlott, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. A gyógynövény hatékonyan küzd a gyulladásokkal szemben és erősíti az immunrendszert. A gyömbér a legjobb gyógymód emésztési zavarokra, hányingerre, gyomorfekély és székrekedés esetén.

A hibiszkuszteának is nagyon sok egészségre gyakorolt hatása van. Fogyaszthatjuk emésztési zavarokra, magas vérnyomás és koleszterin esetén, illetve egyes májbetegségekre is gyógyító hatást fejt ki. Nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns C-vitamint, sőt akár a fogyókúrába is besegíthet, de hatékonyan küzd a szorongás és a stressz ellen is.

A csipkebogyótea is sok C-vitamint tartalmaz és hatékonyan küzd a gyulladás ellen. Fogyaszthatjuk influenza elleni megelőzés céljával is, de a gyomorral kapcsolatos olyan problémákat is csökkenti, mint savasság, irritáció vagy fekélyek. Mire jó még? Hasznos lehet hasmenés ellen, vesebetegségek, elhízás, székrekedés és magas koleszterinszint esetében is.

A zsályatea csökkenti a szorongást, méregteleníti a szervezetet és segíti a fogyást. Télen érdemes fogyasztanunk bíbor kasvirágból készült teát is, mivel hatékony az immunrendszer megerősítésében és a vírusok okozta fertőzések leküzdésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: hibiszkuszteának, gyomorpanaszokat, koleszterinszint, antioxidánsokat, májbetegségekre, megerősítésében, gyógynövényeket, antibakteriális, immunrendszert, álmatlanságtól, megbetegedések, szívbetegségek, beillesztenünk, gyulladásokkal, fogyaszthatjuk, előszeretettel, csipkebogyótea, vesebetegségek, méregteleníti, immunrendszer, fogyasztanunk, kortyolgattak, antioxidánsok, gyógyfüvekből, megelőzésében, mindenképpen, szervezetben, szorongástól, leküzdésében, problémájára, legszélesebb, fertőzéseket, mennyiségben, támogathatja, gyomorfekély, megtalálható, ókori Egyiptomban, emberek gyógyfüvekből, pozitív hatásaikat, legtöbbnek csodálatos, mindennapi étrendünkbe, egyik legszélesebb, menta család, emésztési problémákat, mentális zavarokat, citromfű nyugtató, álmatlanság problémájára, borsmenta csökkenti, menstruációs görcsöket, bakteriális fertőzéseket, kamilla nagyon, benne található,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét  Facebookon kaptam Annuska bar...  Soha ne kedvezz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Png férfi  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Albert Einstein gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyi telefonál  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szívem  Erdőn  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png fotel  Paul David Tripp Április 21  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png virág  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png lepke  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Szívem  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Németh László tollából  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Kövesd a cowboyt!  Julian Brass gondolata 
Bejegyzés Címkék
ókori Egyiptomban, emberek gyógyfüvekből, pozitív hatásaikat, legtöbbnek csodálatos, mindennapi étrendünkbe, egyik legszélesebb, menta család, emésztési problémákat, mentális zavarokat, citromfű nyugtató, álmatlanság problémájára, borsmenta csökkenti, menstruációs görcsöket, bakteriális fertőzéseket, kamilla nagyon, benne található, rákos megbetegedések, gyömbértea rendszeres, gyógynövény hatékonyan, gyulladásokkal szemben, legjobb gyógymód, antioxidáns C-vitamint, stressz ellen, gyulladás ellen, gyomorral kapcsolatos, zsályatea csökkenti, immunrendszer megerősítésében, vírusok okozta, hibiszkuszteának, gyomorpanaszokat, koleszterinszint, antioxidánsokat, májbetegségekre, megerősítésében, gyógynövényeket, antibakteriális, immunrendszert, álmatlanságtól, megbetegedések, szívbetegségek, beillesztenünk, gyulladásokkal, fogyaszthatjuk, előszeretettel, csipkebogyótea, vesebetegségek, méregteleníti, immunrendszer, fogyasztanunk, kortyolgattak, antioxidánsok, gyógyfüvekből, megelőzésében, mindenképpen, szervezetben, szorongástól, leküzdésében, problémájára, legszélesebb, fertőzéseket, mennyiségben, támogathatja, gyomorfekély, megtalálható, menstruációs, egészségügyi, gyógynövény, fogyasztása, gyógyhatása, fogyasztott, hányingerre, étrendünkbe, koleszterin, rendelkezik, bakteriális, antioxidáns, mindazoknak, fogyasztják, álmatlanság, problémákat, vitaminokat, középkorban, székrekedés, fogyásunkat, szervezetet, tartalmazza, egyiptomban, kasvirágból, fogyókúrába, gyógyteákat, kapcsolatos, hatékonyan, fertőzések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2975
  • e Hét: 7820
  • e Hónap: 39306
  • e Év: 244007
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.