Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A haj növekedését segítő tápanyagok
  2021-11-16 20:35:19, kedd
 
  Alapvető tápanyagok, amelyek segítik a haj növekedését:

Minden nő álma, hogy hosszú és dús hajkoronával rendelkezzen, azonban ez nem mindenkinek adatik meg. Főleg, ahogy egyre jobban idősödünk, számítanunk kell a haj ritkulására és arra, hogy a hajunk már nem nő olyan ütemben, mint fiatalabb korunkban. Ez azonban csak abban az esetben érvényes, ha nem táplálkozunk megfelelően.

Idősebb nőknek is lehet szépséges hajkoronája, ha a táplálkozással beviszik az alapvető tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetükbe. Cikkünkben most olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat mutatunk be, amelyek elősegítik, hogy nekünk is szép, csillogó, dús és hosszú hajkoronánk legyen.

Vitaminok közül az egyik legfontosabb a zsírban oldódó A-vitamin, amely fontos szerepet játszik a fejbőr és a haj egészségének fenntartásában, hiszen hidratálja a fejbőrt és elősegíti a haj gyorsabb növekedését. Az A-vitamin gazdag forrásai a sárgarépa, az édesburgonya, a sütőtök, a sárgabarack és a mangó.

A B12-vitamin is fontos a hajunk számára, hiszen szerepet játszik a vörösvértestek kialakulásában, amely oxigént szállít a sejtekhez és a szövetekhez. Ez a vitamin hozzájárul a haj növekedéséhez is. Sok B12-vitamin található a sajtban, a tejben és a joghurtban.

A biotint hajnövesztő vitaminnak is nevezik. Hiányában kialakulhat hajhullás, de a ritkuló haj is ennek a vitaminhiánynak tudható be. Sok biotint tartalmaz az édesburgonya, a karfiol, a málna, a tojás, a banán, a dió és a mandula.

A folsavnak a szőrtüszősejtek újraképződésében van kiemelkedő szerepe és a haj őszülésének késleltetésében is szerepet játszik. Legfőbb forrásai a zöldborsó, a spárga, a cékla, a saláta, illetve a kelkáposzta.

A C-vitamin egy nagyon fontos antioxidáns, amely lassítja az öregedési folyamatokat, így a haj öregedését is. Nagy mennyiségben található a következő táplálékokban: szamóca, citrom, mandarin, lime, narancs.

Az E-vitamin csökkenti a fejbőrt ért oxidatív hatásokat és a káros UV-sugarakkal szemben is védelmet nyújthat. Gazdag E-vitamin-források: mandula, mogyoró, dió és növényi olajok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: újraképződésében, szőrtüszősejtek, vitaminhiánynak, késleltetésében, fenntartásában, kialakulásában, vörösvértestek, táplálkozással, táplálékokban, szervezetükbe, növekedéséhez, folyamatokat, tápanyagokat, mennyiségben, egészségének, édesburgonya, hajkoronával, legfontosabb, táplálkozunk, rendelkezzen, sárgabarack, ritkulására, szövetekhez, hajnövesztő, növekedését, őszülésének, hajkoronája, kialakulhat, számítanunk, mindenkinek, hajkoronánk, vitaminokat, kelkáposzta, antioxidáns, megfelelően, tápanyagok, esetben érvényes, táplálkozással beviszik, alapvető tápanyagokat, egyik legfontosabb, zsírban oldódó, hajunk számára, vörösvértestek kialakulásában, vitamin hozzájárul, biotint hajnövesztő, vitaminhiánynak tudható, szőrtüszősejtek újraképződésében, nagyon fontos, öregedési folyamatokat, következő táplálékokban, káros UV-sugarakkal, Gazdag E-vitamin-források,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Még csak most kezdődik a nap  Png cica  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png lepke  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png cica  Paul David Tripp Április 19  Kövesd a cowboyt!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Ágai Ágnes – Csendélet  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png telefon  Csak a fogyatkozás látható  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Erdőn  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Szabolcska Mihály – Ákác...  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kislány  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Rátalálsz  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png lepke  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Albert Einstein gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
esetben érvényes, táplálkozással beviszik, alapvető tápanyagokat, egyik legfontosabb, zsírban oldódó, hajunk számára, vörösvértestek kialakulásában, vitamin hozzájárul, biotint hajnövesztő, vitaminhiánynak tudható, szőrtüszősejtek újraképződésében, nagyon fontos, öregedési folyamatokat, következő táplálékokban, káros UV-sugarakkal, újraképződésében, szőrtüszősejtek, vitaminhiánynak, késleltetésében, fenntartásában, kialakulásában, vörösvértestek, táplálkozással, táplálékokban, szervezetükbe, növekedéséhez, folyamatokat, tápanyagokat, mennyiségben, egészségének, édesburgonya, hajkoronával, legfontosabb, táplálkozunk, rendelkezzen, sárgabarack, ritkulására, szövetekhez, hajnövesztő, növekedését, őszülésének, hajkoronája, kialakulhat, számítanunk, mindenkinek, hajkoronánk, vitaminokat, kelkáposzta, antioxidáns, megfelelően, tápanyagok, sugarakkal, hozzájárul, joghurtban, elősegítik, vitaminnak, öregedését, kiemelkedő, hidratálja, cikkünkben, elősegíti, sárgarépa, anyagokat, szépséges, vitaminok, hiányában, folsavnak, csökkenti, öregedési, idősödünk, zöldborsó, hatásokat, tartalmaz, hajhullás, található, sejtekhez, korunkban, fiatalabb, következő, oxidatív, csillogó, források, nyújthat, mandarin, védelmet, forrásai, mutatunk, gyorsabb, szerepet, lassítja, alapvető, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 2347
  • e Hónap: 33833
  • e Év: 238534
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.