Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szabaduljon meg a halitózistól
  2021-11-22 23:26:31, hétfő
 
  A halitózis nem más, mint a kellemetlen lehelet, szájszag. Ez a probléma fennállhat alkalmi jelleggel, de sajnos sok ember esetében egy krónikus problémáról van szó. A hosszan tartó rossz lehelet szorongást és depressziót is kiválthat. Cikkünkből kiderül, hogy mi is okozhat rossz szájszagot és mivel, hogyan is kezelhetjük.

Egyes élelmiszerek is okozhatnak rossz leheletet, ilyen például a hagyma, a fokhagyma, a fűszeres ételek és a hal. Amennyiben egy ételdarab két fog közé ragad és ha nem használunk fogselymet vagy helytelenül mosunk fogat, akkor is kialakulhat a rossz szájszag problémája. A dohányzás és az alkoholfogyasztás szintén kellemetlen lehelettel jár együtt.

A nem megfelelő szájhigiénia plakk, fogkő kialakulását okozza a fogak között, ami szintén rossz leheletet eredményez. A szájszárazság és a nyelv tisztításának hiánya is oka lehet a halitózisnak.

Bizonyos egészségügyi problémák, mint garatgyulladás, savas reflux, nátha és influenza szintén hozzájárulhat a szájszag kialakulásához, hasonlóképpen az ínygyulladás és az ínyfertőzés is okozhat kellemetlen szájszagot.

A rossz lehelettel kapcsolatban léteznek különböző jelek és tünetek. Ilyen például a szájszárazság, a bevonat a nyelven, ételfogyasztás közben kellemetlen ízérzet.

Milyen megoldások léteznek a rossz lehelet megszüntetésére? Az első és legfontosabb a dohányzás abbahagyása. A dohányzás ugyanis szárazságot okoz a szájban, ami még a fogmosást követően is megmarad. A dohányzás és az alkohol felborítja a szájüregben a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát, ami szintén kellemetlen leheletet eredményez.

A jó szájhigiénia fenntartása is nagyon lényeges: rendszeres fogmosás, szájvíz, fogselyem és nyelvtisztító használata. Gyomor- és bélrendszeri gondok is okozhatnak rossz szájszagot. Ilyenkor mindenképpen javasolt a gasztroenterológus felkeresése, mint ahogyan az évenként kétszeri fogászati szűrővizsgálat is nagyon lényeges lenne mindenkinek.

Kiknek ajánlott gasztroenterológushoz fordulni? Mindenkinek, aki gyomorhuruttal, gyomorproblémával küszködik, illetve akinél savas reflux jelentkezik. Mint már említettük, a rendszeres fogorvosi vizsgálat is nagyon lényeges, hogy minden szájüregi probléma orvosolva legyen és megszűnjön a fogászati problémák miatt kialakult rossz szájszag. A fogorvosunk ezen kívül a helyes fogmosási technika elsajátításában is segíthet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: elsajátításában, megszüntetésére, kialakulásához, garatgyulladás, ételfogyasztás, gyomorhuruttal, szűrővizsgálat, hasonlóképpen, nyelvtisztító, hozzájárulhat, tisztításának, szájszárazság, szájhigiénia, kialakulását, halitózisnak, mindenképpen, legfontosabb, bélrendszeri, élelmiszerek, ínygyulladás, egészségügyi, kapcsolatban, helytelenül, ínyfertőzés, fenntartása, kellemetlen, felkeresése, jelentkezik, mindenkinek, problémáról, abbahagyása, szárazságot, egyensúlyát, baktériumok, szájüregben, kezelhetjük, kellemetlen lehelet, probléma fennállhat, krónikus problémáról, hosszan tartó, fűszeres ételek, rossz szájszag, alkoholfogyasztás szintén, fogak között, nyelv tisztításának, szájszag kialakulásához, rossz lehelettel, rossz lehelet, dohányzás abbahagyása, dohányzás ugyanis, fogmosást követően, alkohol felborítja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Png csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Tavaszi kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Minden harmadik...  Julian Brass gondolata  képre írva  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mai harmónia kártyám  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png ház  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bounty krémes  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  képre írva  Akarat  Akik bántanak téged  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 21  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Próbálj meg ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  képre írva  Radikális szeretet  Albert Einstein gondolata  Makszim Gorkij gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reggel van  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hiányzik  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Garai Gábor - Takarítás  Png rózsa csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
kellemetlen lehelet, probléma fennállhat, krónikus problémáról, hosszan tartó, fűszeres ételek, rossz szájszag, alkoholfogyasztás szintén, fogak között, nyelv tisztításának, szájszag kialakulásához, rossz lehelettel, rossz lehelet, dohányzás abbahagyása, dohányzás ugyanis, fogmosást követően, alkohol felborítja, rossz baktériumok, évenként kétszeri, rendszeres fogorvosi, fogászati problémák, fogorvosunk ezen, helyes fogmosási, elsajátításában, megszüntetésére, kialakulásához, garatgyulladás, ételfogyasztás, gyomorhuruttal, szűrővizsgálat, hasonlóképpen, nyelvtisztító, hozzájárulhat, tisztításának, szájszárazság, szájhigiénia, kialakulását, halitózisnak, mindenképpen, legfontosabb, bélrendszeri, élelmiszerek, ínygyulladás, egészségügyi, kapcsolatban, helytelenül, ínyfertőzés, fenntartása, kellemetlen, felkeresése, jelentkezik, mindenkinek, problémáról, abbahagyása, szárazságot, egyensúlyát, baktériumok, szájüregben, kezelhetjük, kialakulhat, fogorvosunk, depressziót, amennyiben, problémája, eredményez, okozhatnak, felborítja, fogselymet, cikkünkből, szájszagot, megszűnjön, használata, fennállhat, lehelettel, említettük, rendszeres, használunk, megoldások, szorongást, dohányzás, kialakult, fogmosási, problémák, jelleggel, különböző, influenza, halitózis, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6807
  • e Hét: 15589
  • e Hónap: 47075
  • e Év: 251776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.