Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tíz legjobb májtisztító szuperétel
  2022-05-09 11:31:34, hétfő
 
 
A máj mirigyként fontos szerepet játszik az egyéb szervek számára fontos kemikáliák elválasztásában. A máj az egyetlen olyan része a testnek, amely egyszerre szerv és mirigy.

Az egészséges, megfelelően működő máj szabályozza a vértermelést, megtisztítja a vért a káros méreganyagoktól, és feldolgozza majd a szervezet számára könnyen felhasználhatóvá alakítja a belső szervek által felszívott tápanyagokat. Emellett vitaminokat, vasat, és egyszerű glükózt is tárol.

Ez az emberi test egyik legalapvetőbb szerve. Rengeteg fontos testfunkcióért felel, köztük az emésztésért, az anyagcsere folyamatokért, az immunitásért, és a szervezet számára szükséges tápanyagok elraktározásáért is.

Az inzulin, a hemoglobin, és több hormon lebontásáért is felelős. Elpusztítja az idős vörösvérsejteket és a megfelelő véralvadáshoz szükséges kemikáliákat termel.

Mivel a máj sokféle alapvető funkcióért felel, elengedhetetlenül fontos a máj egészségének fenntartása. Az egészségtelen étrend és a nem megfelelő életvitel túlterhelheti és túldolgoztathatja a májat, amely így nem lesz képes megfelelően feldolgozni a méreganyagokat és a zsírsejteket.

Ez növelheti az elhízás esélyét, a keringési rendellenességek, krónikus kimerültség, fejfájás, emésztési problémák, allergiák, és egyéb egészségügyi problémák kialakulásának esélyét is.

Sokféle étel létezik, amely segíti a máj tisztulását, újrafeltöltését, és méregtelenítését. Ilyen módon mája egészséges marad és megfelelően működik.

Itt találja a tíz leghatékonyabb májtisztító szuperételt:

1. Fokhagyma
A fokhagyma hatékonyan tisztítja máját. Segíti a májenzimek aktiválódását, amelyek a méreganyagok eltüntetéséért felelősek. Két olyan természetes összetevőt is tartalmaz, az allicint és a szeléniumot, amelyek segítik a máj tisztulási folyamatait és megvédik a májat a méreganyagok okozta károktól.

Emellett a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet és a triglicerid szintet is, amelyek egyébként felhalmozódva túlterhelhetik máját és lassíthatják működését.

Az egészséges májműködés érdekében friss fokhagymát használjon a feldolgozott, préselt, vagy porított helyett.

- Egyen meg naponta 2-3 gerezd friss fokhagymát, és igyekezzen főzés során is minél többet használni.
- Orvosa beleegyezésével fokhagymából készült étrendkiegészítő kapszulákat is fogyaszthat.

2. Grépfruit
C-vitaminban, pektinben, és antioxidánsokban gazdag gyümölcs, amely segíti a máj természetes megtisztulását.

Glutathonint is tartalmaz, amely erős antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a szabadgyököket és méregteleníti a májat. Emellett segíti a nehézfémek eltávolítását is. A grépfruitban található naringenin nevű flavonoid segíti a zsír lebontását.

Reggelente igyon meg egy pohárnyi frissen facsart grépfrútlevet, vagy fogyassza el gyümölcsként reggelije mellé.

Megjegyzés: Ha bármilyen gyógyszeres kezelés alatt áll, kérdezze meg orvosa véleményét mielőtt rendszeresen elkezdene grépfrútot fogyasztani, mert befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatását.

3. Cékla
A cékla egy erősen tisztító és májfunkciókat segítő hatású zöldség. Rengeteg növényi flavonoidot és béta-kakrotint tartalmaz, amelyek segítik a májfunkciók megfelelő működését. A cékla ezen túl természetes vértisztító hatású.

- Naponta fogyasszon friss céklát vagy frissen facsart céklalevet.
- Készítsen májtisztító salátát 1 csésze hámozott és aprított cékla, 2 teáskanál hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj, és ½ citrom levének felhasználásával. Az összetevőket alaposan keverje össze, és kétóránként egyen meg 2 teáskanálnyit egy héten át.

4. Citrom
A citrom segíti mája tisztítását, hiszen rengeteg antioxidáns hatású D-limonént tartalmaz, amely segíti a májenzimek aktiválását és a méregtelenítő folyamatok beindÍtását.

Emellett sok C-vitamint is tartalmaz, amely segíti az emésztéssegítő enzimek termelését. A citrom a máj ásványianyag felszívó képességét is növeli.

Készítsen citromos vizet. Facsarja egy citrom levét egy kancsónyi vízbe, akár citrom darabokat is adhat a keverékhez. Rendszeresen igya a nap folyamán. Ha úgy kívánja, egy kevés mézzel ízesítheti.

5. Zöldtea
A zöldtea rendszeres, napi szintű fogyasztása segíti szervezete méregtelenítését és a felhalmozódott zsírszövetek eltávolítását, miközben hidratálja szervezetét.

Egy 2002-es, az elhízást vizsgáló International Journal of Obesity magazinban megjelent cikk szerint a tea katekin tartalmának köszönhetően segíti a lipidek lebontását a májban, amely megakadályozza a zsír felhalmozódását a májban. Ez az egészséges ital a méreganyagokkal telített italok, mint az alkohol káros hatásaitól is megvédi máját.

A zöldtea a májelégtelenség megelőzésére vagy kezelésére is alkalmas. Egy 2009-ben a rákkutatással foglalkozó Cancer Causes and Control magazinban publikált cikk szerint a rendszeresen zöldteát fogyasztók körében kisebb a májrák kialakulásának esélye.
Igyon meg naponta 2-3 csészényi zöldteát, amit igény szerint egy kevés mézzel ízesíthet.

Megjegyzés: Ne vigye túlzásba a zöldtea fogyasztását, mert így épp ellenkező hatást érhet el és akár károsíthatja is máját és egyéb szerveit.

6. Avokádó
Az avokádó olyan kemikáliákat tartalmaz, amelyek segítik a májkárosodás visszafordítását. Glutatoninban gazdag gyümölcs, erre az anyagra a májnak a méreganyagok eltávolítása és a megfelelő májfunkciók fenntartása miatt van szüksége.

Az avokádóban található nagy mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírsavak segítik az alacsony sűrűségű lipoproteinek (vagy rossz koleszterin) csökkentését, és emellett növeli a nagy sűrűségű lipoproteinek (vagy jó koleszterin) szintjét. A máj a jó koleszterint már könnyedén feldolgozza.
Emellett az avokádó ásványi anyagokat, vitaminokat, és növényi tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a máj működését, fenntartják egészségét, és megkönnyítik a zsír lebontását.
Néhány hónapon át hetente egyen meg 1-2 avokádót, így visszafordíthatja az esetleges májkárosodás hatásait.

7. Kurkuma
A kurkuma közkedvelt, hatékony májtisztító étel. Emellett javítja a szervezet zsírt emésztő képességeit.
A kurkumában található kurkumin beindítja a máj elsődleges méregtelenítő enzime, a glutatonin S-transferase termelését. Emellett segíti a károsodott májsejtek helyreállítását.

- Keverjen el negyed teáskanálnyi őrölt kurkumát egy pohárnyi tejben, majd forralja fel. Néhány héten át napi két alkalommal igya.
- Mindennapi főzés során is használja bátran a kurkumát.

8. Alma
A naponta egy alma az egészséges máj titka. Az alma remek pektin forrás, amely egy vízben oldódó élelmi rost, segíti a méreganyagok eltávolítását az emésztőrendszerből és a koleszterint a májból. Így meggátolja azt, hogy a máj túlterhelődjön.

Emellett természetesen tisztító hatású almasavat tartalmaz, amely eltávolítja a karcinogéneket és egyéb méreganyagokat véréből.

A legtöbb almaféle jó hatással van májára, de a gyorsabb hatás érdekében lehetőleg organikus gyümölcsöt vásároljon. Naponta egyen meg egy organikusan termesztett almát, vagy igyon egy pohárnyi frissen préselt almalevet.

9. Dió
Nagy mennyiségben tartalmazza az l-arginine nevű aminosavat, amely segíti az ammónia eltávolítását a májból. Emellett a diófélék glutatonint és omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítik a máj természetes tisztulási folyamatait.

Egy 2008-ban az ételek összetételével foglalkozó Journal of Agricultural and Food Chemistry magazinban publikált kutatás szerint a diófélék olyan polifenolokat tartalmaznak, amelyek megvédik a májat a karbon tetrakloridok és galactosaminok okozta károsodástól.

- Naponta rágcsáljon el egy maréknyi diót.
- Salátáira, köretekre, levesekre, vagy péksüteményekre is szórhatja.

10. Brokkoli
Mája természetes tisztulási folyamatainak megkönnyítése érdekében fogyasszon rendszeresen brokkolit. Glükozinolátokban gazdag, segíti a karcinogének és egyéb kártékony méreganyagok eltávolítását szervezetéből.
A brokkoli magas élelmi rost tartalma miatt javítja az emésztést, zsírban oldódó E-vitamin tartalma pedig erős antioxidáns hatást biztosít, amely segíti a máj megfelelő működését.
Mája egészsége érdekében heti három alkalommal fogyasszon el egy csészényi mennyiségnek megfelelő adag brokkolit.


Mája egészségének fenntartása érdekében a szakemberek azt javasolják, hogy kerülje az állati eredetű zsírok fogyasztását, valamint zárja ki étrendjéből az alkoholt, a finomított cukrokat, a túlzott mennyiségű koffeint, és a feldolgozott ételeket. Ha dohányzik, igyekezzen leszokni róla, mert nem csak máját, hanem egyéb szerveit is károsítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhasználhatóvá, felhasználásával, antioxidánsokban, visszafordítását, méregtelenítését, elraktározásáért, vörösvérsejteket, rendellenességek, étrendkiegészítő, befolyásolhatja, felhalmozódását, méreganyagokkal, újrafeltöltését, májelégtelenség, méreganyagoktól, péksüteményekre, elválasztásában, helyreállítását, beleegyezésével, kialakulásának, galactosaminok, összetételével, túlterhelhetik, eltüntetéséért, leghatékonyabb, megtisztulását, méreganyagokat, szabadgyököket, túlterhelődjön, testfunkcióért, emésztéssegítő, karcinogéneket, megakadályozza, felhalmozódott, aktiválódását, eltávolítását, egyéb szervek, egyetlen olyan, káros méreganyagoktól, szervezet számára, belső szervek, emberi test, anyagcsere folyamatokért, idős vörösvérsejteket, megfelelő véralvadáshoz, egészségtelen étrend, elhízás esélyét, keringési rendellenességek, fokhagyma hatékonyan, májenzimek aktiválódását, méreganyagok eltüntetéséért, méreganyagok okozta, International Journal, Cancer Causes, Food Chemistry,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Png virág  Egy hatékony szolga  Mi lenne ha  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Png lepke  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy bizonyos határt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Rátalálsz  Egy lelki imádság  Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png nő  Julian Brass gondolata  Szívem  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Png cica  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reggel van  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Sose bánj semmit  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét  Neked tudnod kell  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m... 
Bejegyzés Címkék
egyéb szervek, egyetlen olyan, káros méreganyagoktól, szervezet számára, belső szervek, emberi test, anyagcsere folyamatokért, idős vörösvérsejteket, megfelelő véralvadáshoz, egészségtelen étrend, elhízás esélyét, keringési rendellenességek, fokhagyma hatékonyan, májenzimek aktiválódását, méreganyagok eltüntetéséért, méreganyagok okozta, fokhagyma csökkenti, triglicerid szintet, egészséges májműködés, nehézfémek eltávolítását, grépfruitban található, zsír lebontását, pohárnyi frissen, erősen tisztító, májfunkciók megfelelő, cékla ezen, összetevőket alaposan, citrom segíti, májenzimek aktiválását, méregtelenítő folyamatok, emésztéssegítő enzimek, citrom levét, kancsónyi vízbe, kevés mézzel, zöldtea rendszeres, felhalmozódott zsírszövetek, elhízást vizsgáló, lipidek lebontását, zsír felhalmozódását, egészséges ital, méreganyagokkal telített, alkohol káros, májelégtelenség megelőzésére, rákkutatással foglalkozó, rendszeresen zöldteát, májrák kialakulásának, zöldtea fogyasztását, avokádó olyan, májkárosodás visszafordítását, méreganyagok eltávolítása, megfelelő májfunkciók, avokádóban található, alacsony sűrűségű, nagy sűrűségű, avokádó ásványi, esetleges májkárosodás, kurkuma közkedvelt, szervezet zsírt, kurkumában található, glutatonin S-transferase, károsodott májsejtek, pohárnyi tejben, alma remek, vízben oldódó, méreganyagok eltávolítását, legtöbb almaféle, gyorsabb hatás, organikusan termesztett, l-arginine nevű, ammónia eltávolítását, diófélék glutatonint, ételek összetételével, diófélék olyan, karbon tetrakloridok, maréknyi diót, brokkoli magas, csészényi mennyiségnek, állati eredetű, finomított cukrokat, túlzott mennyiségű, feldolgozott ételeket, felhasználhatóvá, felhasználásával, antioxidánsokban, visszafordítását, méregtelenítését, elraktározásáért, vörösvérsejteket, rendellenességek, étrendkiegészítő, befolyásolhatja, felhalmozódását, méreganyagokkal, újrafeltöltését, májelégtelenség, méreganyagoktól, péksüteményekre, elválasztásában, helyreállítását, beleegyezésével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 833
  • e Hét: 5678
  • e Hónap: 37164
  • e Év: 241865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.