Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az izomgörcs gyors és hatékony megszüntetése
  2022-01-22 22:23:33, szombat
 
  Az izomgörcs kialakulhat intenzív edzést követően, de az éjszaka közepén is ébredhetünk arra, hogy a lábunkat görcs húzza. Sokféle tényező járulhat hozzá a kialakulásához, például, ha edzés előtt nem melegítünk be, illetve ha testmozgás után nem nyújtjuk meg az izmainkat.

De izomgörcstől akkor is szenvedhetünk, ha nem használjuk az izmainkat, illetve a csökkent izomtömeg is gond lehet, hiszen ilyenkor nagyobb stressz hárul az izomzatra. Ennek eredményeképpen csökken az idegek és izmok összehangolt működése. A kiszáradás is növelheti az izomgörcsök kialakulásának esélyét. A cukorbetegség, a pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák, illetve a kálium, a magnézium vagy a kalcium hiánya is oka lehet az izomgörcsök kialakulásának.

Egyéb betegségek is okozhatnak izomgörcsöket. Ilyen például a perifériás artériás betegség, amikor is beszűkülnek a kezekben és a lábakban az artériák, ez csökkenti a vér áramlását, ami szintén görcsöket okozhat. A sztatinok, a vízhajtók és az orális fogamzásgátlók szintén hozzájárulhatnak az izomgörcs kialakulásához.

Az edzés előtti bemelegítés és a testmozgás utáni nyújtás nagyon fontos eleme a testedzésnek. Soha ne feledkezzünk meg egyikről sem, mert különben az izomgörcs rendszeres vendég lesz nálunk.

Az izmok finom masszírozása is sokat segíthet az izomgörcsök megszüntetésében. Erőteljesen és gyengéden is masszírozhatjuk az izmainkat, mindenki olyan módon tegye ezt, ahogy neki kényelmes és még kellemes.

A hidratáció és az elektrolitok fogyasztása szintén segíthet az izomgörcsök kialakulása ellen. Az elektrolitokat tartalmazó italok kalciumot, káliumot és magnéziumot tartalmaznak, így azoknak az ásványi anyagoknak a pótlása történik meg, amelyek hiánya szintén okolható az izomgörcsök kialakulásáért.

Egyes tápanyagok hiánya is hozzájárulhat ehhez a kellemetlen problémához. A B-vitaminok segíthetnek enyhíteni a görcsöket, de a kalcium- és magnézium-kiegészítők is orvosolhatják a görcsöket. Hasonlóképpen hasznos lehet a D-vitamin is, hiszen segíti a kalcium és a magnézium felszívódását.

Sok esetben a borogatás is hasznos lehet az izomgörcsök okozta kellemetlenségek enyhítésében. Míg egyeseknek a hőterápia, másoknak a jeges borogatás válhat be.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, kellemetlenségek, hozzájárulhatnak, eredményeképpen, masszírozhatjuk, fogamzásgátlók, kialakulásának, kialakulásáért, kialakulásához, pajzsmiriggyel, elektrolitokat, hasonlóképpen, szenvedhetünk, cukorbetegség, izomgörcsöket, felszívódását, orvosolhatják, hozzájárulhat, masszírozása, összehangolt, enyhítésében, feledkezzünk, izomgörcstől, testedzésnek, tartalmaznak, elektrolitok, magnéziumot, izomgörcsök, fogyasztása, bemelegítés, kellemetlen, ébredhetünk, kialakulása, problémához, erőteljesen, kiegészítők, izomgörcs kialakulhat, éjszaka közepén, lábunkat görcs, csökkent izomtömeg, izomgörcsök kialakulásának, pajzsmiriggyel kapcsolatos, magnézium vagy, kalcium hiánya, perifériás artériás, orális fogamzásgátlók, izomgörcs kialakulásához, edzés előtti, testmozgás utáni, izomgörcs rendszeres, izmok finom, izomgörcsök megszüntetésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éretlen vers  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál...  Jó éjszakát  Esti kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem  Alázat  Fehér virág  Szép napot kívánok  Png virág  Szép estét  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép álmokat!  Ágai Ágnes – Csendélet  Png telefon  Alázat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A boldog családok mind hasonló...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szép estét  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Png csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Próbálj meg ...  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Alázat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép napot kívánok  Png virág  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Mindig jusson idő nevetni 
Bejegyzés Címkék
izomgörcs kialakulhat, éjszaka közepén, lábunkat görcs, csökkent izomtömeg, izomgörcsök kialakulásának, pajzsmiriggyel kapcsolatos, magnézium vagy, kalcium hiánya, perifériás artériás, orális fogamzásgátlók, izomgörcs kialakulásához, edzés előtti, testmozgás utáni, izomgörcs rendszeres, izmok finom, izomgörcsök megszüntetésében, elektrolitok fogyasztása, izomgörcsök kialakulása, elektrolitokat tartalmazó, ásványi anyagoknak, pótlása történik, izomgörcsök kialakulásáért, kellemetlen problémához, magnézium felszívódását, izomgörcsök okozta, jeges borogatás, megszüntetésében, kellemetlenségek, hozzájárulhatnak, eredményeképpen, masszírozhatjuk, fogamzásgátlók, kialakulásának, kialakulásáért, kialakulásához, pajzsmiriggyel, elektrolitokat, hasonlóképpen, szenvedhetünk, cukorbetegség, izomgörcsöket, felszívódását, orvosolhatják, hozzájárulhat, masszírozása, összehangolt, enyhítésében, feledkezzünk, izomgörcstől, testedzésnek, tartalmaznak, elektrolitok, magnéziumot, izomgörcsök, fogyasztása, bemelegítés, kellemetlen, ébredhetünk, kialakulása, problémához, erőteljesen, kiegészítők, beszűkülnek, kapcsolatos, segíthetnek, kialakulhat, hidratáció, testmozgás, használjuk, melegítünk, kiszáradás, tartalmazó, anyagoknak, okozhatnak, rendszeres, tápanyagok, betegségek, perifériás, egyeseknek, növelheti, vitaminok, borogatás, magnézium, izomgörcs, hőterápia, problémák, görcsöket, enyhíteni, kalciumot, izomzatra, izmainkat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.