Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok, amelyek megvédik a szív egészségét
  2022-05-20 23:55:35, péntek
 
  Léteznek a bolygón olyan táplálékok, amelyek szó szerint életet is menthetnek. Persze ne úgy képzeljük el, hogy a lentebb felsorolt táplálékokból kiválasztunk egyet és akkor soha nem kell a szívünk egészsége miatt aggódni, de az tény, ha ezeket a táplálékokat rendszeresen fogyasztjuk, akkor nagy esélyünk van arra, hogy nem kell majd a szívünk egészsége miatt aggódnunk. Lássuk is, melyek ezek a táplálékok!

Ha csak tehetjük, fogyasszunk rendszeresen friss fűszernövényeket és gyógynövényeket, mivel ezekkel is megfűszerezhetjük az ételeinket és akkor sokkal kevesebb sót használunk.

A fekete bab tele van olyan tápanyagokkal, amelyek szintén nagyon jót tesznek a szív egészségének. A folát, a magnézium és az antioxidánsok a vérnyomás csökkentésében vesznek aktívan részt. Rostokkal is tele van, ami pedig a koleszterinszint és a vércukorszint szabályozásában lehet a segítségünkre, márpedig ezek a hatások nagyon jót tesznek a szív egészségének.

A rezveratrolban gazdag szőlő is jó választás, ha törődünk a szívünk egészségével. A rezveratrol egy antioxidáns, amely megnöveli a HDL-koleszterin-szintet, amelyet jó koleszterinnek is szoktak nevezni. A borban is megtalálható ez az antioxidáns, viszont bort csak mértékkel fogyaszthatunk, míg szőlőt korlátlanul ehetünk.

A lazacot egy szupertápláléknak, szívtápláléknak is szokták nevezni, mivel nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, egészséges zsírokat, amelyek csökkentik a szívritmuszavarok kialakulásának esélyét és a magas vérnyomást is. Ezen kívül megakadályozza a gyulladás kialakulását és csökkenti a trigliceridszintet is.

Az olajbogyóból nyert olívaolaj a szív egészségét biztosító antioxidánsokban gazdag, ami védelmet jelent az erek számára. Mindemellett a koleszterinszintet is eredményesen csökkenti.

A mángold egy sötétzöld leveles zöldség, amely nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot. Ezek az ásványi anyagok segítenek a vérnyomás szabályozásában. A mángold ezen kívül nagy mennyiségű rostot, A-vitamint és antioxidánsokat is tartalmaz mint például a lutein és a zeaxantin.

Az árpa rostokban bővelkedik, ami eredményesen csökkenti a magas koleszterinszintet, mindemellett a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

A szívünket óvnunk kell egy életen át. Ha megbetegszik, nagyon sok dologból maradunk ki. Mivel őrizhetjük meg hosszú távon ennek a szervünknek az egészségét? A rendszeres mozgással, a mértékletes alkoholfogyasztással, a dohányzás abbahagyásával és természetesen a megfelelő táplálkozással. Olyan sokféle táplálék létezik, amely pozitívan hat a szív egészségére. Mindössze csak annyit kell tennünk, hogy rendszeresen fogyasztjuk ezeket a szupertáplálékokat. Mutatjuk is, melyek ezek!

Naponta egy maréknyi dió eredményesen csökkenti a koleszterinszintet, ami megvédi a szívartériákat a gyulladástól. A dió növényi zsírokkal, omega-3 zsírsavakkal, szterinekkel és rostokkal van tele. Növényi szterineket a mandula is tartalmaz. A mandula és a dió is csökkenti az LDL-koleszterin-szintet.

Az édesburgonya alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, mint a fehér burgonya, így nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet. Emellett sok A-vitamint, rostot és likopint tartalmaz.

A narancs bővelkedik pektinrostban, amely a koleszterin nagy ellensége. Káliumot is tartalmaz, amely a vérnyomás szabályozásában vesz aktívan részt.

A zab szintén segít a vércukorszint stabilan tartásában, ezért is nagyon hasznos a cukorbetegség megelőzésében és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyeknek. A zab rostjai segítik a szív működését, mégpedig úgy, hogy csökkentik az LDL-koleszterin-szintet.

A lenmag több ok miatt is nagyon jót tesz a szív egészségének. Tele van a szív egészségét biztosító rostokkal, omega-3 zsírsavakkal, lignánokkal és fitokemikáliákkal.

Az alacsony zsírtartalmú joghurt és kefir nemcsak kalciumot, hanem káliumot is nagy mennyiségben tartalmaz. Ez a két ásványi anyag is megtámogatja a szív egészségét és működését.

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz antociánokat. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek szintén pozitívan hatnak a szív egészségére, ugyanis védelmet jelentenek az erek számára.

A fekete áfonya szintén antioxidáns antociánokban gazdag. Ezek adják a bogyók sötét színét és nagyfokú érvédő hatással rendelkeznek. Nem beszélve arról, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon sok rostot is tartalmaz, ami szintén jót tesz a szív egészségének.
Forrás : Link és Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: cukorbetegségben, koleszterinszint, fűszernövényeket, antioxidánsokban, szabályozásában, gyógynövényeket, vércukorszintet, szívtápláléknak, antioxidánsokat, megakadályozza, koleszterinnek, kialakulásának, rezveratrolban, csökkentésében, abbahagyásával, táplálkozással, szívartériákat, fogyaszthatunk, tápanyagokkal, segítségünkre, antociánokban, vércukorszint, természetesen, pektinrostban, megelőzésében, cukorbetegség, antioxidánsok, táplálékokból, mennyiségben, antociánokat, édesburgonya, drasztikusan, rendszeresen, eredményesen, táplálékokat, zsírsavakkal, bolygón olyan, lentebb felsorolt, szívünk egészsége, táplálékokat rendszeresen, szív egészségének, vérnyomás csökkentésében, vércukorszint szabályozásában, hatások nagyon, rezveratrolban gazdag, szívünk egészségével, szívritmuszavarok kialakulásának, magas vérnyomást, gyulladás kialakulását, olajbogyóból nyert, szív egészségét, erek számára,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Dóró Sándor: Tétova lét  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  A kávé  Rejtő Jenő versei  Esti kép  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nemzeti  Fújjad márciusi szél . . .  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Csendes éjszakán  Házi botox  Szeüleidtől tanultad  A halolaj és a hal még a migré...  Paul David Tripp Március 16  Szeüleidtől tanultad  Üdvözöllek az oldalamon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kezdet  Szent-Györgyi Albert gondolata  Illuziói ne legyen senkinek, a...  A tékozló és Isten gondviselés...  Az ünnepről  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Nem kell ide békemenet  Könnyáztatta asszonysorsok  Csörög a telefonom  Szép estét kedves látogatóimna...  Fújjad márciusi szél . . .  Jó éjszakát  Ibolya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ted Engstrőm gondolata  Síró nő  Ne engedd el kezem!  Sajnos ezt elBalogozták  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szabó Norbert – Szabadsá...  Szent Pio atya!  Por  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Könnyáztatta asszonysorsok  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A halolaj és a hal még a migré...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Egyet értesz?  Kezdet  Atyám !  Mély, puha álom - sárga féltés  A csonk és a facsemete  A csonk és a facsemete  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Nem kellett volna!  Egyet értesz? 
Bejegyzés Címkék
bolygón olyan, lentebb felsorolt, szívünk egészsége, táplálékokat rendszeresen, szív egészségének, vérnyomás csökkentésében, vércukorszint szabályozásában, hatások nagyon, rezveratrolban gazdag, szívünk egészségével, szívritmuszavarok kialakulásának, magas vérnyomást, gyulladás kialakulását, olajbogyóból nyert, szív egészségét, erek számára, sötétzöld leveles, ásványi anyagok, vérnyomás szabályozásában, mángold ezen, árpa rostokban, vércukorszint csökkentésében, szívünket óvnunk, rendszeres mozgással, dohányzás abbahagyásával, megfelelő táplálkozással, szív egészségére, édesburgonya alacsonyabb, fehér burgonya, narancs bővelkedik, koleszterin nagy, vércukorszint stabilan, cukorbetegség megelőzésében, 2-es típusú, szív működését, lenmag több, alacsony zsírtartalmú, cseresznye nagy, fekete áfonya, bogyók sötét, bogyós gyümölcs, cukorbetegségben, koleszterinszint, fűszernövényeket, antioxidánsokban, szabályozásában, gyógynövényeket, vércukorszintet, szívtápláléknak, antioxidánsokat, megakadályozza, koleszterinnek, kialakulásának, rezveratrolban, csökkentésében, abbahagyásával, táplálkozással, szívartériákat, fogyaszthatunk, tápanyagokkal, segítségünkre, antociánokban, vércukorszint, természetesen, pektinrostban, megelőzésében, cukorbetegség, antioxidánsok, táplálékokból, mennyiségben, antociánokat, édesburgonya, drasztikusan, rendszeresen, eredményesen, táplálékokat, zsírsavakkal, egészségének, olajbogyóból, kiválasztunk, megtámogatja, megtalálható, gyulladástól, személyeknek, egészségével, szterinekkel, kialakulását, mindemellett, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 4764
  • e Hónap: 24626
  • e Év: 200501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.