Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-21 22:15:59, vasárnap
 
  Az emberi lélek kapuját nagyon gyakran zárja el az előítélet köve. Megtörténhet, hogy valaki semmi hibát sem talál Jézus Krisztusban vagy az Ő evangéliumában, de fennakad a megütközésnek ezen a kövén. Különféle okokat talál ki, hogy visszautasítsa az evangélium hívó szavát. Az ilyen emberek gyanakvóan tekintenek az isteni kijelentésekre, és bebeszélik maguknak, hogy elfogadásra méltatlanok. Becsukják a szemüket, aztán konokul azt állítják, hogy nincs világosság. Mennyire elterjedt például az a nézet, hogy a hit együtt jár a szomorúsággal! Sok olyan embert lehet találni, aki félve elfordul a keresztyénségtől, mert úgy gondolja, a keresztyénség a lelki nyomorúság szülőanyja. Ezek az emberek rendszerint olyanokra mutogatnak, akik megőrültek, miután a Bibliával foglalkoztak, vagy olyan valakire, aki minden kegyessége ellenére is borús kedélyű. Azt állítják, a kegyesség annak a művészete, hogyan lehet lógó orral járni, és szomorkodni. Ezért visszariadnak attól, hogy az ilyen kegyességbe belesavanyodjanak, és a borús, melankolikus puritánokhoz hasonlítsanak. Ez bizony különös tévedés, ami a puritánokat illeti! Hiszen bőségesen van bizonyíték arra, hogy éppen ők voltak boldogok, és olyan öröm birtokában, amelyhez képest a lovagok hangos vidámsága semmi volt.
Akinek ebben a pillanatban az a kívánsága, hogy boldog embereket lásson, annak azt tanácsolnám, hogy nézzen körül a valóságos keresztyének között. De furcsa is volna, ha valakit boldogtalanná tehetne, hogy elnyerte bűnei bocsánatát. Különös volna, ha szerencsétlenné tenne egy embert, hogy békessége van Istennel; ha a mennyei reménység a szomorúság forrásává válna az ember lelke számára. De ez nem így van.
Testvérek, vegyétek el ezt a követ - különösen a fiatal lelkekről -, és legyetek vidámak és derűsek! Hadd olvassák le az emberek örvendező arcotokról ennek az általánosan elterjedt előítéletnek a gyakorlati cáfolatát. Győzzétek meg őket arról, hogy olyan belső örömötök van, amelyről nekik fogalmuk sincs. Úgymond csalogassátok őket oda Krisztushoz, és beszéljetek nekik arról a dicsőségről, amelyet benne találtatok.
Egyes hívőknek ,,nem szabad" hitük van, mintha az üdvösség tiltásokkal, tövisekkel körülzárt kert volna. Egyesek számára vonzó elfoglaltság az új parancsok és előírások kitalálása. ,,Tilos megtenned ezt, azt és amazt" - mondogatják folyton, amíg az ember úgy érzi magát, mint egy kicsi gyermek.
Szerintem már a Tízparancsolat több annál, mint amit a kegyelem segítsége nélkül meg tudok tartani, és nem vagyok hajlandó ezen kívül akár még egy további parancsolatra is tekintettel lenni. A szabadság hitünk Lelke, és nem áll szándékunkban a modern farizeusok kedvéért elkótyavetyélni. Ezek ezt mondják: ,,Vasárnap ne nevess! Az Isten házában soha ne tegyél olyasmit, ami mosolygást vált ki. Úgy menj az Isten házába, mintha ott megkorbácsolnának, és ha prédikálsz, igyekezz olyan borúsan beszélni, ahogy csak lehet."
Mi nem törődünk ezekkel az előírásokkal. Mindazt, ami Istentől van, tiszteljük, de ezekre a taszító rendelkezésekre nem ügyelünk. Szabad emberek vagyunk, és nem rabszolgák. Ember mivoltunkat nem semmisítette meg a kegyelem. Önállóan gondolkozunk, beszélünk és cselekszünk, és nem vagyunk a szokás és a divat rabszolgái. Minden fiatalembernek azt a tanácsot szeretném adni, hogy legyen a fellépésetek férfias, ne mondják azt a hitetekről, hogy puhánnyá tett benneteket, és a beszédeteket affektálttá. Ne beszéljetek mindenkiről úgy, mint a ,,kedves erről meg arról", mert ennek képmutató színezete van. Ne beszéljetek nőies hangnemben, ne forgassátok a szemeteket, és ne csináljatok úgy, mint akik olyan nagyon kegyesek. Legyetek férfiak, legyetek férfiasak, legyetek keresztyének, Krisztushoz hasonlók! Az Úr Jézus a legnagyszerűbb ember képét tárta elénk, de sosem látni rajta semmi mesterkéltséget vagy természetellenességet. Ő mindig egyforma, áttetsző, egyenes, bátor, őszinte, igaz és férfias. Hárítsátok el azt a szemrehányást, hogy a kegyes emberek természetellenesen viselkednek, és ezáltal emeljetek le köveket sírok szájáról!
Egyesek azt a nézetet képviselik, hogy a keresztyénség csak érzések dolga, és csak abból áll, hogy meghatottan gondolunk a mennyben levő, halott szeretteinkre, és a keresztyénség leginkább felizgatott gyülekezetekben és az ott előidézett érzelmi kitörésekben mutatkozik meg.
A világ gyermekei a kegyességet érzésnek tartják, amely nélkülözi az igazságot és a tényeket, és amelyben nincs tartás, nincs filozófia. Pedig hatalmasan tévednek. Még ha soha nem is történt meg, hogy a keresztyénségünk könnyeket csalt a szemünkbe, és örvendező érzések ébredtek a lelkünkben, arra azért képesek vagyunk, hogy megnevezzük a bennünk lakozó reménység jó okát.
Merem azt állítani, hogy a mi hitünk nem kevésbé alapul tényeken, mint a csillagászat vagy a geológia, úgy értem, hogy vitathatatlan tényeken. Állítom, hogy a kijelentés tanításai igazságok, olyan bizonyosak, mint a matematikai érvelés. Az evangélium valóságos dolgokat jelent ki, amelyeket érdemes megvizsgálniuk a legkomolyabb ismeretekkel rendelkező embereknek is. A mi evangéliumunk nem lapos vagy gyermeteg beszéd, olyan mélység van benne, amelyet az emberi értelem nem képes kikutatni. Newton és Locke szelleme nem panaszkodott arra, hogy Isten csodálatos igazságai között nem talál magának elég teret; éppen ellenkezőleg, olyan volt az evangélium számukra, mint a víz, amelyben szabadon úszhattak. Ezek az igazságok elég teret kínálnak a magas képzettségnek, minden gondolkodásnak, minden tudománynak és tanultságnak. Megállhatunk az isteni igazság nagy óceánjának a partján, és így kiálthatunk: ,,Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az Ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az Ő útjai!" (Róm 11,33)
Hirdessük szorgalmasan az evangélium nagy igazságait, és távolítsuk el így azt a követ, amely sok ember számára vált nyomasztó akadállyá.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Címkék: keresztyénségtől, keresztyénségünk, megfoghatatlanok, elkótyavetyélni, rendelkezésekre, gyülekezetekben, szerencsétlenné, mesterkéltséget, kijelentésekre, gondolkodásnak, legnagyszerűbb, megvizsgálniuk, fiatalembernek, tízparancsolat, evangéliumában, visszautasítsa, bölcsességének, visszariadnak, képzettségnek, parancsolatra, gazdagságának, keresztyénség, hasonlítsanak, szeretteinkre, szomorúsággal, csalogassátok, vitathatatlan, szemrehányást, boldogtalanná, szándékunkban, evangéliumunk, megütközésnek, csillagászat, előítéletnek, legkomolyabb, beszédeteket, emberi lélek, előítélet köve, megütközésnek ezen, evangélium hívó, ilyen emberek, isteni kijelentésekre, lelki nyomorúság, emberek rendszerint, kegyesség annak, ilyen kegyességbe, puritánokat illeti, lovagok hangos, valóságos keresztyének, mennyei reménység, szomorúság forrásává, ember lelke, Jézus Krisztusban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Megígért békesség  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  "Ez egy csoda"  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  39 ígéret  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Márai Sándor tollából  Magyar költészet napja  Otthon  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ady Endre - Mindegy átka  Egyszerű  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Csend  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robin Wight pitypang szobra  József Attila – Keresek ...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  József Attila – Keresek ...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  A felvilágosodás...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Zilahy Lajos mondta  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Hogyan válunk hűségesekké? 
Bejegyzés Címkék
emberi lélek, előítélet köve, megütközésnek ezen, evangélium hívó, ilyen emberek, isteni kijelentésekre, lelki nyomorúság, emberek rendszerint, kegyesség annak, ilyen kegyességbe, puritánokat illeti, lovagok hangos, valóságos keresztyének, mennyei reménység, szomorúság forrásává, ember lelke, követ &#8211, fiatal lelkekről, emberek örvendező, általánosan elterjedt, gyakorlati cáfolatát, üdvösség tiltásokkal, kicsi gyermek, kegyelem segítsége, további parancsolatra, szabadság hitünk, modern farizeusok, taszító rendelkezésekre, divat rabszolgái, tanácsot szeretném, fellépésetek férfias, beszédeteket affektálttá, legnagyszerűbb ember, kegyes emberek, nézetet képviselik, keresztyénség csak, mennyben levő, keresztyénség leginkább, világ gyermekei, kegyességet érzésnek, keresztyénségünk könnyeket, bennünk lakozó, csillagászat vagy, kijelentés tanításai, matematikai érvelés, evangélium valóságos, legkomolyabb ismeretekkel, emberi értelem, evangélium számukra, igazságok elég, magas képzettségnek, isteni igazság, evangélium nagy, keresztyénségtől, keresztyénségünk, megfoghatatlanok, elkótyavetyélni, rendelkezésekre, gyülekezetekben, szerencsétlenné, mesterkéltséget, kijelentésekre, gondolkodásnak, legnagyszerűbb, megvizsgálniuk, fiatalembernek, tízparancsolat, evangéliumában, visszautasítsa, bölcsességének, visszariadnak, képzettségnek, parancsolatra, gazdagságának, keresztyénség, hasonlítsanak, szeretteinkre, szomorúsággal, csalogassátok, vitathatatlan, szemrehányást, boldogtalanná, szándékunkban, evangéliumunk, megütközésnek, csillagászat, előítéletnek, legkomolyabb, beszédeteket, panaszkodott, szorgalmasan, elfoglaltság, melankolikus, előírásokkal, puritánokhoz, ismeretekkel, foglalkoztak, keresztyének, ellenkezőleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 7052
  • e Hónap: 18927
  • e Év: 206729
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.