Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bőrtápláló vitaminok
  2022-05-19 22:00:35, csütörtök
 
  Bőrtápláló vitaminok - koenzim-Q10, C-vitamin, E-vitamin

Nem mindig volt ilyen nagy kultusza a bőrápolásnak. A mai fiatalok többsége nemcsak egészségtudatos, hanem a bőrápolásra is odafigyel. A bőrünk védelmét soha nem késő elkezdeni. Jól tesszük, ha odafigyelünk a bőrünk táplálására, amit a bevitt tápanyagokkal és táplálékokkal érhetünk el. Mutatjuk is, hogy milyen tápanyagokra és táplálékokra van a bőrünknek szüksége.

A koenzim-Q10 kiemelt szerepet játszik abban, hogy az elfogyasztott táplálékokat energiává alakítsa. Egy erős antioxidánsról van szó, amelynek fontos szerepe van a bőröregedés megelőzésében, és az oxidatív károsodás ellen is védelmet nyújt a bőr számára. A koenzim-Q10 csökkenti a finom vonalakat és jelentősen javítja a bőr textúráját.

A C-vitamin is egy erős antioxidáns, amely védelmet jelenthet a bőr számára a napkárosodással és az oxidatív stresszel szemben. Serkenti a kollagéntermelést és elősegíti a bőr rugalmasságának és az arcbőr egyenletességének fenntartását.

A bőrünknek polifenolokra is szüksége van. A polifenolok is erős antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek védelmet jelentenek a bőr számára a káros hatású UV-sugarakkal szemben. Ilyen polifenol a kurkumin, a fenolos savak és a rezveratrol.

A karotinoidok is erős antioxidánsnak számítanak. Ezek A-vitaminná alakulnak a szervezetben, ami azért lényeges, mivel a C-vitamin mellett erre a vitaminra is nagy szüksége van a bőrünknek. A karotinoidok csoportjába tartozik a béta-karotin, a retinol és a likopin, amelyek megvédik a bőrt a nap káros hatásaitól, és a segítségükkel az öregedési folyamatok is jelentősen lelassulhatnak.

Az E-vitamin a másik kitűnő antioxidáns, amelyre a bőrünknek szüksége van. C-vitaminnal együtt alkalmazva fejti ki legjobban a kedvező hatásait.

A D-vitamin is nagyon előnyös a bőr egészségére nézve. Létfontosságú szerepet játszik a bőr védőgátjának kialakításában, illetve az UV-károsodás ellen is védelmet élvezhetünk általa.

Ezeket a vitaminokat természetes úton ajánlott bevinni a szervezetbe. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, hiszen ezek tartalmazzák a legtöbb, a szervezet számára hasznos tápanyagot, köztük a fent említett vitaminokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: egészségtudatos, napkárosodással, rugalmasságának, lelassulhatnak, antioxidánsnak, kialakításában, antioxidánsról, tápanyagokkal, megelőzésében, segítségükkel, polifenolokra, elfogyasztott, táplálékokkal, létfontosságú, odafigyelünk, rendelkeznek, táplálékokat, fenntartását, karotinoidok, táplálékokra, tápanyagokra, szervezetben, tartalmazzák, bőrápolásnak, védőgátjának, rezveratrol, vitaminokat, élvezhetünk, csoportjába, szervezetbe, fogyasszunk, antioxidáns, bőröregedés, polifenolok, táplálására, természetes, bőrünk védelmét, bőrünk táplálására, bevitt tápanyagokkal, bőrünknek szüksége, koenzim-Q10 kiemelt, elfogyasztott táplálékokat, erős antioxidánsról, bőröregedés megelőzésében, oxidatív károsodás, koenzim-Q10 csökkenti, finom vonalakat, erős antioxidáns, oxidatív stresszel, arcbőr egyenletességének, bőrünknek polifenolokra, káros hatású, Ezek A-vitaminná,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Akarat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png férfi  s immár én is felragyogva, ért...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Akarat  Akarat  Nem tudhatod  Szép álmokat!  Akarat  Szívem tiéd  Fehér virág  Png telefon  Nagyi telefonál  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Egy hatékony szolga  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  69 éve hunyt el Albert Einstei...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Fehér virág  Rátalálsz  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Png csokor  Alvó cicák  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png nő  Akarat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Idő  Mai harmónia kártyám  Akarat  Szívem  A másik dolog,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
bőrünk védelmét, bőrünk táplálására, bevitt tápanyagokkal, bőrünknek szüksége, koenzim-Q10 kiemelt, elfogyasztott táplálékokat, erős antioxidánsról, bőröregedés megelőzésében, oxidatív károsodás, koenzim-Q10 csökkenti, finom vonalakat, erős antioxidáns, oxidatív stresszel, arcbőr egyenletességének, bőrünknek polifenolokra, káros hatású, fenolos savak, karotinoidok csoportjába, öregedési folyamatok, másik kitűnő, kedvező hatásait, vitaminokat természetes, szervezet számára, fent említett, egészségtudatos, napkárosodással, rugalmasságának, lelassulhatnak, antioxidánsnak, kialakításában, antioxidánsról, tápanyagokkal, megelőzésében, segítségükkel, polifenolokra, elfogyasztott, táplálékokkal, létfontosságú, odafigyelünk, rendelkeznek, táplálékokat, fenntartását, karotinoidok, táplálékokra, tápanyagokra, szervezetben, tartalmazzák, bőrápolásnak, védőgátjának, rezveratrol, vitaminokat, élvezhetünk, csoportjába, szervezetbe, fogyasszunk, antioxidáns, bőröregedés, polifenolok, táplálására, természetes, egészségére, bőrápolásra, jelentősen, számítanak, hatásaitól, alkalmazva, textúráját, bőrtápláló, jelentenek, sugarakkal, folyamatok, tápanyagot, vitaminnal, gyümölcsöt, elkezdeni, szervezet, legjobban, elősegíti, vonalakat, zöldséget, bőrünknek, energiává, stresszel, polifenol, odafigyel, csökkenti, károsodás, öregedési, vitaminra, jelenthet, vitaminok, vitaminná, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.