|
2021-11-16 21:11:55, kedd
|
|
|
A csokoládé évezredek óta létezik. Már a középkorban is kedvelték, igaz úgy vélték, hogy a boszorkányság egyik tápláléka, de bebizonyosodott, bátran fogyaszthatjuk, mert az étcsokoládé nagyon is hasznos az egészségre nézve. Ezt a hatását a kakaótartalmának, pontosabban a kakaó antioxidáns hatásának köszönheti.
Az az étcsokoládé, amely magas kakaótartalommal rendelkezik, legalább 50-70 százalékban tartalmaz kakaót. Így segíthet ugyanis a magas vérnyomás csökkentésében, általában véve a vérnyomás szabályozásában.
A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek szigorúan tartaniuk kell az előírt diétát. Régebben úgy vélték, hogy még egy-egy kisebb szelet étcsokoládét sem szabad elfogyasztaniuk, mára ez a teória megdőlt, ugyanis az étcsokoládéval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy számukra is hasznos lehet. Ennek nem más az oka, mint az, hogy tele van értékes flavonoidokkal, amelyek csökkentik az inzulinrezisztenciát, enyhítik az erekben kialakuló feszültséget, így javítják a vér áramlását, a fehérjék felszívódását és megakadályozzák a gyulladás kialakulását.
Az étcsokoládé flavonoidjai a vérnyomás csökkentésében is segítségünkre lehetnek, és így hozzájárulhatnak a szív egészségének fenntartásához. Egy tanulmány arról számolt be, hogy az étcsokoládé mérsékli a szívelégtelenség és a szívbetegségek kockázatát.
Ebben a finomságban nagyon sok antioxidáns vegyület is megtalálható, amelyek képesek felvenni a harcot a bőrt károsító szabad gyökökkel szemben és így a bőr egészségesebb és fiatalosabb megjelenésű lesz.
Sokan úgy vélik, hogy a csokoládé súlygyarapodást okozhat, azonban nem az étcsokoládé. Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy azok az emberek, akik rendszeresen, kis mennyiségben étcsokoládét fogyasztottak, kisebb BMI-index-szel rendelkeztek, mint akik nem fogyasztották gyakran ezt a táplálékot. Az étcsokoládé magas kakaótartalma járul hozzá a BMI csökkenéséhez és a fogyáshoz is.
Számos vizsgálat bebizonyította, hogy az étcsokoládé növeli a szerotoninszintet. Minél magasabb az étcsokoládé kakaótartalma, annál több szerotonin termelődik a szervezetben, és ennek hatására aktívabban fejti ki a pozitív hatásait, azaz csökkenti a stressz és a szorongás szintjét.
Ha kis mennyiségben és rendszeresen fogyasztunk étcsokoládét, még a rossz koleszterinszint is csökkenhet, illetve megnőhet a jó, azaz a HDL-koleszterin szintje. Mivel a kakaó gazdag flavonoidokban, ezek a vegyületek gátolják az LDL-koleszterin-szint növekedését.
Az étcsokoládéban található flavonoidok az agy egészségére is pozitívan hatnak, hiszen javítják a memóriát, csökkentik a gyulladást és támogatják az agy gyors felépülését az olyan sérülések után, mint például a stroke.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: cukorbetegségben, szívelégtelenség, kakaótartalommal, kakaótartalmának, hozzájárulhatnak, koleszterinszint, bebizonyosodott, megakadályozzák, súlygyarapodást, szabályozásában, elfogyasztaniuk, szívbetegségek, csökkentésében, fogyaszthatjuk, fenntartásához, flavonoidokkal, flavonoidokban, étcsokoládéban, étcsokoládéval, bebizonyította, felszívódását, segítségünkre, egészségesebb, kakaótartalma, boszorkányság, fogyasztottak, fogyasztották, csökkenéséhez, kapcsolatban, szervezetben, étcsokoládét, rendszeresen, mennyiségben, szenvedőknek, feszültséget, egészségének, csokoládé évezredek, boszorkányság egyik, étcsokoládé nagyon, egészségre nézve, kakaó antioxidáns, magas vérnyomás, vérnyomás szabályozásában, 2-es típusú, előírt diétát, teória megdőlt, étcsokoládéval kapcsolatban, erekben kialakuló, fehérjék felszívódását, gyulladás kialakulását, étcsokoládé flavonoidjai, vérnyomás csökkentésében,
|
|
|
|
csokoládé évezredek, boszorkányság egyik, étcsokoládé nagyon, egészségre nézve, kakaó antioxidáns, magas vérnyomás, vérnyomás szabályozásában, 2-es típusú, előírt diétát, teória megdőlt, étcsokoládéval kapcsolatban, erekben kialakuló, fehérjék felszívódását, gyulladás kialakulását, étcsokoládé flavonoidjai, vérnyomás csökkentésében, szív egészségének, tanulmány arról, étcsokoládé mérsékli, szívbetegségek kockázatát, finomságban nagyon, bőrt károsító, csokoládé súlygyarapodást, tanulmányban arról, étcsokoládé magas, étcsokoládé növeli, étcsokoládé kakaótartalma, pozitív hatásait, szorongás szintjét, rossz koleszterinszint, kakaó gazdag, vegyületek gátolják, étcsokoládéban található, olyan sérülések, cukorbetegségben, szívelégtelenség, kakaótartalommal, kakaótartalmának, hozzájárulhatnak, koleszterinszint, bebizonyosodott, megakadályozzák, súlygyarapodást, szabályozásában, elfogyasztaniuk, szívbetegségek, csökkentésében, fogyaszthatjuk, fenntartásához, flavonoidokkal, flavonoidokban, étcsokoládéban, étcsokoládéval, bebizonyította, felszívódását, segítségünkre, egészségesebb, kakaótartalma, boszorkányság, fogyasztottak, fogyasztották, csökkenéséhez, kapcsolatban, szervezetben, étcsokoládét, rendszeresen, mennyiségben, szenvedőknek, feszültséget, egészségének, flavonoidjai, rendelkeztek, kialakulását, tanulmányban, megtalálható, százalékban, megjelenésű, fiatalosabb, étcsokoládé, középkorban, koleszterin, felépülését, pontosabban, antioxidáns, finomságban, egészségére, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 6390
- e Hét: 15172
- e Hónap: 46658
- e Év: 251359
|
|
|