Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért van annyi autoimmun beteg?
  2022-01-04 12:55:18, kedd
 
  Az utóbbi három évtizedben drámaian megemelkedett az autoimmun betegséggel küzdők száma. A kutatások azt mutatják, hogy a genetikának csak kevés köze lehet a kialakulásában, sokkal inkább a környezeti hatások játszanak közre. A nyugati étrend, a kevés alvás és a stresszes életmód ugyanis jelentősen megnöveli az autoimmun betegségek kockázatát.

A kutatási eredmények szerint legfőképpen a nyugati országok táplálékai, az adalékanyagokkal dúsított és a feldolgozott élelmiszerek tehetők felelőssé az autoimmun betegségek kialakulásáért, és azért, hogy egyre többen szenvednek ebben a betegségben.

Az immunrendszerünknek az a dolga, hogy azonosítsa az egyes kórokozókat, például vírusokat és baktériumokat és támadást indítson ezen betolakodókkal szemben. De amikor az immunrendszer elveszíti azon képességét, hogy beazonosítsa a saját sejtjeit és ezeket az esetleges külső “támadókat", a kórokozókat, akkor előfordul, hogy a saját sejtjei ellen indít támadást. Voltaképpen ezt a folyamatot nevezzük autoimmun folyamatnak. Az, hogy mely autoimmun betegség alakul ki, nagyban függ attól, hogy az immunrendszer melyik szerv vagy szervrendszer ellen indít támadást.

Nagyon sokféle autoimmun betegség léteik, ilyen például a Hashimoto-kór, a Graves-betegség, az ízületi gyulladás, a lupusz, a szklerózis multiplex és még lehetne sorolni. Egyes feltételezések szerint az autoimmun betegségek kialakulásában nagy szerepe van a pszichés stressznek is. De sok más tényező is meghúzódhat a háttérben, például a kevés alvás, a stressz, a dohányzás, egyes fertőzések vagy éppen az alacsony D-vitamin-szint. A nyugati étrend, a magas BMI-index és a szorongás szintén az autoimmunitás fokozott kockázatával jár együtt.

A gluténnal, az élelmiszerekben használt adalékanyagokkal, az ibuprofennel, illetve az aszpirinnel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy megnövelik a bél áteresztő képességét, azaz okai lehetnek a szivárgóbél-szindróma kialakulásának, ami pedig autoimmun betegségek kialakulásához vezethet.

Az elsődleges feladat mindenképpen az egészséges bélrendszer fenntartása. Mi magunk is sokat tehetünk ennek érdekében, mégpedig gyulladáscsökkentő táplálékok és probiotikumok fogyasztásával, de a stressz megfelelő kezelése is nagyon sokat segíthet az autoimmun betegségek kezelésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: adalékanyagokkal, bebizonyosodott, élelmiszerekben, kialakulásáért, fogyasztásával, betolakodókkal, feltételezések, kialakulásában, kialakulásához, kialakulásának, baktériumokat, autoimmunitás, probiotikumok, immunrendszer, szervrendszer, megemelkedett, kockázatával, mindenképpen, élelmiszerek, ibuprofennel, feldolgozott, kapcsolatban, beazonosítsa, genetikának, szivárgóbél, legfőképpen, betegségben, voltaképpen, folyamatnak, kórokozókat, meghúzódhat, aszpirinnel, betegséggel, fenntartása, bélrendszer, kezelésében, utóbbi három, autoimmun betegséggel, genetikának csak, környezeti hatások, nyugati étrend, kevés alvás, stresszes életmód, autoimmun betegségek, kutatási eredmények, nyugati országok, adalékanyagokkal dúsított, feldolgozott élelmiszerek, egyes kórokozókat, immunrendszer elveszíti, saját sejtjeit, esetleges külső,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Esti kép  Odaadja  Vérnyomáscsökkentés  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jó éjszakát  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Rács mögé  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Esti kép  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esti kép  Szép estét  A csend aranyat ért  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  A csend aranyat ért  Öröknek hinni . . .  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Haja van  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az erdőterápia egészségre gyak...  Ratkós beszületései a szereplő...  Jó éjszakát  Sárkány  Játékos kis cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nárcisz  A nagyhét eseményei  Nem jár  Alvó baby  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  A máj egészségének javítása te...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam Krisztinától  Devecsery László - Húsvét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét kedves látogatóimna...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Apu  Az izmaink nem csak testmozgás...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Szép estét  Apu  Facebookon kaptam Krisztinától  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő: 
Bejegyzés Címkék
utóbbi három, autoimmun betegséggel, genetikának csak, környezeti hatások, nyugati étrend, kevés alvás, stresszes életmód, autoimmun betegségek, kutatási eredmények, nyugati országok, adalékanyagokkal dúsított, feldolgozott élelmiszerek, egyes kórokozókat, immunrendszer elveszíti, saját sejtjeit, esetleges külső, saját sejtjei, folyamatot nevezzük, immunrendszer melyik, ízületi gyulladás, szklerózis multiplex, pszichés stressznek, alacsony D-vitamin-szint, magas BMI-index, szorongás szintén, autoimmunitás fokozott, élelmiszerekben használt, aszpirinnel kapcsolatban, elsődleges feladat, egészséges bélrendszer, stressz megfelelő, adalékanyagokkal, bebizonyosodott, élelmiszerekben, kialakulásáért, fogyasztásával, betolakodókkal, feltételezések, kialakulásában, kialakulásához, kialakulásának, baktériumokat, autoimmunitás, probiotikumok, immunrendszer, szervrendszer, megemelkedett, kockázatával, mindenképpen, élelmiszerek, ibuprofennel, feldolgozott, kapcsolatban, beazonosítsa, genetikának, szivárgóbél, legfőképpen, betegségben, voltaképpen, folyamatnak, kórokozókat, meghúzódhat, aszpirinnel, betegséggel, fenntartása, bélrendszer, kezelésében, folyamatot, képességét, fertőzések, táplálékai, betegségek, táplálékok, megnövelik, stressznek, elsődleges, szenvednek, azonosítsa, környezeti, jelentősen, évtizedben, kockázatát, egészséges, szklerózis, eredmények, megfelelő, vírusokat, szorongás, dohányzás, stresszes, autoimmun, gyulladás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1056
  • e Hét: 6297
  • e Hónap: 26159
  • e Év: 202034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.