Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szépség, természetesség és olajok
  2022-04-21 22:08:10, csütörtök
 
  Az olajok már az ókori Egyiptomban is kiemelkedő szerepet játszottak a szépségápolásban. Nemcsak a nők, hanem a férfiak is előszeretettel alkalmazták bőrápolásra és a haj egészségének megőrzésére. Napjainkban egyre több ember tér vissza a gyökerekhez és alkalmazza a természetes módszereket, ami nagyon jó és hasznos, hiszen minél több természetes dolgot használunk a szépségápolásban, annál kevésbé mérgezzük magunkat, ugyanis a kozmetikai és szépségápolási termékek tele vannak egészségre káros anyagokkal.

Minél több éven át használjuk ezeket a szereket, annál nagyobb lesz az esélye a különféle megbetegedéseknek. Az olajok jót tesznek a bőrünknek, a hajunknak és természetesen az egészségünknek is. Lássuk is, egyes olajok mire valók, mire használhatók!

Dél-Afrikában őshonos a marulafa, amelynek gyümölcséből készül a marulaolaj. A marulaolaj zsírsavakban rendkívül gazdag, és hihetetlenül megnyugtatja a száraz és irritált bőrt. Gyorsan felszívódik és nem hagy olajos érzetet, miután felkentük a bőrünkre.

Ha kitágulnak a pórusaink, abban megtelepedhetnek a szennyeződések és a baktériumok is. Ez általában a zsírosabb arcbőrrel rendelkező személyek esetében állja meg a helyét. Ilyenkor lehet a segítségünkre a teafaolaj, mivel hatékony lehet a mitesszerek és a mitesszerek okozta gyulladások ellen.

Az argánolajat nem véletlenül nevezik folyékony aranynak. Nemcsak a küllemében néz ki úgy mint a folyékony arany, hanem olyan hasznos és értékes is. Az argánolaj antioxidánsokban gazdag. A polifenol antioxidánsok eredményesen harcolnak az öregedés ellen. Az argánolaj tele van értékes omega-3 zsírsavakkal, amelyek nagyon aktívan részt vesznek a kollagéntermelésben, így eredményesen harcolnak a bőr öregedése ellen.

A kamillaolajnak is nyugtató hatása van a bőrre. Nagyon jó gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásokkal is rendelkezik, mindemellett csökkenti az irritációt, a bőrpírt és akkor is használható, ha bőrfertőzésünk alakult ki.

A borsmentaolaj csakúgy, mint a kamillaolaj, nyugtató hatásokkal rendelkezik, így bőrgyulladás esetén ehhez az olajhoz is bátran fordulhatunk.

Ha száraz, repedezett a bőrünk, a kókuszolajra is számíthatunk. Ez az olaj nemcsak megnyugtatja a száraz és dehidratált bőrt, hanem ekcéma esetén is használható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: antioxidánsokban, szépségápolásban, megtelepedhetnek, szennyeződések, előszeretettel, egészségünknek, kamillaolajnak, szépségápolási, bőrfertőzésünk, antioxidánsok, borsmentaolaj, segítségünkre, természetesen, eredményesen, használhatók, gyümölcséből, zsírsavakkal, megnyugtatja, hihetetlenül, zsírsavakban, fertőtlenítő, kókuszolajra, fordulhatunk, bőrgyulladás, mindemellett, számíthatunk, egészségének, mitesszerek, természetes, argánolajat, rendelkezik, megőrzésére, felszívódik, használható, dehidratált, egyiptomban, ókori Egyiptomban, természetes módszereket, különféle megbetegedéseknek, marulaolaj zsírsavakban, zsírosabb arcbőrrel, mitesszerek okozta, folyékony arany, argánolaj antioxidánsokban, polifenol antioxidánsok, öregedés ellen, argánolaj tele, borsmentaolaj csakúgy, olaj nemcsak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  képre írva  Mi lenne ha  Szép álmokat!  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Irgalom és ítélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Erdőn  Németh László tollából  Hiányzik  A sors  Png csokor  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alvó cicák  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Png nő  A másik dolog,  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png lepke  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
ókori Egyiptomban, természetes módszereket, különféle megbetegedéseknek, marulaolaj zsírsavakban, zsírosabb arcbőrrel, mitesszerek okozta, folyékony arany, argánolaj antioxidánsokban, polifenol antioxidánsok, öregedés ellen, argánolaj tele, borsmentaolaj csakúgy, olaj nemcsak, antioxidánsokban, szépségápolásban, megtelepedhetnek, szennyeződések, előszeretettel, egészségünknek, kamillaolajnak, szépségápolási, bőrfertőzésünk, antioxidánsok, borsmentaolaj, segítségünkre, természetesen, eredményesen, használhatók, gyümölcséből, zsírsavakkal, megnyugtatja, hihetetlenül, zsírsavakban, fertőtlenítő, kókuszolajra, fordulhatunk, bőrgyulladás, mindemellett, számíthatunk, egészségének, mitesszerek, természetes, argánolajat, rendelkezik, megőrzésére, felszívódik, használható, dehidratált, egyiptomban, kamillaolaj, baktériumok, gyulladások, gyökerekhez, módszereket, bőrápolásra, alkalmazták, napjainkban, használjuk, alkalmazza, irritációt, repedezett, marulaolaj, hatásokkal, kiemelkedő, kitágulnak, rendelkező, játszottak, anyagokkal, küllemében, egészségre, véletlenül, kozmetikai, használunk, argánolaj, hajunknak, afrikában, öregedése, rendkívül, folyékony, csökkenti, harcolnak, személyek, általában, arcbőrrel, polifenol, teafaolaj, felkentük, pórusaink, zsírosabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.