Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismerd meg a bőrtipusodat
  2022-01-03 22:43:34, hétfő
 
   
  A tudatos bőrápolás alapja, hogy ismerjük a bőrtípusunkat és ennek megfelelően a legjobb hatóanyagokat, bőrápolási termékeket válasszuk ki az ápolására. Szeretném kiemelni, hogy a pontos bőrtípus és bőrprobléma megállapításához érdemes a kozmetikushoz fordulni, aki egy bőrdiagnosztika keretein belül megfelelő információkkal lát el a bőröddel kapcsolatban.

Nézzük meg milyen alap bőrtípusok vannak. Fontos megjegyeznem, hogy ezek a bőrtípusok általában kombináltan vannak jelen, továbbá érzékenység is társulhat hozzájuk. A bőrtípusunk a korral előre haladva és egyéb befolyásoló tényezők hatására, mint például az életmódunk következtében változik.

Normál bőr
Fiatal korban fordul elő, nagyon ritka. A bőr színe üde, tapintása bársonyos, 1-2 miteszer (komedó) látható rajta, de az is előfordulhat, hogy komedómentes. Néhány fontos szempont a normál bőr kezelésével kapcsolatban: célunk a bőrállapot fenntartása, amelyben a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok bejuttatása, és a hidratálás lesz segítségünkre. Ilyen hatóanyagok többek között a meggyben, kökényben, sárgabarackban található karotinoidok, flavonoidok A-B-C vitaminok, a gyümölcscukrok, gyümölcssavak és pektinek, amelyek segítenek megőrizni a bőr fiatalságát és egészségét.

Szeborreás bőrtípusokból, melyeket a köznyelvben zsíros bőrnek nevezünk, két fajtát különböztetünk meg. Az egyik a korpás- a másik az olajos szeborreás bőr.

Korpás szeborrea
A korpás szeborrea fiatal korban kezdődik és akár a 40-es éveinkig kitarthat. Minden esetben felszíni vízhiánnyal párosul. A bőr színe sápadt, fénye lehet matt, de gyakran a nap végére enyhén zsírfényessé válik. Tapintásra érdes és korpázóan hámlik, a pórusokban mitesszerek láthatóak, melyeket nehezen lehet kinyomni. Célunk a leválni készülő szarulemezek eltávolítása, a faggyúmirigy működésének normalizálása, megfelelő hidratáció helyreállítása, illetve alapos kozmetikai tisztítás. Ebben a folyamatban többek között a C-B-P vitaminokban gazdag Csipkebogyó, a Spirulina alga, a kitűnő gyulladás csökkentő Ichtiol és karotinoidokban-flavonoidokban gazdag növények, mint a sárgarépa, berkenye, sárgadinnye, meggy és kökény lesznek segítségünkre.

Olajos szeborrea
Az olajos szeborrea fiatal korban kezdődik, ritkán előfordulhat felszíni vízhiánnyal vagy anélkül is. Síkos tapintású, gyorsan zsírosodik. A pórusok tágak, amelyekben könnyen kinyomható miteszerek vannak. Ennél a bőrtípusnál alapvető kezelési célunk a faggyúmirigyek működésének szabályozása, a pórusok összehúzása, az anyagcsere fokozása, és a megfelelő hidratálás biztosítása. Többek között az almában és citromban található gyümölcssavak, a C-P-B vitaminokban gazdag csipkebogyó, a kén, az ichtiol, a spirulina alga és az aloé biztosítják az olajos szeborreás bőrök megfelelő kezelését.

Mélyrétegi vízhiányos
A köznyelvben vízhiányos- vagy dehidratált bőrként van jelen. A kor előrehaladtával jelenik meg, színe sápadt, matt. Tapintása kissé érdes, rugalmassága csökkent. Pórusaiban láthatunk miteszereket melyek nehezen kinyomhatóak. Ennél a bőrállapotnál már a mélyebb rétegekben is megjelenik a vízhiány, ami a ráncok kialakulásához vezet. A Szőregi vörösrózsa szirom, koffein, F-vitamin, hyaluronsav, hexapeptid, zsurló, jukka, flavonoidokban gazdag növények, mint a fekete ribizli, bodzabogyó, sárgadinnye, rezveratrol gondoskodnak a megfelelő vízmegkötésről így a hidratálásról, továbbá segítik a bőr regenerációs folyamatait, és a ráncok halványításában is fontos szerepet játszanak.

Zsírhiányos
Gyakran száraz bőrnek nevezik, szintén a kor előrehaladtával jelenik meg. Színe üde gyakran kipirosodásra hajlamos, matt és fénytelen. Az időjárás változásaira bőrpírral reagál. Tapintása érdes. Púderszerűen hámlik, fonalszerű miteszerek elvétve találhatóak, de gyakran teljesen komedó mentes. A zsírhiányos bőr kezelésének célja: a leválni készülő szarulemezek eltávolítása, ha szükséges akkor a komedók kíméletes eltávolítása, hidratálás, regenerálás, zsírpótlás és nyugtatás. A megfelelő táplálást a szőlőőssejt, szőlőmagolaj, probiotikumok, bodzavirág, szeder, hyaluronsav, karotinoidok, sütőtök és az F-vitamin tudja számunkra biztosítani.

+1 Az aknés bőr
Az aknés bőröket gyakran bőrtípusként emlegetik, ez egy téves információ. Maga az aknés bőr nem tartozik az alap bőrtípusok közé, ez egy bőrtípustól független különálló bőrprobléma. A kiváltó okok felkutatása fontos, hiszen ameddig a belső kiváltó ok nincs kezelve addig csak tüneti kezelést tudunk alkalmazni így ez egy visszatérő problémává válik. Minden esetben keressük fel kozmetikusunkat, aki segít a megfelelő kezelés felállításában és a kiváltó okok felkutatásában. Az aknés bőrökre a csipkebogyós termékeket, illetve a bőrprobléma súlyosságát diagnosztizálva a kénes termékeket használhatjuk.
Forrás : Saliga Barbara ( Ilcsi Szépítő Füvek, Ilcsi Szépségmanufaktúra, Kozmetikus)
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: megállapításához, előrehaladtával, halványításában, bőrdiagnosztika, kozmetikusunkat, karotinoidokban, diagnosztizálva, felkutatásában, faggyúmirigyek, információkkal, kialakulásához, vízmegkötésről, flavonoidokban, gyümölcscukrok, sárgabarackban, különböztetünk, helyreállítása, felállításában, kipirosodásra, segítségünkre, hidratálásról, gyümölcssavak, következtében, bőrtípusokból, normalizálása, kozmetikushoz, bőrállapotnál, probiotikumok, bőrtípusunkat, hatóanyagokat, használhatjuk, szabályozása, vitaminokban, csipkebogyós, miteszereket, szőlőmagolaj, tudatos bőrápolás, legjobb hatóanyagokat, pontos bőrtípus, kozmetikushoz fordulni, bőrdiagnosztika keretein, bőröddel kapcsolatban, bőrtípusok általában, korral előre, életmódunk következtében, bőrállapot fenntartása, megfelelő vitaminok, hidratálás lesz, köznyelvben zsíros, olajos szeborreás, korpás szeborrea, 40-es éveinkig, Saliga Barbara, Ilcsi Szépítő Füvek, Ilcsi Szépségmanufaktúra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alvó cicák  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Julian Brass gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png lepke  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szép napot kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép álmokat!  Png kutya  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Nem számIt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kutya  Adakozás  Örülök, hogy látlak!  Png férfi  Png kutya  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyon különös  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog születésnapot a ma ünne...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Png férfi  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
tudatos bőrápolás, legjobb hatóanyagokat, pontos bőrtípus, kozmetikushoz fordulni, bőrdiagnosztika keretein, bőröddel kapcsolatban, bőrtípusok általában, korral előre, életmódunk következtében, bőrállapot fenntartása, megfelelő vitaminok, hidratálás lesz, köznyelvben zsíros, olajos szeborreás, korpás szeborrea, 40-es éveinkig, pórusokban mitesszerek, leválni készülő, faggyúmirigy működésének, folyamatban többek, kitűnő gyulladás, olajos szeborrea, pórusok tágak, bőrtípusnál alapvető, faggyúmirigyek működésének, pórusok összehúzása, anyagcsere fokozása, megfelelő hidratálás, spirulina alga, aloé biztosítják, köznyelvben vízhiányos-, mélyebb rétegekben, ráncok kialakulásához, fekete ribizli, megfelelő vízmegkötésről, ráncok halványításában, időjárás változásaira, komedók kíméletes, megfelelő táplálást, aknés bőröket, téves információ, alap bőrtípusok, bőrtípustól független, kiváltó okok, belső kiváltó, visszatérő problémává, megfelelő kezelés, aknés bőrökre, csipkebogyós termékeket, bőrprobléma súlyosságát, kénes termékeket, megállapításához, előrehaladtával, halványításában, bőrdiagnosztika, kozmetikusunkat, karotinoidokban, diagnosztizálva, felkutatásában, faggyúmirigyek, információkkal, kialakulásához, vízmegkötésről, flavonoidokban, gyümölcscukrok, sárgabarackban, különböztetünk, helyreállítása, felállításában, kipirosodásra, segítségünkre, hidratálásról, gyümölcssavak, következtében, bőrtípusokból, normalizálása, kozmetikushoz, bőrállapotnál, probiotikumok, bőrtípusunkat, hatóanyagokat, használhatjuk, szabályozása, vitaminokban, csipkebogyós, miteszereket, szőlőmagolaj, változásaira, zsírfényessé, eltávolítása, faggyúmirigy, bőrtípusként, szarulemezek, előfordulhat, karotinoidok, megjegyeznem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3171
  • e Hét: 8016
  • e Hónap: 39502
  • e Év: 244203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.