Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fogyást is segíti – quinoa
  2022-03-24 19:42:14, csütörtök
 
  A quinoa nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag forrása a magnéziumnak, a mangánnak, a folátnak, a foszfornak, a réznek, a vasnak, a cinknek és a B-vitaminoknak. A quinoa fehérjében is gazdag és mind a kilenc esszenciális aminosavat is tartalmazza. Ez a gabona a rostoknak is gazdag forrása és csak alacsony glikémiás indexszel rendelkezik. Ez nagyon jó hír, hiszen így a vércukorszintet sem emeli meg drasztikusan, éppen ezért egy nagyon egészséges táplálékról van szó.

A quinoa nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat és fitokemikáliákat. Ezeknek köszönhetően a szervezet sokkal hatékonyabban tud megküzdeni az oxidatív stresszel, amelyet a szabad gyökök okoznak a szervezetben.

Kutatási eredmények arról számoltak be, hogy a quinoa értékes antioxidánsai csökkenthetik a vastagbélrák kialakulásának az esélyét. Olyan peptideket tartalmaz ugyanis, amelyek nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkeznek.

A quinoa rendszeres fogyasztása jelentősen képes lecsökkenteni a triglicerid-szintet a szervezetben, ami pedig jócskán minimalizálhatja a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a metabolikus szindróma kialakulásának az esélyeit.

A quinoa magas rosttartalmának köszönhetően fokozza a teltségérzetet, és jóllakottságérzetet kelt. Mivel alacsony a glikémiás indexe, így cukorbeteg személyek is fogyaszthatják, hiszen nem kell tartani a vércukorszint drasztikus emelkedésétől.

A quinoa nem csupán a teltségérzetet és a jóllakottságot fokozza, hanem a test zsírsejtjeinek számát, mennyiségét is csökkenti. Ez nagyon kedvező, ugyanis minél több zsírsejt van a szervezetben, annál nagyobb az esélye, hogy testünkben gyulladás alakul ki, ami még nagyobb kockázatokat rejt magában, mint egyedül az elhízás.

A quinoa ugyan szénhidrátokban is gazdag, de ezek olyan bioaktív anyagok, poliszacharidok, amelyek nemcsak antioxidáns hatásokkal rendelkeznek, hanem az immunműködést is megtámogatják.

A quinoa rendszeres fogyasztása csökkentheti a májráksejtek szaporodásának az esélyét, illetve védelmet nyújthat az alkoholoszsírmáj-betegséggel szemben, amely szintén májrákot okozhat. A quinoa ezen felül a cukorbetegség és a szívbetegség megelőzésében is a segítségünkre lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fitokemikáliákat, minimalizálhatja, alkoholoszsírmáj, rosttartalmának, vércukorszintet, szénhidrátokban, antioxidánsokat, poliszacharidok, kialakulásának, teltségérzetet, zsírsejtjeinek, szaporodásának, jóllakottságot, fogyaszthatják, segítségünkre, emelkedésétől, megtámogatják, hatékonyabban, immunműködést, megelőzésében, cukorbetegség, csökkenthetik, lecsökkenteni, antioxidánsai, vércukorszint, esszenciális, magnéziumnak, májráksejtek, rendelkeznek, drasztikusan, vastagbélrák, mennyiségben, köszönhetően, szervezetben, csökkentheti, vitaminoknak, quinoa nagyon, quinoa fehérjében, kilenc esszenciális, nagyon egészséges, quinoa nagy, szervezet sokkal, oxidatív stresszel, szabad gyökök, quinoa értékes, vastagbélrák kialakulásának, quinoa rendszeres, metabolikus szindróma, quinoa magas, glikémiás indexe, vércukorszint drasztikus, jóllakottságot fokozza,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nemzeti  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A kávé  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Hernádkak  Talpra vándor  Nem kellett volna!  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Mindig tud adni ,  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Törött csészék  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Sötétség és világosság  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  A halolaj és a hal még a migré...  Magyarország ilyen hely.  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Törött csészék  A tékozló és Isten gondviselés...  Kezdet  Cicus virággal  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Nem mindegy  Esti kép  Isteni zsebkendők  Törött csészék  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  A tékozló és Isten gondviselés...  Csörög a telefonom  Rejtő Jenő versei  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Éljen a magyar szabadság!  Heltai Jenő: Szabadság  Mi a különbség  Márciusi eső  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Házi botox  Facebookon kaptam  Síró nő  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  mindent a népért...  Szent Pio atya!  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A Mindenható Istenben bízva  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Alvó cica  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Fújjad márciusi szél . . .  Sajnos ezt elBalogozták  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Talpra vándor  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  Mélységes szomorúsággal  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Isten áldja 
Bejegyzés Címkék
quinoa nagyon, quinoa fehérjében, kilenc esszenciális, nagyon egészséges, quinoa nagy, szervezet sokkal, oxidatív stresszel, szabad gyökök, quinoa értékes, vastagbélrák kialakulásának, quinoa rendszeres, metabolikus szindróma, quinoa magas, glikémiás indexe, vércukorszint drasztikus, jóllakottságot fokozza, test zsírsejtjeinek, quinoa ugyan, májráksejtek szaporodásának, quinoa ezen, szívbetegség megelőzésében, segítségünkre lehet, fitokemikáliákat, minimalizálhatja, alkoholoszsírmáj, rosttartalmának, vércukorszintet, szénhidrátokban, antioxidánsokat, poliszacharidok, kialakulásának, teltségérzetet, zsírsejtjeinek, szaporodásának, jóllakottságot, fogyaszthatják, segítségünkre, emelkedésétől, megtámogatják, hatékonyabban, immunműködést, megelőzésében, cukorbetegség, csökkenthetik, lecsökkenteni, antioxidánsai, vércukorszint, esszenciális, magnéziumnak, májráksejtek, rendelkeznek, drasztikusan, vastagbélrák, mennyiségben, köszönhetően, szervezetben, csökkentheti, vitaminoknak, kockázatokat, szívbetegség, érrendszeri, rendelkezik, metabolikus, triglicerid, táplálékról, antioxidáns, fogyasztása, mennyiségét, tartalmazza, betegséggel, eredmények, foszfornak, betegségek, jelentősen, hatásokkal, megküzdeni, rendszeres, egészséges, drasztikus, testünkben, cukorbeteg, rákellenes, fehérjében, tápanyagot, aminosavat, peptideket, tartalmaz, számoltak, gyulladás, szervezet, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.