Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A K-vitamin csodálatos gyógyhatásai
  2022-04-28 21:15:34, csütörtök
 
  A K-vitamin az egyik legfontosabb vitamin a szervezetünkben. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amelyből ha a kelleténél több van a szervezetünkben, akkor a felesleg a zsírszövetekben és a májban tárolódik.

A K-vitaminnak kétféle típusa is létezik, a K1-vitamin és a K2-vitamin. A K1-vitamin nagy mennyiségben a zöld leveles zöldségekben található meg, például a spenótban, a kelkáposztában vagy a káposztában. A K2-vitamin megtalálható néhány erjesztett táplálékban, illetve gazdag forrása a marhamáj, a tojássárgája és a sajt.

A K-vitaminnak nagy szerepe van az egészség megőrzésében: a véralvadásban is aktívan részt vesz, ami nagyon lényeges, ha véletlenül balesetet szenvedünk és vérzünk.

Ahogy öregszünk, úgy a csontjaink már nem lesznek olyan erősek és porózussá is válnak. Ez azonban fokozza a csontritkulás és a csonttörések kockázatait. Ez a vitamin nagy szerepet játszik a kalcium egyensúlyának szabályozásában, illetve aktívan részt vesz a csont ásványianyag-hiányának megelőzésében is.

Amikor az artériákban kalcium halmozódik fel, ez meszesedéshez is vezethet és ez az állapot jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Azonban a K-vitamin egyensúlyba hozza a szervezetben a kalciumszintet és csökkenti a szívbetegségek kockázati tényezőit.

Az öregedéssel az agyat érintő betegségek is jelentősen megnőnek. A K-vitamin segítségével olyan vegyület keletkezik az agyban, amely segíthet ezeknek a degeneratív agyi betegségeknek a kivédésében. A vitaminnak köszönhetően csökken az agyban az oxidatív stressz és a gyulladás mértéke, ami redukálja a neurodegeneratív betegségek kockázati tényezőit.

A kutatások fókuszába a többi vitaminhoz hasonlóan a K-vitamin is belekerült. A tanulmányok arról számoltak be, hogy a K-vitamin csökkentheti a májdaganat kialakulásának esélyeit.

Ugyan ritka, de K-vitamin-hiány is kialakulhat. Ha azonban rendszeresen fogyasztunk K-vitaminban gazdag táplálékokat, akkor nem kell ilyen problémával számolnunk. K1-vitaminban gazdag táplálék a borsó, a spárga, a petrezselyem, a keresztesvirágú zöldségek. K2-vitamint pedig az erjesztett savanyúságok, a tejtermékek és a tojássárgája tartalmaznak nagy mennyiségben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: neurodegeneratív, zsírszövetekben, szervezetünkben, keresztesvirágú, szabályozásában, szívbetegségek, kalciumszintet, kelkáposztában, kialakulásának, betegségeknek, véralvadásban, megelőzésében, csontritkulás, meszesedéshez, egyensúlyának, megtalálható, mennyiségben, rendszeresen, segítségével, zöldségekben, legfontosabb, táplálékokat, szervezetben, petrezselyem, savanyúságok, csonttörések, megőrzésében, csökkentheti, ásványianyag, tojássárgája, tartalmaznak, köszönhetően, kialakulhat, táplálékban, tanulmányok, kockázatait, egyik legfontosabb, zsírban oldódó, kelleténél több, májban tárolódik, zöld leveles, kelkáposztában vagy, egészség megőrzésében, csonttörések kockázatait, vitamin nagy, kalcium egyensúlyának, artériákban kalcium, állapot jelentősen, szívbetegségek kialakulásának, szívbetegségek kockázati, agyat érintő, degeneratív agyi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  képre írva  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Bornyi Veronika haiku verse  Jázmin  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 14  A sorsod  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Minden tavaszból őrizz..  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Különleges  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Dóró Sándor: Embernek maradni  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 14  Walter Chrysler mondta  Előfordul, hogy  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Egy tavasz  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Ott van  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Márai Sándor tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Csend  Tanmese  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robin Wight pitypang szobra  Tanácsok egy pszichológustól  Erdei gyöngyvirág  Különleges  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Pitypang szökőkút  Nem kell hozzá fürdőruhás  Csend  39 ígéret  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 13  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szívek  Walter Chrysler mondta  Robin Wight pitypang szobra  József Attila - Kopogtatás nél...  Hamvas Béla  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, zsírban oldódó, kelleténél több, májban tárolódik, zöld leveles, kelkáposztában vagy, egészség megőrzésében, csonttörések kockázatait, vitamin nagy, kalcium egyensúlyának, artériákban kalcium, állapot jelentősen, szívbetegségek kialakulásának, szívbetegségek kockázati, agyat érintő, degeneratív agyi, vitaminnak köszönhetően, oxidatív stressz, gyulladás mértéke, neurodegeneratív betegségek, kutatások fókuszába, többi vitaminhoz, tanulmányok arról, májdaganat kialakulásának, keresztesvirágú zöldségek, erjesztett savanyúságok, tojássárgája tartalmaznak, neurodegeneratív, zsírszövetekben, szervezetünkben, keresztesvirágú, szabályozásában, szívbetegségek, kalciumszintet, kelkáposztában, kialakulásának, betegségeknek, véralvadásban, megelőzésében, csontritkulás, meszesedéshez, egyensúlyának, megtalálható, mennyiségben, rendszeresen, segítségével, zöldségekben, legfontosabb, táplálékokat, szervezetben, petrezselyem, savanyúságok, csonttörések, megőrzésében, csökkentheti, ásványianyag, tojássárgája, tartalmaznak, köszönhetően, kialakulhat, táplálékban, tanulmányok, kockázatait, degeneratív, kivédésében, fogyasztunk, káposztában, egyensúlyba, problémával, tejtermékek, artériákban, öregedéssel, vitaminnak, kelleténél, véletlenül, kockázatát, májdaganat, erjesztett, betegségek, jelentősen, vitaminban, csontjaink, számolnunk, vitaminhoz, belekerült, keletkezik, halmozódik, szenvedünk, megnöveli, kutatások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.