Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vérnyomás-szabályozó és az immunitást fokozó sárgadinnye
  2022-05-23 16:42:14, hétfő
 
 



A nyár egyik kedvenc gyümölcse nem más, mint a sárgadinnye. Nagyon sok pozitív hatással rendelkezik amellett, hogy egy fantasztikusan lédús és finom gyümölcsről van szó. Mutatjuk is, hogy miért együnk rendszeresen sárgadinnyét, vagy legalább a nyári hónapokban miért is együnk sokat belőle!

A sárgadinnye nagyon pozitívan hat a szem egészségére, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz egy antioxidáns vitamint, mégpedig a C-vitamint, illetve karotinoidokban, legfőképpen zeaxantinban is bővelkedik. A sárgadinnye rendszeres fogyasztása csökkentheti a makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásának kockázatait.

A sárgadinnye magas víztartalommal rendelkezik, így megakadályozhatja a meleg nyári hónapokban a kiszáradást és a dehidratáció kialakulását. A dinnye nemcsak vízben, hanem elektrolitokban is rendkívül gazdag, így a nyári melegben, illetve egy-egy edzést követően az elektrolitok szintjét is kiegyensúlyozza a szervezetben.

A sárgadinnye alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, ily módon csak lassan emészti meg a szervezet, a vércukorszintet sem emeli meg drasztikusan, éppen ezért a fogyasztása javasolható a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyek számára is.

A sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmaz fitonutrienseket is. A fitonutriensek olyan antioxidánsok, amelyek fokozzák az immunitást és nagy segítséget nyújtanak a betegségek leküzdésében, ezen kívül kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk. A gyümölcs A-vitaminban is gazdag, amely szintén egy antioxidáns vitamin, és amely szintén fokozni tudja az immunitást.

Rákellenes gyümölcsnek is nevezhetjük, mivel nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, amely pedig nagyon eredményes lehet a rákos sejtek elpusztításában.

A szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük ennek a gyümölcsnek. Kutatások igazolják ugyanis, hogy a rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a hajhullást. A gyümölcsben található antioxidáns vitaminok aktívan részt vesznek a bőr táplálásában és a bőr egészségének fenntartásában.

A sárgadinnye káliumban is bővelkedik, amely egy nagyon hasznos tápanyag a szervezet számára, hiszen segít az erek ellazításában, ezzel is csökkentve a magas vérnyomás kialakulásának esélyét.

A gyümölcs az emésztőrendszer egészségét is védi, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, amelyek a székrekedés megakadályozásában is a segítségünkre lehetnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szépségápolásban, fitonutrienseket, cukorbetegségben, emésztőrendszer, vércukorszintet, kiegyensúlyozza, elektrolitokban, karotinoidokban, elpusztításában, fitonutriensek, víztartalommal, kialakulásának, fantasztikusan, fenntartásában, ellazításában, antioxidánsok, segítségünkre, egészségének, sárgadinnyét, zeaxantinban, szürkehályog, mennyiségben, csökkentheti, rendszeresen, táplálásában, drasztikusan, leküzdésében, dehidratáció, kialakulását, elektrolitok, szervezetben, sárgadinnye, legfőképpen, fogyasztása, kiszáradást, rendelkezik, nyár egyik, fantasztikusan lédús, nyári hónapokban, sárgadinnye nagyon, szem egészségére, antioxidáns vitamint, sárgadinnye rendszeres, szürkehályog kialakulásának, sárgadinnye magas, meleg nyári, dehidratáció kialakulását, dinnye nemcsak, nyári melegben, elektrolitok szintjét, sárgadinnye alacsony, fogyasztása javasolható,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kövesd a cowboyt!  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogy lehet megtartani  Akarat  Éretlen vers  Png csokor  Alvó cicák  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Elköszönt  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  Egy hatékony szolga  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Nevem  s immár én is felragyogva, ért...  A sors  Albert Einsteinről  Png férfi  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét  Próbálj meg ...  Hazára minden embernek szükség...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Erdőn  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Nevem  Popper Péter szavai  Albert Einsteinről  Kövesd a cowboyt!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kaffka_Margit  Png férfi  Fekete-erdő desszert  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Png nő  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Julian Brass gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
nyár egyik, fantasztikusan lédús, nyári hónapokban, sárgadinnye nagyon, szem egészségére, antioxidáns vitamint, sárgadinnye rendszeres, szürkehályog kialakulásának, sárgadinnye magas, meleg nyári, dehidratáció kialakulását, dinnye nemcsak, nyári melegben, elektrolitok szintjét, sárgadinnye alacsony, fogyasztása javasolható, 2-es típusú, sárgadinnye nagy, fitonutriensek olyan, betegségek leküzdésében, gyümölcs A-vitaminban, antioxidáns vitamin, rákos sejtek, rendszeres fogyasztása, gyümölcsben található, sárgadinnye káliumban, nagyon hasznos, szervezet számára, erek ellazításában, magas vérnyomás, emésztőrendszer egészségét, segítségünkre lehetnek, szépségápolásban, fitonutrienseket, cukorbetegségben, emésztőrendszer, vércukorszintet, kiegyensúlyozza, elektrolitokban, karotinoidokban, elpusztításában, fitonutriensek, víztartalommal, kialakulásának, fantasztikusan, fenntartásában, ellazításában, antioxidánsok, segítségünkre, egészségének, sárgadinnyét, zeaxantinban, szürkehályog, mennyiségben, csökkentheti, rendszeresen, táplálásában, drasztikusan, leküzdésében, dehidratáció, kialakulását, elektrolitok, szervezetben, sárgadinnye, legfőképpen, fogyasztása, kiszáradást, rendelkezik, javasolható, kockázatait, antioxidáns, gyümölcsről, nevezhetjük, gyümölcsnek, gyümölcsben, egészségére, székrekedés, hónapokban, kiemelkedő, rendszeres, egészségét, immunitást, bővelkedik, betegségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2092
  • e Hét: 6937
  • e Hónap: 38423
  • e Év: 243124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.