Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten szeret minket még ha lelkileg rosszul is vagyunk
  2022-02-28 19:29:08, hétfő
 
  Isten akkor is szeret bennünket amikor lelkileg rosszul vagyunk

Textus: 1Kir 19,1-8

Hogy vagytok lelkileg? Talán az a válaszod, hogy: Rosszul. Illés is rosszul volt lelkileg amikor a rekettyebokor alatt ült. Mély csüggedésben volt. Isten emlékeztet arra, hogy milyen gyengék vagyunk, hogy milyen nagy szükségünk van Rá, hogy mennyire Rá szorulunk szüntelen. Hajlamosak vagyunk többnek tartani magunkat annál mint amennyire tartanunk kell magunkat. Ezért Isten újra és újra a gondviselése által arra a helyre visz el bennünket, ahol meglátjuk, hogy kik is vagyunk valójában: gyengék, kicsik, Rászorultak, akiknek szükségünk van Őreá mindenben.

2Kor 12,2-7: ,,Ismerek egy embert Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt elragadtatott a harmadik égig - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak Isten tudja. Én tudom, hogy az az ember - hogy testben-e vagy testen kívül, nem tudom, csak az Isten tudja - elragadtatott a paradicsomba, és olyan kimondhatatlan beszédeket hallott, amelyeket ember el nem mondhat. Ezzel az emberrel dicsekszem, nem pedig önmagammal; hacsak az erőtlenségeimmel nem. Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam."

Illés azt gondolta, hogy ő az egyetlen aki hűséges az Úrhoz. Rosszul gondolta. Elbizakodás. Amikor nagy kiváltságokban részesít az Úr bennünket, amikor nagy lelki megtapasztalásaink vannak. Illésnek is voltak nagy lelki megtapasztalásai ez eseményt megelőzően a Kármel hegyen. Imádkozott és tűz szállt le az égből. Imádkozott és eső hullott le az égből a földre. Lemészárolta a hamis prófétákat. Aháb harci szekerét megelőzve futott a jezréeli úton.

Csalódott és el volt csüggedve mert nem úgy történtek a dolgok ahogy ő azt remélte, elvárta. Nem a számításai szerint alakultak a dolgok. Nem tért meg a nép a bűneiből Istenhez. Nem tudott ezekkel megküzdeni. Jezábel fenyegetése. Elfutott. Mentette az életét. Micsoda változás.

Sokan sok mindent elmondtak Illésről. Én is. Nem erről akarok most beszélni. Hanem arról, hogy Isten hogyan bánt vele az elbukása után. Nem ment oda hozzá, hogy fejbe verje. Egyetlen bíráló szót nem mondott neki, hogy miért futott el Jezábel elől. Hanem figyelmesen, gyöngéden, bölcsen és szeretettel bánt az elcsüggedt szolgájával.

Talán ott ülsz a rekettyebokor alatt. Nagyon el vagy csüggedve. Más nem tud erről, csak te és Isten. Az üzenetem címe: Isten akkor is szeret amikor lelkileg rosszul vagyunk.

Isten akkor is szerette Illést az ő szolgáját amikor Illés nagyon el volt csüggedve és meg akart halni. Miből láthatjuk Isten szeretetét iránta abban a helyzetben?

1. A válaszában amit adott a szolgája imádságára.
Illés minden reményét elveszítette, hogy a nép valaha is visszatér az Úrhoz. ,,Haszontalan vagyok." ,,Nincs értelme tovább folytatni a szolgálatot."

4 vers: ,,Elég most már, URam! Vedd el az életemet, mert nem vagyok jobb elődeimnél!"

Minden reményt feladott arra nézve, hogy a dolgok valaha is jobbra fordulnak, hogy megváltoznak jó irányba.

Éreztük mi is azt, hogy haszontalanok vagyunk? Hogy nincs értelme sem az életünknek, sem a szolgálatunknak? Nem történik semmi változás a jó irányba sem a mi életünkben, sem azok életében akik felé szolgálunk, akikért imádkozunk. Önző kérés volt ez Illés részéről, hogy Isten ölje meg őt. Magára összpontosított. Amikor el vagyunk csüggedve akkor ez jellemez bennünket, hogy csak magunkra figyelünk.
,,Az élet rólam szól és az én boldogságomról." Önimádó állapot az amikor elcsüggedve ülünk a rekettyebokor alatt. Isten nem adta meg nekem amire vágytam, amit nagyon akartam, ezért ,,kiszállok." De Isten továbbra is szerette Illést. Még mindig örült Illésnek. Még mindig Isten prófétája volt. Továbbra is az Ő szolgája volt. És továbbra is használni fogja őt az ő bolond és bűnös magatartása ellenére. Mivel szerette ezért nem adta meg amit Illés tőle kért. Nem hallgatta meg a kérését. Amikor nem imádkozunk és nem olvassuk az Igét akkor nem hiszünk Isten szavában, nem hisszük, hogy szeret, nem hiszünk az ígéreteiben, a hűségében stb. Isten akkor szólít el ebből a világból amikor eljön az az időpont amit erre kijelölt. Mikor és hogyan azt Ő tudja, de akkor biztos, hogy elmegyünk. Nem ellensége kell legyünk a gondviselésének és fegyelmezésének hanem a barátai. Megbékéltet minket a gondviselésével és a fegyelmezésével. Addig nem visz ki minket a bajokból, csak azután hogy megbarátkoztunk a gondviselésével és a fegyelmezésével. A bajok, a nehézségek, a szenvedés nem az ellenségeink hanem az Isten tervének a része. Nem kell haragudjunk ezekre. Nem ellenség a baj, a nyomorúság hanem barát. Példa: agytumor. ,,Nem ellenség, hanem barát." ,,Jézus mindent jól cselekszik." Amikor őszintén eltudod mondani azt, hogy: Isten amit tesz a legjobb, a legbölcsebb dolog és a legszeretetteljesebb dolog amit tehet. Még akkor is ha ez könnyekre indít, ha a szívedet összetöri, ha fájdalmat okoz. Amikor ezt szívedből hiszed akkor kibeszélhetetlen béke fogja betölteni a szíved. Szilárd bizodalom az Úrban. Gonoszak vagyunk. Úgy kezeljük Isten gondviselését mint ellenséget miközben nem az, hanem barát. Példa: Jób - ,,Az Úr adta, az Úr vette el. Áldott legyen az Úrnak neve!" Dühösek vagyunk, meg vagyunk keseredve haragszunk és mindegyre azt kérdezzük, hogy Isten miért teszi ezt, miért teszi azt velem. Miért énvelem történik mindez? - kérdezzük. Miért én? Inkább azt kellene kérdezzük: Miért is ne? ,,Elég!" - mondta Illés. De csak akkor elég amikor Isten mondja és nem amikor mi mondjuk.

Zsid 4,15: ,,Mert nem olyan főpapunk van, aki nem tud részvéttel lenni gyöngeségeink iránt, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, bűn nélkül."

Amikor elbukunk akkor Jézus aki a mi főpapunk, nem haragszik reánk hanem szánakozik rajtunk, akkor sajnál bennünket. Tudja, hogy a bűneink mit tesznek velünk. Tönkreteszik az örömünket és bizalmunkat. Mi, földi apánk nem ilyenek vagyunk. Amikor a gyerekeink nem fogadtak szót nekünk akkor sokszor harag volt a szívünkben irántuk és indulatosan megfenyítettük őket. Mennyire félrevezettük ilyenkor a gyerekeinket a magatartásunkkal azt sugallva ezzel nekik, hogy Isten is ilyen apa mint mi. De Ő nem ilyen. Ő más mint mi. Nem ver minket fejbe a törvényszegéseinkért. Igen, Ő gyűlöli a bűnt, de szereti a gyerekeit. Példa: Gyűlöli a betegséget ami a gyerekét felemészti, de a gyerekét szereti. Megfenyít szeretettel. Nem haraggal. Úgy bánik mindig velünk mint akik egyek vagyunk Krisztussal. Ez kegyelem. Isten nem a teljesítményem miatt szeret, vagy fogad el. Krisztusért szeret, Krisztusért fogad el. Kegyelemből szeret. ,,Kiérdemeltem az áldását. Ki kell érdemeljem az áldását." Ez nem a Biblia tanítása. Ez Róma tanítása. A cselekedetek vallása. Az ördög mindig rámutat arra ami nem működik jól az életünkben.

2. Abban, hogy hagyta szolgáját, hogy aludjon.

Isten azt adta a szolgájának amire neki szüksége volt: pihenést, alvást. A mi Atyánk gyakorlatias velünk szemben. Szükségünk van sokszor testi pihenésre ahhoz, hogy kijöjjünk a csüggedés verméből. Illés ki volt merülve testileg és lelkileg egyaránt. Mélyen aludt Illés. A test és a lélek hatással van egymásra. Az angyal meg kellett érintse Illést, hogy felköltse. A semmitevés miatt is lehet depressziós az ember. Fontos a munka is a depresszió kezelésében. Idősek esete.

3. Abban, hogy megjelent az angyal Illésnek.

5 vers: Ekkor, íme, az Úr angyala megérintette és azt mondta neki: ,,Kelj fel, s egyél."

,,Ekkor íme..." Isten szeretete. Isten gondoskodásának a jele volt az angyal megérkezése. Sokszor ítéletre várunk és helyette irgalommal érkezik az Úr hozzánk. Nem a bűneink szerint bánik velünk. Ez kegyelem.

4. Abban, hogy ellátta a szolgáját étellel és itallal.

Isten szerette Illést akkor is amikor a hitetlenség jellemezte. Mindig szeret Isten bármilyen lelki vagy fizikai állapotban legyünk is, mi akiket Krisztus által megváltott bűneinkből, akik Krisztussal egyek vagyunk. Az Ő szeretete nem változik meg soha. Krisztusért szeret. Kegyelemből szeret. Amikor rosszul vagyunk akkor is. Mindent tudott rólunk és mégis kiválasztott minket és szeret minket.

Jöhetünk bátran hozzá imádságban és mindent elmondhatunk Neki, mert Ő szeret minket. Kérjünk tőle kegyelmet és irgalmat. Köszönjük meg hogy amikor lelkileg rosszul vagyunk akkor is szeret minket. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: kibeszélhetetlen, erőtlenségeimmel, megtapasztalásai, magatartásunkkal, gondviselésével, összpontosított, fegyelmezésével, gondviselésének, gondoskodásának, szolgálatunknak, megbarátkoztunk, fegyelmezésének, teljesítményem, kiváltságokban, kimondhatatlan, megfenyítettük, boldogságomról, rekettyebokor, elragadtatott, gyöngeségeink, félrevezettük, haszontalanok, gondviselését, elveszítette, gyakorlatias, elmondhatunk, tönkreteszik, kiérdemeltem, gondviselése, gyerekeinket, megérintette, cselekedetek, ellenségeink, csüggedésben, paradicsomba, kiválasztott, rekettyebokor alatt, gondviselése által, helyre visz, embert Krisztusban, harmadik égig, emberrel dicsekszem, hamis prófétákat, jezréeli úton, dolgok ahogy, számításai szerint, bűneiből Istenhez, elbukása után, elcsüggedt szolgájával, üzenetem címe, válaszában amit, szolgája imádságára, Ezért Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jánosházy György: Fogd a kezem  Különleges  Müller Péter tollából  Különleges  Paul David Tripp Április 12  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Az ember emlékekből áll  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép álmokat!  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Emlékezz  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Különleges  Anyák napjára  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egyszerű  Sík Sándor - Ha jő a perc  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanmese  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  képre írva  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanácsok egy pszichológustól  József Attila - Kopogtatás nél...  Segíts neki dicsérni Téged  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Töröld le  39 ígéret  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Minden tavaszból őrizz..  Minden tavaszból őrizz..  Vannak emberek  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Megígért békesség 
Bejegyzés Címkék
rekettyebokor alatt, gondviselése által, helyre visz, embert Krisztusban, harmadik égig, emberrel dicsekszem, hamis prófétákat, jezréeli úton, dolgok ahogy, számításai szerint, bűneiből Istenhez, elbukása után, elcsüggedt szolgájával, üzenetem címe, válaszában amit, szolgája imádságára, dolgok valaha, élet rólam, amikor elcsüggedve, világból amikor, ellenségeink hanem, nyomorúság hanem, legbölcsebb dolog, szívedet összetöri, szívünkben irántuk, gyerekét felemészti, gyerekét szereti, teljesítményem miatt, cselekedetek vallása, ördög mindig, szolgájának amire, csüggedés verméből, lélek hatással, semmitevés miatt, depresszió kezelésében, angyal Illésnek, jele volt, angyal megérkezése, bűneink szerint, szolgáját étellel, hitetlenség jellemezte, kibeszélhetetlen, erőtlenségeimmel, megtapasztalásai, magatartásunkkal, gondviselésével, összpontosított, fegyelmezésével, gondviselésének, gondoskodásának, szolgálatunknak, megbarátkoztunk, fegyelmezésének, teljesítményem, kiváltságokban, kimondhatatlan, megfenyítettük, boldogságomról, rekettyebokor, elragadtatott, gyöngeségeink, félrevezettük, haszontalanok, gondviselését, elveszítette, gyakorlatias, elmondhatunk, tönkreteszik, kiérdemeltem, gondviselése, gyerekeinket, megérintette, cselekedetek, ellenségeink, csüggedésben, paradicsomba, kiválasztott, lemészárolta, megváltoznak, szolgájának, kezelésében, fenyegetése, krisztussal, elcsüggedve, szeretettel, depressziós, indulatosan, bizalmunkat, rászorultak, kegyelemből, szolgájával, megbékéltet, krisztusért, megérkezése, haragudjunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3980
  • e Hét: 12692
  • e Hónap: 24567
  • e Év: 212369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.