Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok, amelyek segítenek „túlélni”
  2022-01-04 22:08:22, kedd
 
  A cím egy kicsit drasztikusan hangzik, de nem az, hiszen a mindennapi életünkben folyamatosan jelen van a stressz, egyre rosszabbul alszunk és bizony az élethez kellő rugalmasságra van szükség, hogy testileg, érzelmileg, mentálisan és szellemileg is fittek maradjunk. Vannak olyan kiemelten egészséges táplálékok, amelyek segítenek nekünk alkalmazkodni az élet nyújtotta megpróbáltatásokhoz, és lehetővé teszik, hogy akkor is egészségesek maradjunk, ha a sorsunk kihívások elé állít bennünket. A cikkben ilyen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálékokat mutatunk be.

A sötét zöld leveles zöldségek, mint például a spenót, rendkívül sok értékes tápanyagot tartalmaznak, hiszen gazdag forrásai az antioxidánsoknak, amelyek segítenek az immunrendszer fellendítésében és csökkentik a gyulladást. A következő vitaminok rendelkeznek leginkább antioxidáns hatással, például a C-, az E- és az A-vitamin. Ezek megnövelik az energiaszintet és kezelik a stresszt. A zöld leveles zöldségek ráadásul olyan fitonutrienseket is tartalmaznak, amelyek rákellenes hatásokkal rendelkeznek.

A másik nagyszerű táplálék a sütőtök, amely gyulladáscsökkentő tápanyagokat tartalmaz. Gazdag forrása az A- és a C-vitaminnak, mindkettő kiemelkedő szerepet játszik az immunrendszer fellendítésében.

A gombák számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, olyan tápanyagokat, amelyek védelmet jelentenek az idegrendszer és az immunrendszer számára. Például D- és B-vitaminokat, amelyek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. A gombák egyedülálló immunfokozó hatással is bírnak, illetve poliszacharidokat - például béta-glükánt - is tartalmaznak, amelyek szintén kiváló immunvédő hatásúak.

A lazac nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek erős gyulladáscsökkentő hatásukról is ismeretesek. Különösen az EPA- és a DHA-tartalmuk van nagy hatással az agy és az idegrendszer fejlődésére, de a hangulatfokozó hatásuk is kiemelkedő. A lazac fehérjében is gazdag, amely támogatja a bélrendszer működését, de kiváló D-vitamin-forrás is egyben, ami hozzájárul az immunrendszer zavartalan működéséhez és az autoimmun betegségek kialakulásának megelőzéséhez.

A brokkoli olyan tápláló anyagokat tartalmaz, amelyek a csontok egészségét biztosítják. Megtalálható benne a kalcium, a magnézium, a D- és a K-vitamin, de rostokban és olyan antioxidáns vitaminokban is bővelkedik, mint például C- és E-vitamin. Ez a közkedvelt zöldség gyulladáscsökkentő vegyületeket is tartalmaz, melyek segítenek a testünk méregtelenítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsoknak, tulajdonságokkal, fitonutrienseket, fellendítésében, energiaszintet, kialakulásának, hangulatfokozó, immunrendszer, rugalmasságra, megelőzéséhez, alkalmazkodni, táplálékokat, vitaminokban, vegyületeket, tartalmaznak, rendelkeznek, drasztikusan, megtalálható, idegrendszer, tápanyagokat, folyamatosan, mennyiségben, egészségesek, egyedülálló, fejlődésére, immunfokozó, bélrendszer, zsírsavakat, működéséhez, ismeretesek, antioxidáns, vitaminokat, biztosítják, szellemileg, egészségét, kiemelkedő, kicsit drasztikusan, mindennapi életünkben, élethez kellő, élet nyújtotta, sorsunk kihívások, cikkben ilyen, sötét zöld, immunrendszer fellendítésében, következő vitaminok, zöld leveles, másik nagyszerű, gombák számos, immunrendszer számára, gombák egyedülálló, lazac nagy, idegrendszer fejlődésére, Például D-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reményik Sándor: Itt most virá...  Inkább ad  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó kutya  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Virágvasárnap a húsvét előtti  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Alvó cica  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Amikor még kicsi voltál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Manna OWell tollából  képre írva  Az út  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Hibáztam már  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Óraállítás  Aki belekortyol  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  A haj állapotának javítása egy...  Boldog virágvasárnapot minden...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  Szép álmokat!  Szép estét  Alvó cica  Nem látom őket  Leereszkedés és olvadás  Aki belekortyol  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Jó éjszakát  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Kövesd a vezetőt  Szép álmokat!  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Esti kép  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Sok ember olyan,  Virágvasárnap: az élet és a re...  Ha nyitott vagy  Jó éjszakát  A nagy természet  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Leereszkedés és olvadás  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Mire jók ? 
Bejegyzés Címkék
kicsit drasztikusan, mindennapi életünkben, élethez kellő, élet nyújtotta, sorsunk kihívások, cikkben ilyen, sötét zöld, immunrendszer fellendítésében, következő vitaminok, zöld leveles, másik nagyszerű, gombák számos, immunrendszer számára, gombák egyedülálló, lazac nagy, idegrendszer fejlődésére, hangulatfokozó hatásuk, lazac fehérjében, bélrendszer működését, immunrendszer zavartalan, autoimmun betegségek, brokkoli olyan, csontok egészségét, közkedvelt zöldség, antioxidánsoknak, tulajdonságokkal, fitonutrienseket, fellendítésében, energiaszintet, kialakulásának, hangulatfokozó, immunrendszer, rugalmasságra, megelőzéséhez, alkalmazkodni, táplálékokat, vitaminokban, vegyületeket, tartalmaznak, rendelkeznek, drasztikusan, megtalálható, idegrendszer, tápanyagokat, folyamatosan, mennyiségben, egészségesek, egyedülálló, fejlődésére, immunfokozó, bélrendszer, zsírsavakat, működéséhez, ismeretesek, antioxidáns, vitaminokat, biztosítják, szellemileg, egészségét, kiemelkedő, rákellenes, hatásokkal, megnövelik, gyulladást, tápanyagot, táplálékok, egészséges, csökkentik, mentálisan, betegségek, életünkben, mindennapi, hatásukról, fehérjében, hozzájárul, rosszabbul, vitaminnak, jelentenek, zavartalan, bővelkedik, érzelmileg, anyagokban, közkedvelt, tartalmaz, rostokban, mindkettő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1568
  • e Hét: 6809
  • e Hónap: 26671
  • e Év: 202546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.